П’ять смачних рецептів від le cordon blue, які ви зможете приготувати вдома

35

Французька кулінарна школа le cordon blue відома по всьому світу. Гастрономічні ентузіасти мріють пройти там навчання і доторкнутися до прекрасного: дізнатися фантастичні рецепти, вивчити цінні лайфхаки і відточити рівень кулінарної майстерності до досконалості. Але курси в престижній школі коштують досить дорого. 

Kitchenmag вважає, що любов до кулінарії не знає кордонів. Якщо у вас немає можливості виїхати на курси в париж або оплатити навчання в le cordon bleu, це зовсім не означає, що ви не зможете дізнатися секретні рецепти від французьких гастрономічних професіоналів. Ми склали добірку з 5 страв, які обов’язково варто спробувати приготувати самостійно.

Гарбузовий крем-суп з каштанами

Гарбузовий суп — це незамінна страва для осіннього столу. Щоб урізноманітнити звичний рецепт, додайте в список інгредієнтів обсмажені каштани. Смак такого супу не залишить вас байдужим. 

Інгредієнти:

  • гарбуз 300 г + 800 г
  • вершкове масло 30 г + 60 г
  • сіль за смаком
  • вода за смаком
  • каштани (готові) 120 г
  • ріпчаста цибуля 150 г
  • зелена цибуля 150 г
  • курячий бульйон 800 г
  • чорний мелений перець за смаком
  • молоко 500 г
  • вершки 500 г

Спосіб приготування:

  1. гарбуз наріжте кубиками. Викладіть на дно каструлі. 
  2. туди ж влийте трохи води, додайте 30 грамів вершкового масла і дрібку солі. 
  3. обсмажте в глибокій сковороді дрібно нарізані ріпчасту цибулю і зелену цибулю до золотистого кольору. 
  4. влийте курячий бульйон і доведіть до кипіння. 
  5. додайте готовий гарбуз. Посоліть, поперчіть. 
  6. накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні близько 40 хвилин. 
  7. збийте вміст сковороди за допомогою погружного блендера, а потім процідіть через сито. Поверніть в сковороду.
  8. додайте молоко і вершки, доведіть до кипіння. 
  9. суп розлийте по тарілках. Додайте готові і очищені каштани.
  10. подавайте блюдо до столу. 

Фокачча з томатами

Ароматний італійський хліб прикрасить п’ятничні посиденьки з друзями. Подавайте фокаччу з червоним або білим вином. Ця закуска стане найпопулярнішою серед гостей. 

Інгредієнти:

  • для тіста:
  • свіжі дріжджі 12 г
  • тепла вода 135 г
  • борошно 500 г
  • сіль 10 г
  • томатний сік 150 г
  • часникова олія 30 г
  • часник 35 г
  • червона цибуля 60 г
  • для начинки:
  • розмарин 1/2 пучка
  • червона цибуля 100 г
  • томати черрі 150 г
  • сіль за смаком
  • часникова олія за смаком

Спосіб приготування:

  1. розчиніть дріжджі в теплій воді.
  2. тим часом обсмажте червону цибулю до карамелізованого стану. Обсмажте часник в іншій сковороді.
  3. помістіть борошно і сіль у велику миску. Додайте томатний сік, часникове масло і дріжджі, розчинені у воді.
  4. помішуйте протягом 1-2 хвилин з низькою швидкістю, потім ще 7-9 хвилин на середній швидкості. 
  5. коли тісто буде готове, додайте смажений часник і карамелізований червоний лук і добре перемішайте.
  6. залиште тісто відпочивати на 15-20 хвилин під кришкою. 
  7. зніміть кришку і залиште ще на 15 хвилин. 
  8. розділіть тісто на 2 частини і скачайте в кулі. Залиште ще на 10 хвилин. 
  9. тісто викладіть в круглу форму. Розрівнювати. 
  10. зверху помістіть начинку і злегка» вдрукуйте » її в тісто.
  11. дочекайтеся, поки тісто не збільшиться в обсягах ще в два рази.
  12. випікайте фокаччу в духовці при 190 градусах протягом 10 хвилин. 
  13. дістаньте блюдо з духовки, полийте часниковим маслом зверху і відправте в духовку ще на 5 хвилин. 
  14. подавайте до столу. 

Різотто з омарами

Кулінарна школа le cordon bleu-прекрасна можливість доторкнутися до прекрасного і навчитися готувати те, що ви ще ніколи не пробували готувати в повсякденному житті. Наприклад, італійське різотто з омарами. 

Інгредієнти:

  • для омарів:
  • омари 1,5 кг
  • курячий бульйон 500 мл
  • чорний трюфель 20 г
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • рослинна олія 20 мл
  • для різотто:
  • цибуля-шалот 2 шт.
  • рослинна олія 20 мл
  • гриби 100 г
  • часник 1 зубчик
  • чебрець 10 г
  • полба 200 г
  • курячий бульйон 500 мл
  • вершкове масло 40 г
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • для прикраси:
  • петрушка 50 г
  • пармезан 50 г
  • чорний трюфель 40 г
  • рослинна олія 10 мл

Спосіб приготування:

