П’ять соусів, які перетворять ваше блюдо

28

У гастрономічному арсеналі середньостатистичного гурмана присутній з десяток оригінальних і незвичайних соусів. На будь — який смак і колір, з особливого приводу і для рядового обіду, пікантні і солодкуваті-соуси гарантовано зроблять ваш раціон багатшим і смачнішим.

Універсальних правил, які регламентували б використання того чи іншого соусу не існує. Чим більше соусів — тим краще! дозвольте собі і гостям поекспериментувати з різними комбінаціями смаків.

Не знаєте з чого почати занурення в вишуканий світ нових смаків і ароматів? разом з кулінарною академією heinz ми склали список з 5 смачних соусів, які обов’язково повинні бути на кожній кухні. Вони перетворять навіть саме звичне і просте блюдо!

Сальса

Назва цього соусу як би натякає, що вас чекає не просто блюдо, а справжнісіньке свято. У мексиканській кухні по-іншому і не буває. Яскравий, насичений смак і енергійний аромат порадують любителів пікантних відчуттів. Для приготування класичної сальси будуть потрібні відварені і подрібнені томати, три види перцю: чилі, халапеньо і чорний мелений, цибуля, часник, коріандр.

Мексиканці використовують сальсу якщо і не 365 днів на рік, то дуже близько до цього. Цей соус просто ідеально доповнить страви з м’яса-тако, кесаділью, буріто. Хороша сальса і з овочами, і закусками.  

Пряний суп з кукурудзи

інгредієнти:

  • соус heinz salsa 2 ст. Л.
  • картопля 2 шт.
  • цибулина 1/2 шт.
  • солодкий червоний перець 1/2 шт.
  • консервована кукурудза heinz 200 г
  • сіль за смаком

спосіб приготування:

  1. картоплю і цибулю очистіть, з перцю видаліть насіння. Наріжте овочі кубиками і варіть в киплячій підсоленій воді до готовності картоплі.
  2. за 5 хвилин до закінчення варіння додайте кукурудзу разом з рідиною, досолити, якщо потрібно.
  3. подрібніть готові овочі занурювальним блендером прямо в бульйоні.
  4. трохи підігрійте суп, розлийте по тарілках, заправте соусом heinz salsa і подавайте. 

фото кулінарна академія heinz http://heinzchief.ru /

Теріякі

Всі, хто знайомий з японською кухнею, за замовчуванням знайомі і з соусом теріякі. Що ж входить до складу цього густого сиропу темно-коричневого кольору? як правило, теріякі готують на основі соєвого соусу, коричневого цукру. В процесі додають ряд інших інгредієнтів, наприклад, часник і імбир.

Національні страви інших країн часто лякають нас на рівні інстинктів. І дарма, адже теріякі цілком гідний того, щоб прикрасити вашу домашню колекцію соусів своєю присутністю. Він дійсно універсальний: прекрасно доповнює м’ясні, рибні, овочеві та грибні страви, а також може використовуватися в якості маринаду. 

Вок з яловичиною і китайською локшиною

інгредієнти:

  • яловичина 200 г
  • локшина 150 г
  • морква 1 шт.
  • цукіні 1 шт.
  • перець болгарський 1 шт.
  • часник 3 зубчики
  • стручкова квасоля 50 г
  • соус heinz «теріякі» 2 ст. Л.
  • сіль / перець за смаком
  • кунжут 10 г

спосіб приготування:

  1. очищену яловичину поріжте на тонкі смужки. Замість яловичини можна взяти свинину або курку.
  2. замаринуйте нарізану яловичину в соусі теріякі heinz, додайте сіль / перець за смаком, також можна додати будь-який інший соус, наприклад, соєвий.
  3. всі овочі помийте, очистіть і наріжте смужками.
  4. прогрійте сковороду з рослинним маслом (для приготування вока вибирайте спеціальну сковороду).
  5. паралельно з нагріванням сковороди поставте варитися локшину.
  6. додайте в розігріту сковороду м’ясо і смажте майже до готовності. Так як шматочки м’яса досить тонкі, вони прожаряться за 2-3 хвилини.
  7. після того як м’ясо присмажилося, додайте в сковороду овочі (крім стручкової квасолі) і соус heinz «теріякі». Готовність визначайте по м’якості моркви (не більше 6-7 хвилин).
  8. після приготування овочів закиньте в сковороду стручкову квасолю і прожарьте 2-3 хвилини.
  9. додайте в сковороду готову локшину і протушкувати її в суміші овочів і м’яса.
  10. при подачі посипте кунжутом і нарізаною зеленою цибулею. 

