Їстівний букет: які квіти можна додавати в їжу?

12

Останнім часом стало дуже популярним додавати в їжу квіти. Це не тільки красиво, але і корисно. І сьогодні ми вам розповімо про те, які саме квіткові рослини ви можете використовувати в кулінарії.

Настурція

Квіти настурції мають антибактеріальну дію, тому що багаті вітаміном с.вони захистять вас від застуди та грипу. Смак у цих квітів гострий і злегка перцевий, тому найкраще їх додавати в овочеві салати, страви з м’яса або сиру.

Календула (нігтики)

Ще одна лікарська рослина з великою кількістю корисних речовин. Золотисто-помаранчеві пелюстки календули володіють пікантним пряним ароматом і відмінно підійдуть для різних супів, страв з макаронів і рису, овочевих салатів.

Братки (віола)

Ці ніжні квіти мають солодкуватий свіжий смак, тому дуже вдало вписуються в багато десертні страви. Наприклад, ними можна прикрашати торти і морозиво, додавати у фруктові салати.

Роза

Мабуть, найбільш відомий їстівний квітка з чудовим ароматом. З пелюсток троянд роблять варення і джем, їх можна зацукрувати і додавати в будь-які десерти або ж зробити з них освіжаючий рожевий лимонад.

Бурачник (огіркова трава)

На смак ця рослина нагадує свіжий огірок. Його молоде листя часто використовують в приготуванні лимонадів, салатів, холодних супів. Завдяки великій кількості вітамінів огіркова трава відновлює сили і нормалізує роботу серця.

Лаванда

Це запашний і пряний квітка, який прекрасно підійде для морозива, шоколаду, прохолодних напоїв і чаю.

Кульбаба

Можливо, ви пам’ятаєте твір рея бредбері «вино з кульбаб». Виявляється, це не просто красива назва, з цих квітів дійсно можна готувати вино! а також варення і желе.