  1. бланшуйте омарів в курячому бульйоні протягом 1,5 хвилин. Очистіть і охолодіть. 
  2. поверніть омарів назад в курячий бульйон. Варіть протягом 10 хвилин. 
  3. процідіть через сито і поверніть назад в каструлю.
  4. дрібно наріжте трюфель і додайте в каструлю. Посоліть, поперчіть і прогрійте. 
  5. очистіть і дрібно наріжте цибулю-шалот. Обсмажуйте в сковороді на рослинній олії протягом 5 хвилин. 
  6. промийте і наріжте гриби. Половину відправте в каструлю. 
  7. очистіть і роздушіть часник, дрібно наріжте чебрець і додайте в гриби. Готуйте ще 2 хвилини. 
  8. додайте півбу і готуйте протягом 1 хвилини. 
  9. потім влийте курячий бульйон, помішуючи. Готуйте 20 хвилин. 
  10. потім додайте масло, сіль і перець. Прогрійте ще 5 хвилин. 
  11. дрібно наріжте петрушку, натріть пармезан і трюфель. Перемішавши.
  12. що залишилися гриби обсмажте в рослинній олії. Додайте петрушку, пармезан і трюфель. Готуйте ще пару хвилин. 
  13. у тарілку викладіть різотто. Додайте омарів. Зверху прикрасьте блюдо грибною сумішшю. Подавайте до столу. 

Тарт з вишнею і мигдалем

Вишня і мигдаль — прекрасний тандем. Професійні шеф-кухарі з французької кулінарної школи le cordon bleu прекрасно це знають і діляться з нами дивовижним рецептом тарта з вишнею і мигдалем. 

Інгредієнти:

  • для тіста:
  • вершкове масло 125 г
  • цукор 50 г
  • лимонна цедра 1 шт.
  • яйце 1 шт.
  • ванільний екстракт по смаку
  • борошно 250 г
  • сіль за смаком
  • для начинки:
  • вишня 500 г
  • червоне вино (мерло) 250 мл
  • цукор 150 г
  • ваніль 1 стручок
  • для крему:
  • вершкове масло 115 г
  • цукор 115 г
  • лимонна цедра 1/2 шт.
  • ванільний екстракт 5 мл
  • яйця 2 шт.
  • борошно 30 г
  • мелений мигдаль 115 г
  • бренді 20 мл
  • для прикраси:
  • рубані фісташки 10 шт.

Спосіб приготування:

  1. у великій мисці змішайте вершкове масло, цукор і лимонну цедру до консистенції блідого кольору.
  2. поступово додайте яйце і ваніль.
  3. процідіть борошно і сіль. Додайте в суміш. Розмішавши. Охолодіть до 30 хвилин.  
  4. видаліть кісточки з вишні. 
  5. нагрійте вино в сотейнику на повільному вогні. 
  6. в окремій каструлі нагрійте цукор до карамельного кольору. 
  7. влийте до цукру половину вина. Доведіть до кипіння. 
  8. поступово додайте вино, що залишилося. 
  9. додайте ванільний стручок. Варіть до легкої густоти. 
  10. потім додайте вишню і готуйте на повільному вогні протягом 4 хвилин. 
  11. видаліть вишню. Продовжуйте готувати до густої сиропообразной маси. Остудивши.  
  12. тісто викладіть у форму для запікання. Розрівнювати. Накрийте харчовою плівкою і охолодіть протягом 15 хвилин. 
  13. видаліть плівку. Надішліть в духовку при 200 градусах на 15-20 хвилин. 
  14. зменшіть температуру в духовці до 160 градусів.
  15. у великій мисці подрібніть разом вершкове масло, цукор, лимонну цедру і ванільний екстракт до суміші блідого кольору. 
  16. поступово додайте яйця.
  17. процідіть борошно і мелений мигдаль. Додайте до вологих інгредієнтів.
  18. додайте бренді і перемішайте до однорідної маси. Розрівняйте за допомогою ложки поверх тесту. 
  19. відправте в духовку на 20-25 хвилин. 
  20. вишню викладіть поверх мигдального крему. Полийте сиропом. 
  21. посипте пиріг рубаними фісташками і подавайте до столу. 

Ванільно-ягідний мус

Без десертів наше життя було б не таким яскравим і класним! шефи з le cordon bleu обожнюють легкі рецепти, які не шкодять фігурі, але при цьому радують смакові рецептори. Ванільно-ягідний мус в їх числі. 

Інгредієнти:

  • для ванільного крему:
  • яєчні жовтки 2 шт.
  • цукор 50 г
  • кукурудзяний крохмаль 20 г
  • молоко 200 мл
  • ванільний екстракт 1 ст. Л.
  • для ягідного желе:
  • ожиновий сік 150 г
  • цукор 50 г
  • желатин 2 г
  • для прикраси:
  • мікс з ягід за смаком

Спосіб приготування:

  1. збийте ванільний екстракт разом з яєчними жовтками. Влийте молоко, змішане з цукром. 
  2. розлийте половину отриманої суміші по склянках так, щоб вони були заповнені на чверть. Охолодіть протягом 20 хвилин у морозильній камері. 
  3. сік ожини перелийте в сотейник і доведіть до кипіння. 
  4. додайте до ожинового соку цукор і готуйте, поки він повністю не розчиниться. 
  5. желатин помістіть в миску з холодною водою на 5 хвилин. Дістаньте з води і стисніть, щоб видалити зайву вологу. 
  6. відправте желатин в сотейник з ожиновим соком і продовжуйте готувати на середньому вогні до його повного розчинення. 
  7. охолоджуйте ожиновий сік у морозильній камері, поки він не почне густіти. 
  8. перелийте ожинову масу в миску з ванільним желе. Зверху влийте залишилася ванільну масу. Надішліть назад в морозилку. 
  9. подавайте до столу, прикрасивши свіжими ягодами.