Рецепт від главреда: овочева лазанья для легкої вечері

451

Я вже ділилася з вами рецептом улюбленої пасти, яку готую дуже часто. Сьогодні хочу опублікувати рецепт дуже простий лазаньї. Це справжній порятунок, якщо ви чекаєте гостей. Готується дуже просто, а інгредієнти можна брати абсолютно різні — підійдуть будь-які овочі.

Цей рецепт я придумала не просто так. Щороку я влаштовую собі детокс-місяць. Очищаю організм (намагаюся, принаймні), повністю виключаючи всі продукти тваринного походження і, звичайно, алкоголь. Грішу тільки сиром. У франції відмовлятися від сиру-найважче випробування. І ось, щоб цей детокс давався мені не надто важко, я експериментую з вегетаріанськими стравами. Виходить настільки смачно, що про м’ясо я геть забуваю. 

Для основи лазаньї я використовую баклажани, кабачки, перець і цибулю. А в якості соусу — італійський соус від heinz. Пощастило тим, хто в росії. У франції цей соус знайти неможливо, я його завжди везу з москви.

Даний рецепт розрахований на 4 персони. 

Інгредієнти:

  • листи для лазаньї щодо розміру форми
  • баклажан 1 шт.
  • кабачок 1 шт.
  • цибуля 1 головка
  • червоний перець 1 шт.
  • італійський соус heinz 1 банка
  • моцарелла 200 г
  • пармезан для подачі
  • базилік для прикраси
  • сіль, перець, часник за смаком
  • рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

Для початку наріжте цибулю і перець. Зверніть увагу, що різати їх потрібно дуже дрібно, щоб лазіння потім не розвалювалася. 

Після цього наріжте так само дрібно кабачок і половину баклажана. Половинку баклажана краще очистити від шкірки. Кабачок можна різати з шкіркою. 

Другу половинку баклажана разом зі шкіркою наріжте на дуже тонкі кружечки. 

На рослинному маслі посмажте все дрібно нарізані овочі. Додайте сіль, перець і часник за смаком. 

Додайте 1,5 столові ложки італійського соусу і перемішайте. Соусу багато не потрібно, інакше лазанья буде розвалюватися. 

Далі відкладіть овочі і посмажте кружечки баклажана. Щоб позбутися від зайвого жиру, після смаження покладіть їх на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло. 

Тепер почніть збирати лазанью. Дно форми покрийте італійським соусом heinz. Після цього покладіть листи лазаньї. 

Далі на листи викладіть обсмажені овочі. Після цього-тонко нарізану моцарелу. Не переборщіть з сиром. 

Повторіть ще один шар так само, як описано вище. 

Додайте трохи соусу, а потім закрийте шар кружечками баклажанів. Надішліть лазанью в духовку на 30 хвилин. Температура — 170 градусів. 

Дістаньте лазанью, викладіть зверху моцарелу і відправте знову в духовку до тих пір, поки не утвориться золотиста скоринка. 

Дістаньте, посипте свіжим базиліком і дайте охолонути 5-10 хвилин. Наріжте і подавайте до столу, посипавши пармезаном. 

Смачного!