П’ять віртуозних страв з птиці від шеф-кухаря гурме-експрес кафе chicken run

36

Гурме-експрес кафе chicken run належить ресторанному холдингу funny family group. По суті, це вишуканий фастфуд: їжу подають швидко, але в смаку, ароматі і якості вона при цьому анітрохи не втрачає. Кухня будується навколо фермерської птиці, вирощеної в екологічно чистих умовах на натуральних кормах. У меню ви зможете зустріти страви з курки, цесарки, качки, перпелки і страуса.

Гурме-експрес кафе з самого центру столиці відкрилося в 2015 році, але вже встигло довести свій професіоналізм. Так, за хлопцями друге місце на російському етапі міжнародного ресторанного конкурсу » пальмова гілка «і диплом» перевірено ревізорро » від охоронниці ресторанного порядку олени летючої. 

Бренд-шеф chicken run марк стаценко розповів kitchenmag про те, як вдається поєднувати найвищу якість з швидким обслуговуванням і поділився віртуозними рецептами страв з птиці на всі випадки життя. 

Марк стаценко

Бренд-шеф гурме-експрес кафе chicken run

Не так давно гурме-експрес кафе chicken run розширило горизонти: тепер в меню на рівних правах зі знаменитою фермерською куркою виступають перепілка, качка, цесарка і страус. Всі пернаті вирощуються в підмосков’ї на натуральних кормах в умовах, що дозволяють назвати отримане м’ясо органічним. При цьому ми зберегли головну ідею проекту-поєднати доступність і високу якість: приготування їжі в режимі фастфуду, але при цьому без втрати смаку і користі.

Пастуший пиріг з цісаркою і потрохами

Пастуший пиріг стане прикрасою будь-якого столу. Деякі помилково бояться готувати тельбухи, вважаючи, що для цього потрібна особлива кулінарна вправність. Марк стаценко запевняє, що під його грамотним керівництвом у вас все обов’язково вийде. 

Інгредієнти:

  • цибуля-порей 180 г
  • морква 60 г
  • вершкове масло 20 г
  • вершки 250 мл
  • цесарка 290 г
  • куряча печінка 250 г
  • шлунки 100 г
  • зелень (кінза, кріп, петрушка) 7 г
  • червоне вино 150 мл
  • курячий бульйон 150 мл
  • зелений горох 120 г
  • куряче яйце 2 шт.
  • листкове тісто 50 г
  • мускатний горіх за смаком
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. цибулю і дрібно порізану моркву обсмажте на вершковому маслі.
  2. додайте нарізану кубиком грудку і стегна цесарки. Обсмажте протягом 8 хвилин.
  3. додайте курячу печінку і відварені крупно рубані шлунки. Влийте вино. Підпаліть і дочекайтеся, поки випарується спирт.
  4. залийте бульйоном і додайте вершки. Уварите зелень. 
  5. потім додайте зелений горох і мускатний горіх. Доведіть до смаку протягом 15 хвилин на середньому вогні.
  6. у круглу форму викладіть начинку, розрівняйте лопаткою або ложкою.
  7. зробіть поглиблення. У нього покладіть яйце і паштет. 
  8. блюдо посипте тертим сиром. 
  9. розкачайте листкове тісто, накрийте форму. Змастіть яйцем.  
  10. запікайте пиріг протягом 12 хвилин при температурі 200 градусів.

Пулярка з виноградом

Пулярка — це домашня курочка, яка була вирощена в особливих умовах. Її м’ясо, незважаючи на термічну обробку, залишається ніжним і дуже соковитим. Перевірити це можна особисто, приготувавши смачну пулярку з виноградом. Правда доведеться запастися терпінням, тому що готується це блюдо довго, але результат того безумовно варто! 

Інгредієнти:

  • пулярка (домашній курча) 500 г
  • копчена паприка 10 г
  • вершкове масло 20 г
  • рослинна олія 10 г
  • виноград 50 г
  • часник 3 зубчики
  • мед 45 г
  • вино «мадера» 200 мл
  • кукурудзяний крохмаль 15 г
  • курка 150 г
  • стебло селери 10 г
  • морква 20 г
  • ріпчаста цибуля 20 г
  • насіння фенхелю за смаком
  • петрушка за смаком
  • перець чилі за смаком
  • корінь імбиру за смаком
  • шавлія за смаком
  • чебрець за смаком
  • соус «деміглас» 70 мл

Спосіб приготування:

  1. два зубчики часнику наріжте довільно. На шкірі пулярки зробіть насічки-смуги ножем і викладіть курчати в вакуумний пакет, приправивши спеціями і рослинним маслом. Залиште м’ясо маринуватися на добу.
  2. для приготування соусу обсмажте на вершковому маслі (30 грамів)протягом 5 хвилин довільно нарізаний зубчик часнику. Додайте чебрець, насіння фенхелю, мед, вино і підпаліть.
  3. як тільки згасне вогонь, додайте в соус курячий бульйон, соус «деміглас», сіль і крохмаль, збийте до однорідної маси. Завакууміруйте і приберіть в холодильник на 3 доби.
  4. для приготування курячого бульйону каструлю наповніть водою, виклавши моркву, цибулю і курку. Варіть бульйон протягом 6 годин на середньому вогні, потім процідіть і остудіть.
  5. мариновану пулярку запечіть в духовці при температурі 95 градусів протягом 1 години. Поріжте на 5 частин.
  6. імбир, перець чилі, шавлія прогрійте на сковороді на вершковому маслі протягом 2 хвилин. Викладіть курчати в сковороду і готуйте на середньому вогні 3-5 хвилин.
  7. додайте соус з мадери, виноград і курячий бульйон, варіть ще 5 хвилин.
  8. готову страву прикрасьте шавлією і петрушкою. Подавайте до столу. 

