П’ять оригінальних рецептів зігріваючого глінтвейну

33

Що може бути краще келиха вашого улюбленого вина ввечері вихідного дня? зрозуміло, тільки гаряче вино, приготоване за традиційним рецептом! незважаючи на те що глінтвейн заробив репутацію святкового напою, ви можете брати його з собою в термосі на природу на тривалу прогулянку, щоб зробити її ще затишніше і тепліше, а також варити на посиденьки з улюбленими друзями. Це дивовижний напій, який перетворює будь-яку подію в особливе таїнство.

Ми, жителі суворої країни, особливо цінуємо цей пряний напій на основі вогняного червоного вина. Kitchenmag поспішає поділитися з вами найцікавішими рецептами глінтвейну, які завжди корисно мати під рукою.

Глінтвейн з рожевого вина

життя в рожевому кольорі! глінтвейн з легкого рожевого вина-відмінний варіант для вечірки. Для приготування рожевого глінтвейну вам знадобиться:

  • смородиновий лікер (сгӓме de cassis) — 2 ч. Л.
  • рожевий грейпфрут нарізаний — ¼ частина
  • рожеве сухе вино — 750 мл
  • аніс — одна зірочка
  • корінь імбиру тертий — 2 см
  • гвоздика — 5 бутончіковрозовое вино, аніс, імбир, гвоздику і грейпфрут в каструльці поставте на вогонь і доведіть до повільного кипіння. Відразу ж зменшіть вогонь, додайте смородиновий лікер і трохи перемішайте. Процідивши напій, розливайте його по жаростійким келихах, прикрашеним часточками грейпфрута.

Імбирний глінтвейн

Це самий традиційний варіант глінтвейну в нашій сьогоднішній добірці. Він точно сподобається любителям класики і приємно здивує їх новими смаковими рішеннями.

для приготування імбирного глінтвейну вам знадобиться:

  • червоне сухе вино — 750 мл
  • лимон — 30 г
  • апельсин — 30 г
  • сік імбиру — 15 мл
  • мед — 30 г
  • кориця — 2 палички
  • м’ята-1 гілочка

Поставивши вино на вогонь, додайте в нього мед і дайте як слід нагрітися, не доводячи до кипіння. Додавши всі інші нарізані фрукти і прянощі, зніміть глінтвейн з вогню, дайте йому трохи настоятися і розливайте по високих келихах.

Мандариновий глінтвейн

Сезон мандаринів ось-ось закінчиться: пора терміново пробувати нові незвичайні рецепти з самим зимовим фруктом. Ось, наприклад, простий і дивовижний мандариновий глінтвейн: свіжий і терпкий, він ідеально підійде для особливих випадків.

для приготування мандаринового глінтвейну вам знадобиться:

  • червоне сухе вино — 750 мл
  • мандарин — 6 шт.
  • мед — 50 гр
  • кориця — 1 паличка
  • гвоздика-2 бутончика
  • лимон-цедра одного фрукта
  • розмарин-пара гілочок

Розімніть товкачем м’якоть мандаринів з їх дрібно нарізаною цедрою. Додайте вино, мед, лимонну цедру, розмарин, гвоздику і корицю. Нагрійте на помірній температурі і зніміть з вогню прямо перед закипанням. Розмішавши і, при необхідності, процідивши напій, розливайте його в високі жаростійкі келихи. Прикрашайте глінтвейн паличками кориці або гілками розмарину.

Білий глінтвейн

Якщо у вас мало часу і інгредієнтів, не переживайте: ви можете приготувати простий і дуже смачний білий глінтвейн. Вибирайте для цього напою якісне, хороше вино і результат вас вразить. Виявляється, для ідеального смаку потрібно так мало!

для білого глінтвейну вам знадобиться:

  • біле сухе вино — 750 мл
  • гвоздика — 1 бутончик
  • мед — 2 ст. Л.
  • яблуко — 1 шт.
  • лимон-кілька кружечків

У підготовленому посуді змішайте всі інгредієнти і поставте варитися на повільний вогонь. Не доводячи до кипіння, але як слід прогрів напій (до появи на поверхні маленьких бульбашок), зніміть глінтвейн з вогню і дайте йому настоятися 10-15 хвилин. Перед тим, як розливати напій по келихом, його обов’язково потрібно процідити. Прикрасьте готовий глінтвейн гілочками кориці і часточками лимона.

Полуничний глінтвейн

Один з найбільш витончених, яскравих і вишуканих рецептів глінтвейну — полуничний глінтвейн. Такий напій стане королем вечірки, підійде для романтичної вечері і зможе врятувати вас від холоду під час прогулянки по чарівному сніжному лісі. Якщо ви любите вино і жити не можете без полуниці, терміново беріть цей рецепт на озброєння.

для приготування полуничного глінтвейну вам знадобиться:

  • червоне сухе вино-750 мл
  • полуничний сироп або джем — 75 г
  • мелена кориця-10 г
  • цедра одного лимона
  • гвоздика-1 бутончик

Всі інгредієнти змішайте і, продовжуючи помішувати, нагрійте. Не доводячи до моменту кипіння, зніміть глінтвейн з вогню і дайте йому настоятися трохи часу. Перелийте напій у високі жаростійкі келихи, які можна прикрасити половинкою свіжої полуниці, гілочкою м’яти або паличкою кориці.