Як відомо, риба дуже корисна для нашого організму. у ній містяться поліненасичені жирні кислоти омега-3, які дуже благотворно позначаються на здоров’ї людини. вони служать профілактикою онкологічних захворювань, зміцнюють серце, судини, кістки і імунітет. однак чи всі сорти риби однаково корисні? у нашій сьогоднішній статті ми відповідаємо на це питання і представляємо вашій увазі список з видів риби, найбільш багатою корисними речовинами.
Дикий лосось
Лосось та інші сорти риби сімейства лососевих (форель, сьомга, нерка) найбільш багаті жирними кислотами омега-3, а також вітамінами в12 і в6, селеном, магнієм, фосфором і калієм. завдяки цьому вони уповільнюють процеси старіння в організмі і грають незамінну роль в правильній роботі серцево-судинної системи і мозку.
Оселедець
Атлантичний оселедець також містить в собі велику кількість жирних кислот омега-3. крім цього в ній дуже багато білка, кальцію, магнію, фтору, йоду і цинку. споживання невеликих порцій оселедця на регулярній основі зменшує розмір жирових клітин і перешкоджає розвитку різних захворювань, наприклад, діабету.
Скумбрія
М’ясо цієї риби дуже багате вітамінами в12 і рр, натрієм, фосфором, хромом і йодом, а також різними мікроелементами. таким чином, включивши в свій раціон скумбрію, ви підвищите захисні функції організму, прискорите обмін речовин і стабілізуєте рівень гормонів.
Палтус
Палтус також відрізняється багатим складом з вітамінів і мікроелементів: в ньому є вітаміни груп а, в, d і е, фолієва кислота, кальцій, залізо, селен, калій, фосфор і магній. споживання цієї риби захистить вас від багатьох хвороб, зміцнить ваш імунітет, прискорить кровообіг, зміцнить стінки судин, додасть міцність суглобам.
Тунець
М’ясо тунця містить в собі велику кількість омега — 3 і омега-6 жирних кислот, які борються з холестерином, знижують ризик інфаркту і ймовірність виникнення тромбів. у ньому також є селен, що очищає печінку від токсинів, різні вітаміни і амінокислоти, благотворно впливають на нервову, серцево-судинну і репродуктивну системи, на стан шкіри і волосся, а також на роботу мозку.
Сардини
Ці маленькі рибки є прекрасним джерелом омега-3 і омега-6 жирних кислот, вітамінів в2, в12 і d, селену, холіну, кальцію, цинку і марганцю. завдяки багатому складу м’ясо цієї риби здатне відновлювати тканини в організмі, знижувати ризик розвитку ракових захворювань, зміцнювати пам’ять, серце і нервову систему.