Ввечері не завжди є сили і час на підготовку. Саме тому ми зробили добірку швидких, але вишуканих страв, на приготування яких піде не більше півгодини.
Курячі грудки з овочами
Дивовижні курячі грудки в білому вині зі свіжими томатами добре поєднуються з будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
- курячі грудки (невеликі) 4 шт.
- оливкова олія 2 ч. Л.
- вершкове масло 3 ст. Л.
- біле сухе вино 1/2 чашки
- консервована квасоля 1 банка
- свіжі помідори 400 г
- сіль і перець за смаком
- спаржа нарізана 1 чашка
- часник подрібнений 2 ст. Л.
- петрушка або інша зелень пучок
Спосіб приготування:
- курячі грудки натерти сіллю і перцем з двох сторін.
- розігріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 2 ч.л. Оливкової олії і 2 ч. Л. Вершкового масла. Обсмажити грудки до золотисто-коричневого кольору — по 2-3 хвилини з кожного боку.
- викласти грудки на блюдо. У сковороду вилити вино і нагрівати, помішуючи дерев’яною лопаткою, поки воно не упариться вдвічі. Додати помідори, спаржу, квасолю і часник. Довести все до кипіння і зменшити вогонь. Готувати 4-5 хвилин.
- викласти в сковороду курку, накрити кришкою і тушкувати ще 3-4 хвилини.
- готові грудки посипати свіжою зеленню і подавати разом з квасолею.
Фаршировані перці
Фаршировані перці під гострим соусом — ситний варіант з мексиканським темпераментом.
Інгредієнти:
- болгарські перці, великі 4 шт.
- варений рис 1,5 чашки
- консервована квасоля 1 чашка
- кукурудза консервована 1 чашка
- гострий соус (болгарська або сальса) 1/2 чашки
- свіжа кінза, нарізана 1 ст. Л.
- кмин 1 ч. Л.
- сіль за смаком
- оливкова олія
- авокадо 1 шт.
- сік лайма чи лимона
Спосіб приготування:
- розігріти духовку до 180 ° c.
- у мисці змішати рис, квасолю, кукурудзу, соус, кінзу і кмин. Посоливши.
- у перців відрізати хвостики, розрізати навпіл і вийняти насіння.
- начинити половинки перців начинкою і викласти на деко. Скропити рослинним маслом. Випікати 30 хвилин.
- готові перці прикрасити скибочками авокадо, гострим соусом, скропити соком лайма і подавати.
Запечений лосось з кінзою і лаймом
Ніжний лосось, запечений у фользі і просочений соком лайма, — приклад того, що розкішна вечеря — це просто. Болгарський перець в рецепті легко замінюється кабачком, брокколі та іншими овочами на ваш смак.
Інгредієнти:
- лосось або інша червона риба (філе) 250 г
- лайм 1 шт.
- болгарський перець 1 шт.
- оливкова олія 1 ст. Л.
- сіль і перець за смаком
- кінза свіжа 2 ст. Л.
Спосіб приготування:
- розігрійте духовку до 220 °c.
- розстеліть на столі лист фольги, помістіть в центр філе риби, обкласти скибочками лайма і болгарським перцем, нарізаним кубиками. Посоліть і поперчіть. Збризніть рівномірно оливковою олією, посипте дрібно нарізаною кінзою і щільно загорніть фольгу.
- покладіть рибу у фользі на решітку або деко і запікайте 15 хвилин.
- готову рибу подавайте теплою, можна прямо у фользі. За бажанням лосось можна додатково прикрасити свіжою кінзою.
Паста з цукіні і пармезаном
Оригінальний рецепт пасти з кремовим соусом з цукіні — справжнє джерело вітамінів. Замість кабачка (або разом з ним) можна використовувати і гарбуз.
Інгредієнти:
- паста 450 г
- оливкова олія 2 ст. Л.
- цукіні 2 шт.
- часник 3 зубчики
- червоний мелений перець 1/2 ч. Л.
- свіжий чебрець 1 ст. Л.
- сіль і чорний перець за смаком
- вершкове масло 2 ст. Л.
- пармезан або інший твердий сир 1 чашка
- свіжий базилік 1 чашка
- сік лимона
Спосіб приготування:
- відварити пасту до стану аль денте.
- у великій сковороді розігріти оливкову олію на середньому вогні. Додати цукіні, нарізані кубиком, подрібнений часник, червоний перець і дрібно нарізаний чебрець. Посолити і поперчити. Обсмажувати, помішуючи, поки кабачок не стане золотистим (5-8 хвилин).
- готовий кабачок викласти в миску і розім’яти картоплем’ялкою або товкачем до стану пюре, після чого викласти назад в сковороду. Додати 1/3 склянки води, перемішати і довести до кипіння.
- додати в сковороду готову пасту, вершкове масло і сир, все перемішати.
- викласти пасту у велику тарілку, скропити соком лимона і прикрасити листям базиліка. Можна додатково посипати тертим сиром.