Найшкідливіші і найкорисніші кухні світу

19

Кухня кожної країни складається під впливом історії, географічного положення, клімату та інших умов. У той час як одні народи харчуються здоровою їжею і можуть похвалитися відмінним здоров’ям і довголіттям, інші демонструють любов до смачної, але аж ніяк не здорової їжі. Розповідаємо, кухні яких країн заслужили титул найкорисніших і найшкідливіших.

Найшкідливіші кухні

Угорщина

Любов до смажених гусячих ніжок, копченого, жирного і мучного привела до того, що угорщина входить в число країн-лідерів за рівнем ожиріння і відрізняється найнижчою тривалістю життя в європі. Через це уряд угорщини навіть ввів податок на шкідливу їжу.

Бельгія

Знаменитий бельгійський шоколад, вафлі з начинками, здобна випічка та інші солодкі ласощі роблять бельгію лідером за кількістю громадян, які страждають ожирінням і діабетом. Щоб вплинути на ситуацію, уряд бельгії почав заохочувати відкриття органічних ресторанів і магазинів.

Німеччина

Німеччина-батьківщина ковбас і сосисок, які продають всюди: в кафе і вуличних наметах, на ярмарках. Все це запивається пивом, що теж не додає здоров’я. Через такого раціону багато німців страждають діабетом, ожирінням і захворюваннями серцево-судинної системи.

Аргентина

Одна з найбільш «м’ясних» країн є лідером за рівнем ожиріння в латинській америці. У раціоні аргентинців багато смаженої яловичини, жирів, а також цукру і борошняних виробів. А ось до овочів місцеве населення відноситься досить прохолодно.

Сша

В америці складно знайти здорову їжу. Зате кількість закладів швидкого харчування з бургерами і картоплею фрі просто зашкалює. Крім того, американці їдять великими порціями і запивають їжу газованою водою, що аж ніяк не сприяє стрункості. Як наслідок, ожиріння давно стало візитною карткою америки.

Монголія

Монгольська кухня досить одноманітна і незбалансована. Велика кількість жирного м’яса, кисломолочних продуктів і майже повна відсутність риби, овочів і фруктів в раціоні — не найкорисніша дієта, особливо для туристів, які не звикли до такого харчування.

Найкорисніші кухні

Японія

У японії високий відсоток довгожителів і струнких людей, і не в останню чергу завдяки харчуванню. У меню майже немає яєць і жирного м’яса, зате багато риби, рису, морепродуктів, сої, водоростей, овочів і прянощів. Крім того, японці їдять помалу, а продукти готують дуже швидко, зберігаючи максимум вітамінів. Недарма майя плісецька назвала японську кухню кращою для балерини.

Сінгапур

Рис на сніданок, обід і вечерю, завжди зі свіжими овочами, рибою або морепродуктами, вивів сінгапур на перші рядки в рейтингу довгожителів. Завдяки такому харчуванню сінгапурці отримують повний набір корисних жирів, білка і вітамінів і мінімум проблем зі здоров’ям і фігурою.

Індія

В індії майже не їдять м’яса, зате споживають багато коричневого рису, свіжих овочів і фруктів. А ще індія-країна прянощів. Куркума, кмин, імбир, чилі, гвоздика, кардамон та інші ароматні трави роблять страви неймовірно ароматними і стимулюють процес травлення, що сприяє стрункості і довголіттю.

В’єтнам

В’єтнамська кухня відрізняється великою кількістю трав і прянощів, свіжих овочів і дарів моря, а також страв з рису і рисового борошна. Додайте до цього мінімальне використання жирів і термічної обробки продуктів, і стане зрозуміло, чому в’єтнам опинився в списку країн-довгожителів.

Ефіопія

Кухня ефіопії багата свіжими овочами і фруктами, рибою з місцевих водойм, а також м’ясом і молоком домашніх овець, кіз і верблюдів. Зразкове поєднання екологічності, корисності і смаку.

Середземномор’я

У топ лідерів з найкориснішою кухнею потрапив цілий регіон. Середземноморська дієта вважається однією з найздоровіших і збалансованих в світі: почесне місце в ній відведено морепродуктів, риби, нежирного м’яса, свіжих овочів і фруктів, бобових, горіхів, сирів, оливкової олії, меду і всіляких прянощів. При цьому використовуються щадні способи приготування: швидке обсмажування, гасіння і приготування на пару.