Гурме-експрес кафе chicken run належить ресторанному холдингу funny family group. По суті, це вишуканий фастфуд: їжу подають швидко, але в смаку, ароматі і якості вона при цьому анітрохи не втрачає. Кухня будується навколо фермерської птиці, вирощеної в екологічно чистих умовах на натуральних кормах. У меню ви зможете зустріти страви з курки, цесарки, качки, перпелки і страуса.
Гурме-експрес кафе з самого центру столиці відкрилося в 2015 році, але вже встигло довести свій професіоналізм. Так, за хлопцями друге місце на російському етапі міжнародного ресторанного конкурсу » пальмова гілка «і диплом» перевірено ревізорро » від охоронниці ресторанного порядку олени летючої.
Бренд-шеф chicken run марк стаценко розповів kitchenmag про те, як вдається поєднувати найвищу якість з швидким обслуговуванням і поділився віртуозними рецептами страв з птиці на всі випадки життя.
Марк стаценко
Бренд-шеф гурме-експрес кафе chicken run
Не так давно гурме-експрес кафе chicken run розширило горизонти: тепер в меню на рівних правах зі знаменитою фермерською куркою виступають перепілка, качка, цесарка і страус. Всі пернаті вирощуються в підмосков’ї на натуральних кормах в умовах, що дозволяють назвати отримане м’ясо органічним. При цьому ми зберегли головну ідею проекту-поєднати доступність і високу якість: приготування їжі в режимі фастфуду, але при цьому без втрати смаку і користі.
Пастуший пиріг з цісаркою і потрохами
Пастуший пиріг стане прикрасою будь-якого столу. Деякі помилково бояться готувати тельбухи, вважаючи, що для цього потрібна особлива кулінарна вправність. Марк стаценко запевняє, що під його грамотним керівництвом у вас все обов’язково вийде.
Інгредієнти:
- цибуля-порей 180 г
- морква 60 г
- вершкове масло 20 г
- вершки 250 мл
- цесарка 290 г
- куряча печінка 250 г
- шлунки 100 г
- зелень (кінза, кріп, петрушка) 7 г
- червоне вино 150 мл
- курячий бульйон 150 мл
- зелений горох 120 г
- куряче яйце 2 шт.
- листкове тісто 50 г
- мускатний горіх за смаком
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- цибулю і дрібно порізану моркву обсмажте на вершковому маслі.
- додайте нарізану кубиком грудку і стегна цесарки. Обсмажте протягом 8 хвилин.
- додайте курячу печінку і відварені крупно рубані шлунки. Влийте вино. Підпаліть і дочекайтеся, поки випарується спирт.
- залийте бульйоном і додайте вершки. Уварите зелень.
- потім додайте зелений горох і мускатний горіх. Доведіть до смаку протягом 15 хвилин на середньому вогні.
- у круглу форму викладіть начинку, розрівняйте лопаткою або ложкою.
- зробіть поглиблення. У нього покладіть яйце і паштет.
- блюдо посипте тертим сиром.
- розкачайте листкове тісто, накрийте форму. Змастіть яйцем.
- запікайте пиріг протягом 12 хвилин при температурі 200 градусів.
Пулярка з виноградом
Пулярка — це домашня курочка, яка була вирощена в особливих умовах. Її м’ясо, незважаючи на термічну обробку, залишається ніжним і дуже соковитим. Перевірити це можна особисто, приготувавши смачну пулярку з виноградом. Правда доведеться запастися терпінням, тому що готується це блюдо довго, але результат того безумовно варто!
Інгредієнти:
- пулярка (домашній курча) 500 г
- копчена паприка 10 г
- вершкове масло 20 г
- рослинна олія 10 г
- виноград 50 г
- часник 3 зубчики
- мед 45 г
- вино «мадера» 200 мл
- кукурудзяний крохмаль 15 г
- курка 150 г
- стебло селери 10 г
- морква 20 г
- ріпчаста цибуля 20 г
- насіння фенхелю за смаком
- петрушка за смаком
- перець чилі за смаком
- корінь імбиру за смаком
- шавлія за смаком
- чебрець за смаком
- соус «деміглас» 70 мл
Спосіб приготування:
- два зубчики часнику наріжте довільно. На шкірі пулярки зробіть насічки-смуги ножем і викладіть курчати в вакуумний пакет, приправивши спеціями і рослинним маслом. Залиште м’ясо маринуватися на добу.
- для приготування соусу обсмажте на вершковому маслі (30 грамів)протягом 5 хвилин довільно нарізаний зубчик часнику. Додайте чебрець, насіння фенхелю, мед, вино і підпаліть.
- як тільки згасне вогонь, додайте в соус курячий бульйон, соус «деміглас», сіль і крохмаль, збийте до однорідної маси. Завакууміруйте і приберіть в холодильник на 3 доби.
- для приготування курячого бульйону каструлю наповніть водою, виклавши моркву, цибулю і курку. Варіть бульйон протягом 6 годин на середньому вогні, потім процідіть і остудіть.
- мариновану пулярку запечіть в духовці при температурі 95 градусів протягом 1 години. Поріжте на 5 частин.
- імбир, перець чилі, шавлія прогрійте на сковороді на вершковому маслі протягом 2 хвилин. Викладіть курчати в сковороду і готуйте на середньому вогні 3-5 хвилин.
