Чому варто їсти ківі частіше: 8 вагомих причин

24

Про користь ківі, здається, можна розповідати нескінченно: він поєднує в собі занадто багато переваг, серед яких, мабуть, головні — незабутній смак і джерело вітамінів. Багато хто вже просто не уявляють своє щоденне меню без цього плоду: додають ківі і в йогурт на сніданок, і в живильний освіжаючий смузі на перекус, і навіть в складі салату ківі радує найвимогливіших гурманів. Шанувальники здорового способу життя давно включили заморський фрукт в свій раціон, а в зимовий час, коли наш організм особливо страждає від нестачі вітамінів, відмовлятися від ківі не повинен ніхто: розповідаємо, чим же так корисний «китайський агрус».

Покращує травлення

М’якоть ківі містить особливий фермент актинідин, відповідальний за розщеплення білків і сприяє кращому переварюванню їжі. За ефективністю ківі тут може позмагатися з бромелайном-ферментом, що визначив популярність ананаса як дієтичного фрукта. До того ж ківі — багате джерело клітковини, яка запобігає проблеми з травленням.

Нормалізує кров’яний тиск

У ківі міститься багато калію, що допомагає привести в норму кров’яний тиск. Особливо корисний цей фрукт буде тим, у кого тиск значно вище норми: норвезькі вчені прийшли до висновку, що ківі сприяє зниженню кров’яного тиску.

Захищає структуру днк

Дослідження показали, що унікальне поєднання антиоксидантів в ківі допомагає захистити молекули днк від окислення різними мутагенами і, як наслідок, перешкоджає розвитку онкологічних захворювань.

Зміцнює імунітет

Один плід ківі містить денну норму вітаміну с, який в поєднанні з найпотужнішими антиоксидантними властивостями цього фрукта зміцнює нашу імунну систему і робить організм стійким до захворювань.

Стежить за вашою вагою

Ківі — продукт з низьким глікемічним індексом і високою кількістю клітковини: це означає, що він не викличе різкий стрибок в крові інсуліну — гормону, що накопичує жир і зайву вагу — як це роблять інші фрукти, що містять багато цукру. 

Профілактика хвороб серця

З’їдаючи 2-3 ківі в день, ви значно знизите ризик утворення тромбів: справа в тому, що цей фрукт спалює жири, здатні блокувати артерії і викликати тромбоз.

Зміцнює зір

Завдяки високому вмісту в ківі фолієвої кислоти і лютеїну, цей фрукт цінується також і за свої властивості, що сприяють зміцненню зору. Крім цього, ківі допомагає організму боротися з деякими захворюваннями очей, наприклад, відшарування і дистрофія сітківки.

Стежить за шкірою

Ківі незамінний для тих, хто стежить за своїм зовнішнім виглядом: цей фрукт містить в собі колосально високу кількість вітаміну е, лідера групи антиоксидантів. Він захищає клітини шкіри від старіння, тонізує її і надає загальну омолоджуючу дію.