Політ нормальний: які продукти не варто їсти в літаку

14

Перебуваючи в повітрі, дуже важливо правильно харчуватися, щоб не піддавати своє тіло зайвої навантаженні. Багато фахівців радять взагалі утриматися від їжі під час перельоту, а якщо це неможливо — хоча б уникати неправильних продуктів.

Газоутворюючі продукти

Перепади тиску в літаку можуть спровокувати здуття живота. Тому, якщо ви плануєте взяти в салон перекус, уникайте газоутворюючих продуктів: до них відносяться банани, виноград, груші і персики, гриби, бобові, хліб і випічка, ковбаса, молочні продукти. З цієї ж причини небажано жувати жуйку: зайве заковтування повітря може викликати дискомфорт в животі.

ідеальний варіант для перельоту-свіжі овочі: перці, огірки, морква (їх можна заздалегідь очистити, нарізати паличками і скласти в зручну упаковку), — а також несолоні горіхи, сухофрукти, крекери та енергетичні батончики. Викликають здуття і газовані напої і соки, тому в польоті краще обмежитися простою питною водою або чаєм.

Смажена їжа і фастфуд

Золоте правило харчування в літаку говорить: чим легше, тим краще. Тому не беріть на борт фастфуд, особливо страви, смажені у фритюрі: така їжа і в звичайних умовах дуже важка для травної системи, а в польоті, коли організм піддається додатковому навантаженню, особливо. Підсумком можуть стати печія, тяжкість в шлунку і заколисування.

Екзотична кухня

Іноді на міжнародних рейсах авіакомпанії пропонують пасажирам екзотичні страви і фрукти. Поборіть спокусу спробувати щось незвичне і обмежтеся більш традиційною їжею. 

Алкоголь і кава

Вживати алкоголь на борту літака — не найкраща ідея. Спиртне надає серйозне навантаження на серцево-судинну систему, яка в польоті і так піддається стресу. Крім того, алкоголь посилює зневоднення, що виникає на висоті. Тому замість розслаблення і задоволення вас чекають головний біль, важке похмілля, почастішання серцебиття і сухість у роті. З цих же причин-зневоднення і навантаження на серце — на борту не варто пити і каву.