Шлях до серця: 3 страви з м’яса, які підкорять будь-якого чоловіка

27

Як щодо того, щоб влаштувати сюрприз коханому чоловікові і приготувати на вечерю що-небудь вишукане? безпрограшний варіант-страви з м’яса: мало хто з чоловіків відмовиться від соковитого стейка або ароматних реберець. topten food підготував три відмінних рецепта для особливого випадку: приготувати їх вдома нескладно, а результат буде не гірше, ніж в ресторані.

Свинячі реберця bbq в духовці

Реберця bbq гаряче улюблені за неповторний солодкувато-пряний смак і аромат і апетитну скоринку. у цьому рецепті реберця довго нудяться в духовці на низькій температурі, завдяки чому і виходять такими ніжними і буквально тануть у роті.

Інгредієнти:

  • свинячі реберця (2 стійки) 2,7 кг
  • соус барбекю 1 чашка
  • суміш для натирання реберець:
  • коричневий цукор 1/2 ст.
  • часниковий порошок 1 ст. л.
  • цибульний порошок 1 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • мелений чилі 1 ст. л.
  • кмин 2 ч. л.
  • копчена паприка 2 ст. л.
  • кайенский перець мелений 1-2 ч. л.

Спосіб приготування:

  • розігрійте духовку до 140℃. 
  • реберця помийте і добре висушіть паперовим рушником. видаліть плівку з задньої частини ребер (тієї, де знаходяться кістки), підчепивши її ножем.
  • інгредієнти для сухої суміші покладіть в скляну банку, закрийте кришкою і добре струсіть.
  • добре натріть реберця цією сумішшю з двох сторін.
  • розстеліть на деку два листа фольги. покладіть стійки реберець на фольгу і зверху накрийте кожну ще одним листом фольги, щільно згорнувши краю, — реберця повинні бути повністю вкриті фольгою.
  • поставте деко в духовку і готуйте реберця протягом 3-3,5 години, поки м’ясо не почне легко відділятися від кісток.
  • приберіть фольгу, покладіть реберця м’ясистою стороною вгору і змастіть соусом барбекю.
  • запікайте реберця ще 3-5 хвилин, поки соус не карамелізується.
  • вийміть реберця з духовки, дайте охолонути протягом п’яти хвилин, розріжте і подавайте. приємного апетиту!

Медальйони з яловичини у винному соусі

Ніжні медальйони з яловичини, з найтоншою золотистою скоринкою і великою кількістю соку всередині, готуються просто і швидко. головний секрет їх успіху-свіжа вирізка і хороша сковорода. 

Інгредієнти:

  • медальйони яловичі 2 шт.
  • топлене масло 1 ст. л.
  • сіль, чорний перець за смаком
  • для соусу:
  • червоне сухе вино 1/2 ст.
  • цибуля-шалот подрібнений 2 ст. л.
  • часник рубаний 2 ч. л.
  • діжонська гірчиця 2 ч. л.
  • вершкове масло 2 ст. л.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • медальйони заздалегідь вийняти з холодильника — вони повинні бути кімнатної температури. помити і ретельно висушити паперовим рушником. посолити і поперчити з двох сторін.
  • розжарити сковороду з товстим дном і трохи зменшити вогонь. додати топлене масло і дати йому нагрітися.
  • викласти в сковороду медальйони і смажити з одного боку 2-3 хвилини. перевернути і смажити ще 2-3 хвилини. готові медальйони викласти на підігріту тарілку.

рада inmyroom food

Медальйони не потрібно засмажувати занадто сильно, найкраще — до стану medium-гаге. перевірити готовність можна термометром-він повинен показувати 52-57°с. або просто натисніть на медальйон виделкою: якщо виділяється прозорий сік, значить, м’ясо готове.

  • у сотейник налити трохи олії і обсмажити цибулю і часник до м’якості. 
  • додати вино і гірчицю, перемішати і варити на середньому вогні до загустіння, періодично помішуючи.
  • коли соус увариться на 2/3, додати вершкове масло і перемішати.
  • зняти соус з вогню, посолити і поперчити.
  • полити соусом медальйони і подавати. приємного апетиту!

Бефстроганов з грибами

Яловичина по-строгановски-вишукане блюдо, придумане французьким кухарем. ніжні шматочки м’яса в густому вершково-грибному соусі виправдано займають верхні рядки в рейтингу чоловічих кулінарних уподобань. 

Інгредієнти:

  • сметана жирна 250 г
  • яловичина (тонкий край або вирізка) 500 г
  • сіль, перець за смаком
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • гірчиця діжонська 2 ст. л.
  • борошно 2 ст. л.
  • печериці 700 г
  • масло топлене 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  • цибулю дрібно нарізати. у грибів видалити ніжки (вони не знадобляться), капелюшки нарізати скибочками.
  • у великому сотейнику розігріти 2 ст.л. топленого масла і на середньому вогні обсмажити цибулю до м’якості. додати грибні капелюшки, посолити, збільшити вогонь до сильного і обсмажувати, поки рідина повністю не випарується, а гриби і цибулю не стануть золотистими. під час смаження 3-4 ст.л. соку вичерпати ложкою в окрему миску.
  • змішати грибний сік зі сметаною, гірчицею і чорним перцем. додати суміш в сотейник і тушкувати на мінімальному вогні 2-3 хвилини.
  • яловичину нарізати поперек волокон скибочками товщиною 0,5 см.злегка відбити їх тильною стороною ножа і нарізати смужками довжиною 5-6 см і шириною 1 см.
  • добре нагріти велику сковороду з товстим дном. розтопити масло і викласти шматочки м’яса, присипані борошном. смажити на середньому вогні п’ять хвилин, періодично перевертаючи скибочки м’яса.
  • викласти готове м’ясо в сотейник з соусом, прогріти (не кип’ятити!), вимкнути плиту і дати настоятися 10-15 хвилин. приємного апетиту!