Філе страуса з печеною картоплею

Приємно здивувати і порадувати гостей можна смачним обідом або вечерею. До таких страв відноситься, наприклад, філе страуса з печеною картоплею. Якщо такий варіант для вас занадто екзотичний, то замініть філе страуса на качку, курку або м’ясо кролика. 

Інгредієнти:

  • філе страуса 130 г
  • картопля 150 г
  • рослинна олія 165 мл
  • оливкова олія 150 мл
  • часник 370 г
  • соус «ворчестер» 40 мл
  • кріп 5 г
  • петрушка 5 г
  • кінза 5 г
  • молоко 3,5% 60 мл
  • чебрець 50 г
  • перець чилі за смаком
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль «флейкс» для прикраси

Спосіб приготування:

  1. філе страуса замаринуйте в міксі з оливкового і рослинного масел (150 мілілітрів), солі, меленого чорного перцю, подрібненого часнику (20 грамів), чебрецю, перцю чилі, соусу «ворчестер». Залиште на деякий час. 
  2. обсмажте на мангалі / грилі / сковороді до прожарювання medium. 
  3. картопля запечіть в духовці при температурі 180 градусів. Приправте рослинним маслом, перцем і сіллю «флейкс».  
  4. часник (350 грамів) проваріть 3 рази в молоці з додаванням чебрецю і солі. Подрібніть отриману масу в блендері. 
  5. філе розріжте уздовж навпіл і викладіть на блюдо. Поруч помістіть картоплю і часниковий соус. Прикрасьте петрушкою і часником і подавайте до столу. 

Домашня широка локшина з перепілкою

Якщо ви хочете приготувати самий легендарний і смачну вечерю в своєму житті, то зупиніть вибір на домашній широкій локшині з перепілкою. Локшину для цієї страви приготуйте самостійно. Це не так вже й складно, зате смак страви вийде досконалим і по-особливому домашнім.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно 210 г
  • морквяний фреш 80 мл
  • яєчний жовток 1 шт.
  • курячий бульйон 410 мл
  • вершкове масло 30 г
  • рослинна олія 20 мл
  • перепілка 90 г
  • часник 1 головка
  • петрушка 5 г
  • пармезан 5 г
  • червона цибуля 15 г
  • селера 14 г
  • морква 14 г
  • томати 35 г
  • лавровий лист 1 шт.
  • вино червоне 100 мл
  • херес для кухні 68 мл
  • мускатний горіх щіпка
  • розмарин щіпка
  • шавлія щіпка
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • петрушка для прикраси

Спосіб приготування:

  1. для приготування широкої локшини з’єднайте борошно, сіль, морквяний фреш, яєчний жовток і рослинне масло (15 мл) у великій мисці. Ретельно все перемішайте і приберіть в холодильник на 1 годину.
  2. охолоджене і нарізане тісто відваріть в киплячому курячому бульйоні протягом 6 хвилин, потім викладіть в сковороду з вершковим маслом (15 грамів). Прогрійте півхвилини, поперчіть і викладіть на тарілку.
  3. для соусу з перепілки поріжте овочі на дрібні кубики (червона цибуля, селера, томати і морква). 
  4. перепілку наріжте на кубики і обсмажте на суміші з вершкового (15 грамів) і рослинного масел (15 мілілітрів) до коричневого кольору.
  5. додайте порізані на дрібні кубики червону цибулю, селеру і моркву, лавровий лист, шавлія і розмарин. Готуйте протягом 2 хвилин.
  6. додайте херес і підпаліть. 
  7. коли вогонь згасне, влийте курячий бульйон (370 мілілітрів), червоне вино, мускатний горіх. Додайте томати, сіль і перець.
  8. вийміть каркаси перепілки і подрібніть суміш в блендері. 
  9. перепілку викладіть поверх пасти. Полийте соусом іПрикрасьте смаженою гілочкою розмарину, петрушкою і тертим сиром.

Шаверма сациві

Домашня шаверма — це безпрограшний варіант для вечері в колі друзів. Приготувати цю страву можна з копченої грудки, обсмаженої на грилі в невеликій кількості масла. Вийде дуже смачно і соковито. 

Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка 115 г
  • лаваш 60 г
  • мариновані огірки 20 г
  • кінза 5 г
  • соус «сациві» 60 мл
  • рослинна олія за смаком

Спосіб приготування:

  1. копчену курячу грудку змастіть рослинним маслом і обсмажте на грилі протягом 2 хвилин.
  2. 1/3 лаваша змастіть соусом «сациві».
  3. готову обсмажену грудку наріжте соломкою. Викладіть на лаваш. 
  4. додайте нарізані соломкою огірки. 
  5. загніть краю лаваша, загорніть конвертиком і злегка обсмажте на грилі з двох сторін. 
  6. прикрасьте блюдо кінзою і подавайте до столу. 

Спробувати всі страви ви зможете в гурме-експрес кафе chicken run. адреса: арбат, 1. Facebook і instagram.

Слідкуйте за новинами кафе на офіційному сайті і в соціальних мережах: facebook і instagram.