фото кулінарна академія heinz http://heinzchief.ru/

Часниковий соус

Часниковий соус по праву вважається одним з найпопулярніших. Дивно, але він популярний не тільки в європейських, але і в арабських країнах. Яскравий і насичений аромат цього соусу моментально збирає домашніх за столом. Часниковий соус підходить до страв з овочів, м’яса, птиці і всіляких закусок.

Існує багато рецептів часникового соусу. Ідеальні інгредієнти, що гарантують відмінний смак, зазвичай включають в себе гірчичний порошок, часник, рослинне масло рослинне, яєчний жовток, оцет і сіль. Часто, щоб домогтися вершкової консистенції, часом в соус додають вершки і сир. 

Фаршировані запечені болгарські перці з кус-кусом

інгредієнти:

  • солодкий болгарський перець 1 шт.
  • кус-кус 250 г
  • оливки
  • апельсиновий сік
  • сіль/перець
  • соус heinz «часниковий»

спосіб приготування:

  1. промийте болгарський перець і зріжте кришечку з боку паростка. Для цього рецепта вибирайте великі круглі перці будь-якого кольору.
  2. кус-кус промийте і залийте гарячим апельсиновим соком на 5-7 хвилин.
  3. після того як пройшло 5-7 хвилин, приправте напівготовий кус-кус сіллю, перцем, порізаними оливками (маслинами) і «часниковим соусом» heinz для характерного часникового аромату і смаку.
  4. перед тим як наповнити болгарський перець кус-кусом, відчистіть його від насіння.
  5. начините перець кус-кусом майже до самого краю, не сильно утрамбовуючи начинку.
  6. поставте перець запікатися при температурі 165 градусів на 35-40 хвилин.
  7. подавайте з» часниковим соусом » heinz.

фото кулінарна академія heinz http://heinzchief.ru /

Барбекю

Найвідоміший соус американської кухні — це барбекю. Соус названий так за аналогією зі способом приготування м’ясних страв на грилі, мангалі, багатті і наступною трапезою. Соус барбекю, поза всякими сумнівами, перетворить будь-яке м’ясне блюдо, тому його слід неодмінно взяти на замітку.

Барбекю — соус з димком. Цією характерною нотки дозволяє домогтися рідкий дим, без якого приготування соусу практично неможливо. Налічується пара десятків рецептів барбекю, але основу незмінно становить кетчуп або томатна паста, солодка нотка (мед, кленовий сироп або цукор) і ледь пікантні прянощі.  

Люля-кебаб

інгредієнти:

  • соус heinz «барбекю» 3 ст. Л.
  • баранина 0,5 кг
  • цибулина 2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • яйце 1 шт.
  • коріандр за смаком
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

спосіб приготування:

  1. подрібніть баранину через м’ясорубку разом з цибулею і часником.
  2. додайте в фарш подрібнені цибулю і часник, яйце, коріандр, сіль, перець.
  3. ретельно перемішуйте фарш 15-20 хвилин, потім поставте в холодильник на 2 години.
  4. сформуйте ковбаски і насадіть їх на попередньо замочені у воді дерев’яні шпажки.
  5. викладіть ковбаски на деко і запікайте 25-30 хвилин при 180 градусах.
  6. подавайте готові люля-кебаби з соусом heinz»барбекю». 

фото кулінарна академія heinz http://heinzchief.ru/

Кисло-солодкий соус

Кисло-солодкий соус набув широкого поширення в нашій країні завдяки популяризації китайської національної кухні. Жителі піднебесної активно використовують його в кулінарії і обожнюють за те, що він надає стравам з м’яса, овочів і рису винятковий смак. Готують кисло-солодкий соус з абрикосового пюре, оцту, ананасового соку, солі і спецій. Також додають соус уорчестер, паприку і імбир. Разом вони дають цей незвичайний смак, який полюбили гурмани по всьому світу.

Сміливо використовуйте кисло-солодкий соус для приготування свинини, яловичини, морепродуктів, овочів і курки. Такі звичні, на перший погляд, інгредієнти заграють на тарілці абсолютно новими гастрономічними фарбами. 

Веррін зі слабосоленою сьомгою

інгредієнти:

  • вершки 100 г
  • томатний сік 100 г
  • соус heinz «кисло-солодкий» 1 ст. Л.
  • базилік свіжий 5 г
  • сіль, перець за смаком
  • желатин 8 г (+вода для набухання 40 мл)
  • слабосолона сьомга 200 г

спосіб приготування:

  1. желатин залийте холодною водою на 20 хвилин.
  2. тим часом наполовину уваріть томатний сік, додайте базилік, вершки, спеції і соус, перемішайте і введіть замочений желатин.
  3. вилийте в гарний посуд і дайтеЗастигнути в холодильнику.
  4. дістаньте і додайте наступним шаром кубики слабосоленої риби.
  5. прикрасьте листком базиліка. 

фото кулінарна академія heinz http://heinzchief.ru/