Рецепт від главреда: курка з ананасом в соусі теріякі

38

Коли ти працюєш головним редактором кулінарного журналу, сім’я постійно чекає від тебе чогось особливого: незвичайних обідів і оригінальних вечерь. 

Відповідати своїй посаді і радувати рідних смачними стравами, звичайно, величезне задоволення, особливо коли вдається придумати незвичайний рецепт. Сьогоднішня курка з ананасом в азіатському стилі — гарантія посмішок на обличчях рідних і їх підозрілих питань про те, чи правда, що їжу замовили не в ресторані, а приготували вдома на власній кухні (тут мені хочеться поставити смайлик). 

Спробуйте приготувати цю страву самі. Бути шефом для цього не потрібно. Впораєтеся точно! 

Інгредієнти:

  • курка 250-300 г
  • ананас 2 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • часник 2 головки
  • сіль, перець за смаком
  • базилік 5-7 пелюсток
  • соус» теріякі » heinz за смаком
  • соєвий соус heinz 2 ст. Л.
  • соняшникова олія для смаження

Спосіб приготування:

Давайте почнемо з найскладнішої сторони цього рецепта. Вам необхідно зрізати шапочку з ананасів і вийняти м’якоть. Якщо ананас стиглий, зробити це буде не так складно. А ось якщо нестиглий, доведеться трохи повозитися. Зрізати м’якоть варто маленьким ножем, роблячи це обережно, щоб не пошкодити шкірку, так як саме в ананасі ви будете подавати страву. 

М’якоть наріжте на невеликі шматочки і відкладіть.

Потім дрібно наріжте курку, якщо ви взяли грудки. Якщо ж інші частини, то спочатку відокремте кістки від м’яса, потім наріжте.

Біле м’ясо особисто я не дуже люблю, тому довго вожуся з кісточками. 

Наріжте цибулю. Різати можна і дрібно, і кільцями — як вам більше подобається. 

Почніть смажити курку з цибулею. Смажте до тих пір, поки птах не буде готова. 

Після цього додайте до курки м’якоть ананаса, соус «теріякі» і трохи соєвого соусу. Я використовую тільки heinz. У мене взагалі ціла колекція їх соусів. Вони дарують стравам відмінний аромат і яскравий смак. 

Готуйте курку з ананасом хвилин 15. Після цього додайте свіжий базилік. Можна використовувати ще коріандр. Я використовую обидва варіанти. 

Готуйте ще хвилин 5-7 на повільному вогні. Поки страва нудиться, приготуйте рис. Я використовую довгий рис басматті. 

Сервіруйте курку в ананасі і подавайте разом з рисом. 

Смачного!