- додайте соус з мадери, виноград і курячий бульйон, варіть ще 5 хвилин.
- готову страву прикрасьте шавлією і петрушкою. Подавайте до столу.
Філе страуса з печеною картоплею
Приємно здивувати і порадувати гостей можна смачним обідом або вечерею. До таких страв відноситься, наприклад, філе страуса з печеною картоплею. Якщо такий варіант для вас занадто екзотичний, то замініть філе страуса на качку, курку або м’ясо кролика.
Інгредієнти:
- філе страуса 130 г
- картопля 150 г
- рослинна олія 165 мл
- оливкова олія 150 мл
- часник 370 г
- соус «ворчестер» 40 мл
- кріп 5 г
- петрушка 5 г
- кінза 5 г
- молоко 3,5% 60 мл
- чебрець 50 г
- перець чилі за смаком
- сіль за смаком
- мелений чорний перець за смаком
- сіль «флейкс» для прикраси
Спосіб приготування:
- філе страуса замаринуйте в міксі з оливкового і рослинного масел (150 мілілітрів), солі, меленого чорного перцю, подрібненого часнику (20 грамів), чебрецю, перцю чилі, соусу «ворчестер». Залиште на деякий час.
- обсмажте на мангалі / грилі / сковороді до прожарювання medium.
- картопля запечіть в духовці при температурі 180 градусів. Приправте рослинним маслом, перцем і сіллю «флейкс».
- часник (350 грамів) проваріть 3 рази в молоці з додаванням чебрецю і солі. Подрібніть отриману масу в блендері.
- філе розріжте уздовж навпіл і викладіть на блюдо. Поруч помістіть картоплю і часниковий соус. Прикрасьте петрушкою і часником і подавайте до столу.
Домашня широка локшина з перепілкою
Якщо ви хочете приготувати самий легендарний і смачну вечерю в своєму житті, то зупиніть вибір на домашній широкій локшині з перепілкою. Локшину для цієї страви приготуйте самостійно. Це не так вже й складно, зате смак страви вийде досконалим і по-особливому домашнім.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно 210 г
- морквяний фреш 80 мл
- яєчний жовток 1 шт.
- курячий бульйон 410 мл
- вершкове масло 30 г
- рослинна олія 20 мл
- перепілка 90 г
- часник 1 головка
- петрушка 5 г
- пармезан 5 г
- червона цибуля 15 г
- селера 14 г
- морква 14 г
- томати 35 г
- лавровий лист 1 шт.
- вино червоне 100 мл
- херес для кухні 68 мл
- мускатний горіх щіпка
- розмарин щіпка
- шавлія щіпка
- сіль за смаком
- перець за смаком
- петрушка для прикраси
Спосіб приготування:
- для приготування широкої локшини з’єднайте борошно, сіль, морквяний фреш, яєчний жовток і рослинне масло (15 мл) у великій мисці. Ретельно все перемішайте і приберіть в холодильник на 1 годину.
- охолоджене і нарізане тісто відваріть в киплячому курячому бульйоні протягом 6 хвилин, потім викладіть в сковороду з вершковим маслом (15 грамів). Прогрійте півхвилини, поперчіть і викладіть на тарілку.
- для соусу з перепілки поріжте овочі на дрібні кубики (червона цибуля, селера, томати і морква).
- перепілку наріжте на кубики і обсмажте на суміші з вершкового (15 грамів) і рослинного масел (15 мілілітрів) до коричневого кольору.
- додайте порізані на дрібні кубики червону цибулю, селеру і моркву, лавровий лист, шавлія і розмарин. Готуйте протягом 2 хвилин.
- додайте херес і підпаліть.
- коли вогонь згасне, влийте курячий бульйон (370 мілілітрів), червоне вино, мускатний горіх. Додайте томати, сіль і перець.
- вийміть каркаси перепілки і подрібніть суміш в блендері.
- перепілку викладіть поверх пасти. Полийте соусом іПрикрасьте смаженою гілочкою розмарину, петрушкою і тертим сиром.
Шаверма сациві
Домашня шаверма — це безпрограшний варіант для вечері в колі друзів. Приготувати цю страву можна з копченої грудки, обсмаженої на грилі в невеликій кількості масла. Вийде дуже смачно і соковито.
Інгредієнти:
- копчена куряча грудка 115 г
- лаваш 60 г
- мариновані огірки 20 г
- кінза 5 г
- соус «сациві» 60 мл
- рослинна олія за смаком
Спосіб приготування:
- копчену курячу грудку змастіть рослинним маслом і обсмажте на грилі протягом 2 хвилин.
- 1/3 лаваша змастіть соусом «сациві».
- готову обсмажену грудку наріжте соломкою. Викладіть на лаваш.
- додайте нарізані соломкою огірки.
- загніть краю лаваша, загорніть конвертиком і злегка обсмажте на грилі з двох сторін.
- прикрасьте блюдо кінзою і подавайте до столу.
Спробувати всі страви ви зможете в гурме-експрес кафе chicken run. адреса: арбат, 1. Facebook і instagram.
Слідкуйте за новинами кафе на офіційному сайті і в соціальних мережах: facebook і instagram.