Як щодо того, щоб влаштувати сюрприз коханому чоловікові і приготувати на вечерю що-небудь вишукане? безпрограшний варіант-страви з м’яса: мало хто з чоловіків відмовиться від соковитого стейка або ароматних реберець. topten food підготував три відмінних рецепта для особливого випадку: приготувати їх вдома нескладно, а результат буде не гірше, ніж в ресторані.
Свинячі реберця bbq в духовці
Реберця bbq гаряче улюблені за неповторний солодкувато-пряний смак і аромат і апетитну скоринку. у цьому рецепті реберця довго нудяться в духовці на низькій температурі, завдяки чому і виходять такими ніжними і буквально тануть у роті.
Інгредієнти:
- свинячі реберця (2 стійки) 2,7 кг
- соус барбекю 1 чашка
- суміш для натирання реберець:
- коричневий цукор 1/2 ст.
- часниковий порошок 1 ст. л.
- цибульний порошок 1 ст. л.
- сіль 1 ч. л.
- мелений чилі 1 ст. л.
- кмин 2 ч. л.
- копчена паприка 2 ст. л.
- кайенский перець мелений 1-2 ч. л.
Спосіб приготування:
- розігрійте духовку до 140℃.
- реберця помийте і добре висушіть паперовим рушником. видаліть плівку з задньої частини ребер (тієї, де знаходяться кістки), підчепивши її ножем.
- інгредієнти для сухої суміші покладіть в скляну банку, закрийте кришкою і добре струсіть.
- добре натріть реберця цією сумішшю з двох сторін.
- розстеліть на деку два листа фольги. покладіть стійки реберець на фольгу і зверху накрийте кожну ще одним листом фольги, щільно згорнувши краю, — реберця повинні бути повністю вкриті фольгою.
- поставте деко в духовку і готуйте реберця протягом 3-3,5 години, поки м’ясо не почне легко відділятися від кісток.
- приберіть фольгу, покладіть реберця м’ясистою стороною вгору і змастіть соусом барбекю.
- запікайте реберця ще 3-5 хвилин, поки соус не карамелізується.
- вийміть реберця з духовки, дайте охолонути протягом п’яти хвилин, розріжте і подавайте. приємного апетиту!
Медальйони з яловичини у винному соусі
Ніжні медальйони з яловичини, з найтоншою золотистою скоринкою і великою кількістю соку всередині, готуються просто і швидко. головний секрет їх успіху-свіжа вирізка і хороша сковорода.
Інгредієнти:
- медальйони яловичі 2 шт.
- топлене масло 1 ст. л.
- сіль, чорний перець за смаком
- для соусу:
- червоне сухе вино 1/2 ст.
- цибуля-шалот подрібнений 2 ст. л.
- часник рубаний 2 ч. л.
- діжонська гірчиця 2 ч. л.
- вершкове масло 2 ст. л.
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- медальйони заздалегідь вийняти з холодильника — вони повинні бути кімнатної температури. помити і ретельно висушити паперовим рушником. посолити і поперчити з двох сторін.
- розжарити сковороду з товстим дном і трохи зменшити вогонь. додати топлене масло і дати йому нагрітися.
- викласти в сковороду медальйони і смажити з одного боку 2-3 хвилини. перевернути і смажити ще 2-3 хвилини. готові медальйони викласти на підігріту тарілку.
рада inmyroom food
Медальйони не потрібно засмажувати занадто сильно, найкраще — до стану medium-гаге. перевірити готовність можна термометром-він повинен показувати 52-57°с. або просто натисніть на медальйон виделкою: якщо виділяється прозорий сік, значить, м’ясо готове.
- у сотейник налити трохи олії і обсмажити цибулю і часник до м’якості.
- додати вино і гірчицю, перемішати і варити на середньому вогні до загустіння, періодично помішуючи.
- коли соус увариться на 2/3, додати вершкове масло і перемішати.
- зняти соус з вогню, посолити і поперчити.
- полити соусом медальйони і подавати. приємного апетиту!
Бефстроганов з грибами
Яловичина по-строгановски-вишукане блюдо, придумане французьким кухарем. ніжні шматочки м’яса в густому вершково-грибному соусі виправдано займають верхні рядки в рейтингу чоловічих кулінарних уподобань.
Інгредієнти:
- сметана жирна 250 г
- яловичина (тонкий край або вирізка) 500 г
- сіль, перець за смаком
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- гірчиця діжонська 2 ст. л.
- борошно 2 ст. л.
- печериці 700 г
- масло топлене 4 ст. л.
Спосіб приготування:
- цибулю дрібно нарізати. у грибів видалити ніжки (вони не знадобляться), капелюшки нарізати скибочками.
- у великому сотейнику розігріти 2 ст.л. топленого масла і на середньому вогні обсмажити цибулю до м’якості. додати грибні капелюшки, посолити, збільшити вогонь до сильного і обсмажувати, поки рідина повністю не випарується, а гриби і цибулю не стануть золотистими. під час смаження 3-4 ст.л. соку вичерпати ложкою в окрему миску.
- змішати грибний сік зі сметаною, гірчицею і чорним перцем. додати суміш в сотейник і тушкувати на мінімальному вогні 2-3 хвилини.
- яловичину нарізати поперек волокон скибочками товщиною 0,5 см.злегка відбити їх тильною стороною ножа і нарізати смужками довжиною 5-6 см і шириною 1 см.
- добре нагріти велику сковороду з товстим дном. розтопити масло і викласти шматочки м’яса, присипані борошном. смажити на середньому вогні п’ять хвилин, періодично перевертаючи скибочки м’яса.
- викласти готове м’ясо в сотейник з соусом, прогріти (не кип’ятити!), вимкнути плиту і дати настоятися 10-15 хвилин. приємного апетиту!