Самі гучні відкриття 2016 року, або заклади, які потрібно відвідати

24

Новий рік все ближче і ближче, а це означає, що в онлайн-просторі із завидною регулярністю з’являються всілякі підсумки минулого року.

Гастрономічний світ теж не стоїть на місці. З’являються модні техніки приготування їжі, на арену виходять молоді шеф-кухарі, в список фаворитів гостей потрапляють сезонні вишукані страви і, звичайно ж, вперше відкривають свої нові двері кафе і ресторани. 

Ми вирішили не відставати і склали список з 15 закладів москви з прекрасною кухнею і відмінним сервісом, які відкрилися в 2016 році. Робимо це завчасно, щоб січневі вихідні ви провели не тільки весело, а й смачно! 

1. Сіверяни

Рік, що минає подарував москві ресторан «сіверяни». Заклад належить іллі тютенкову і вілльяму ламберті, що апріорі гарантує йому гастрономічний успіх. За кухню відповідає георгій троян, який в 2015 році став кращим молодим кухарем росії, здобувши перемогу в «срібному трикутнику».

В «сіверянах» готують в російській печі і смажать на грилі, печуть хліб на домашній заквасці, самі роблять соуси і розбурхують уяву цікавими подачами. 

Адреса: вул. Велика нікітська, 12середній чек: 1500-2500 рублів

2. Брюссель

Петербург завойовує москву. Ресторатори михайло соколов і тимур дмитрієв з italy group відкрили двоповерховий гастрономічний паб» брюссель » з панорамними вікнами, високими стелями і 120 сортами бельгійського пива. У меню традиційні бельгійські страви та вишукані пивні закуски. 

Адреса: вул. Мала дмитрівка, 18а, стор. 3средній чек: 700-1500 рублів

3. Cutfish

Cutfish належить олександру оганезову і глену баллісу. Акцент тут роблять на японській кухні: закусках, суші і ролах, грилі. Шеф-кухарем закладу став сам балліс. Кухня відкрита, так що можна особисто спостерігати, як готують вашу їжу. Рибу везуть прямо з японії тричі на тиждень. 

Адреса: великий козихинський пров., 17середній чек: 1500-2500 рублів

4. Wine& crab

Краби і величезна винна карта — ось головна фішка закладу братів івана та сергія березуцьких. Морепродукти привозять прямо з далекого сходу. Краб представлений в меню 7 видами: опіліо, камчатський, мурманський king crab, жаб’ячий краб, синій, колючий і волохатик. 

Адреса: вул. Микільська, 19-21, корп. 1середній чек: 700-1500 рублів

5. Bao + bar

Ідейним натхненником і творцем проекту bao + bar став тимур абузяров. Він доклав свою руку до wine religion і beer happens. У меню ви знайдете закуски, три рамена і бао. Останні зараз захоплюють серця гурманів по всьому світу. Бао являє собою китайську булочку з начинкою, випечену на пару. 

Адреса: садова-кудринська, 32, стор 1средній чек: 700 рублів

6. Казбек

Ресторан грузинської кухні андрія деллоса можна по праву вважати зразковим. За кухню відповідає молодий кухар з тбілісі мамія джоджуа. Грузинська кухня тут представлена в істинному вигляді: вишукана, щедра, гостинна, традиційна. В меню є і авторські страви, наприклад, хачапурі з чорним трюфелем і рачинської шинкою. 

Адреса: вул. 1905 року, 2средній чек: 1500-2500 рублів

7. L’eclair de génie

Апетитні еклери розбурхували instagram і змушували столичних ласунів нестримно заздрити європейцям, але сталося диво! на першому поверсі в «кольоровому» відкрився перший в росії бутік-кондитерська з найсмачнішими десертами світу. 

Адреса: кольоровий б-р, 15, стор. 1, універмаг «кольоровий», 1 поверхсредній чек: 700 рублів

8. Mushrooms

У відкритті закладу взяли участь всі ключові фігури ресторанного холдингу white rabbit — борис зарьков, володимир мухін, ілля захаров, володимир прокоф’єв, валерій лізунов. Кухня в ресторані переважно французька та італійська, а побудована навколо грибів. 

Адреса: б. Якиманка, 22, тц «гіменей» , 2 поверхсредній чек: 1500-2500 рублів

9. Burger heroes

Burger heroes відкрили учасники міських фестивалів їжі. Другий заклад мережі відкрився на території музею радянських ігрових автоматів. У меню кілька розділів-бургери, фритюр, супи і салати, пиво і напої. 

Адреса: вул. Кузнецький міст, 12середній чек: 700 рублів

10. Ladurée

Легендарна французька кондитерська з вишуканими десертами в цьому році з’явилася і в москві. Відкриття супроводжувалося фурором у засобах масової інформації та нескінченними чергами на вході. У столиці доступні 15 смаків знаменитих макаронів, а також повітряні тістечка і фірмові аксесуари марки. 

Адреса: вул. М. Бронна, 27/14середній чек: 700-1500 рублів

11. True cost bar& grill

Заклад прославився тим, що страви тут можна замовити за собівартістю. Потрібно лише заплатити за вхід. В обідній час він коштує 150 рублів, а в решту — 500 рублів. Засновники демократичного і галасливого місця з живою музикою-андрій оленченко і співвласники закладів» нікуди не їдемо»,» квартира»,» прожектор » і k-town олександр кан і іліодор марач. 

Адреса: вул. Льва толстого, 23, стор 3средній чек: 700-1500 рублів

12. Іскра

Напівсекретні звані вечері і галасливі гастрономічні вечірки stay hungy відомі всій москві. Їх засновниці олена єрмакова і анна бичевська відкрили кафе-бар»іскра». Меню побудовано навколо курки і яєць, а сніданками годують цілий день. 

Адреса: вул. Покровка, 38асредній чек: 700 рублів

13. Технікум

Ресторан належить холдингу white rabbit. За кухню відповідає шеф-кухар з петербурга віталій істомін. По суті, «технікум» -це спрощений white rabbit, який увійшов в топ-50 кращих ресторанів світу. Основна концепція полягає в тому, щоб зробити гастрономічні ідеї кращого ресторану москви доступними і зрозумілими.

Адреса: вул. Б. Дмитрівка, 7/5, стор 2средній чек: 700-1500 рублів

14. Южани

Ідейним натхненником м’ясного ресторану «южани» став тахір холікбердієв, який є не тільки ресторатором, а й фермером, скотозаводчиком, кухарем і гастроентузіастом. Готують тут не тільки звичні страви з краснодарського м’яса і класичні стейки, а й альтернативні варіанти. 

Девіз «південців» звучить так: «смажимо. Коптити». За кухню відповідає роман шубін, який також відомий за проектами «воронеж» і «м’ясний клуб».

Адреса: пр. Академіка сахарова, 10середній чек: 1500-2500 рублів

15. Local people

Local people — це кафе з вишуканою європейською та популярною кухнею, що розташувалося в бізнес-центрі на великій грузинській. У меню ви знайдете хумус, мітболи, кіноа і цікаві м’ясні страви. За кухню відповідає шеф андрій бова. Родзинкою local people є фотогенічне графіті з героями «кримінального чтива» і тосей кісліціной з улюбленого радянського фільму «дівчата». 

Адреса: вул. Б. Грузинська, 69середній чек: 700-1500 рублів