Просто і смачно: топ-5 швидких вечерь за півгодини

24

Ввечері не завжди є сили і час на підготовку. Саме тому ми зробили добірку швидких, але вишуканих страв, на приготування яких піде не більше півгодини.

Курячі грудки з овочами

Дивовижні курячі грудки в білому вині зі свіжими томатами добре поєднуються з будь-яким гарніром.

Інгредієнти:

  • курячі грудки (невеликі) 4 шт.
  • оливкова олія 2 ч. Л.
  • вершкове масло 3 ст. Л.
  • біле сухе вино 1/2 чашки
  • консервована квасоля 1 банка
  • свіжі помідори 400 г
  • сіль і перець за смаком
  • спаржа нарізана 1 чашка
  • часник подрібнений 2 ст. Л.
  • петрушка або інша зелень пучок

Спосіб приготування:

  1. курячі грудки натерти сіллю і перцем з двох сторін.
  2. розігріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 2 ч.л. Оливкової олії і 2 ч. Л. Вершкового масла. Обсмажити грудки до золотисто-коричневого кольору — по 2-3 хвилини з кожного боку.
  3. викласти грудки на блюдо. У сковороду вилити вино і нагрівати, помішуючи дерев’яною лопаткою, поки воно не упариться вдвічі. Додати помідори, спаржу, квасолю і часник. Довести все до кипіння і зменшити вогонь. Готувати 4-5 хвилин.
  4. викласти в сковороду курку, накрити кришкою і тушкувати ще 3-4 хвилини.
  5. готові грудки посипати свіжою зеленню і подавати разом з квасолею.

Фаршировані перці

Фаршировані перці під гострим соусом — ситний варіант з мексиканським темпераментом. 

Інгредієнти:

  • болгарські перці, великі 4 шт.
  • варений рис 1,5 чашки
  • консервована квасоля 1 чашка
  • кукурудза консервована 1 чашка
  • гострий соус (болгарська або сальса) 1/2 чашки
  • свіжа кінза, нарізана 1 ст. Л.
  • кмин 1 ч. Л.
  • сіль за смаком
  • оливкова олія
  • авокадо 1 шт.
  • сік лайма чи лимона

Спосіб приготування:

  1. розігріти духовку до 180 ° c. 
  2. у мисці змішати рис, квасолю, кукурудзу, соус, кінзу і кмин. Посоливши.
  3. у перців відрізати хвостики, розрізати навпіл і вийняти насіння. 
  4. начинити половинки перців начинкою і викласти на деко. Скропити рослинним маслом. Випікати 30 хвилин.
  5. готові перці прикрасити скибочками авокадо, гострим соусом, скропити соком лайма і подавати.

Запечений лосось з кінзою і лаймом

Ніжний лосось, запечений у фользі і просочений соком лайма, — приклад того, що розкішна вечеря — це просто. Болгарський перець в рецепті легко замінюється кабачком, брокколі та іншими овочами на ваш смак. 

Інгредієнти:

  • лосось або інша червона риба (філе) 250 г
  • лайм 1 шт.
  • болгарський перець 1 шт.
  • оливкова олія 1 ст. Л.
  • сіль і перець за смаком
  • кінза свіжа 2 ст. Л.

Спосіб приготування:

  1. розігрійте духовку до 220 °c.
  2. розстеліть на столі лист фольги, помістіть в центр філе риби, обкласти скибочками лайма і болгарським перцем, нарізаним кубиками. Посоліть і поперчіть. Збризніть рівномірно оливковою олією, посипте дрібно нарізаною кінзою і щільно загорніть фольгу. 
  3. покладіть рибу у фользі на решітку або деко і запікайте 15 хвилин.
  4. готову рибу подавайте теплою, можна прямо у фользі. За бажанням лосось можна додатково прикрасити свіжою кінзою.

Паста з цукіні і пармезаном

Оригінальний рецепт пасти з кремовим соусом з цукіні — справжнє джерело вітамінів. Замість кабачка (або разом з ним) можна використовувати і гарбуз.

Інгредієнти:

  • паста 450 г
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • цукіні 2 шт.
  • часник 3 зубчики
  • червоний мелений перець 1/2 ч. Л.
  • свіжий чебрець 1 ст. Л.
  • сіль і чорний перець за смаком
  • вершкове масло 2 ст. Л.
  • пармезан або інший твердий сир 1 чашка
  • свіжий базилік 1 чашка
  • сік лимона

Спосіб приготування:

  1. відварити пасту до стану аль денте. 
  2. у великій сковороді розігріти оливкову олію на середньому вогні. Додати цукіні, нарізані кубиком, подрібнений часник, червоний перець і дрібно нарізаний чебрець. Посолити і поперчити. Обсмажувати, помішуючи, поки кабачок не стане золотистим (5-8 хвилин).
  3. готовий кабачок викласти в миску і розім’яти картоплем’ялкою або товкачем до стану пюре, після чого викласти назад в сковороду. Додати 1/3 склянки води, перемішати і довести до кипіння. 
  4. додати в сковороду готову пасту, вершкове масло і сир, все перемішати.
  5. викласти пасту у велику тарілку, скропити соком лимона і прикрасити листям базиліка. Можна додатково посипати тертим сиром. 

Піца по-французьки на багеті

Піца на французькому багеті виглядає по-літньому яскраво і підкорює простотою приготування. Всього 15 хвилин — і вишукана вечеря готова. 

Інгредієнти:

  • французький багет 1 шт.
  • соус песто 1/2 чашки
  • сир (наприклад, моцарелла) 300 г
  • помідори 3 шт.
  • свіжий базилік пучок
  • соус бальзамік 4 ч. Л.
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. розігрійте духовку до 180 °c.
  2. багет розріжте уздовж на дві частини.
  3. змастіть кожну половину багета соусом песто, покладіть зверху помідори, нарізані кружечками, моцарелу або інший сир. Посоліть і поперчіть.
  4. половинки піци помістіть на деко або решітку і запікайте десять хвилин. Викладіть на блюдо і прикрасьте піцу свіжим базиліком і соусом бальзаміко. Приємного апетиту!