Їстівний букет: які квіти можна додавати в їжу?

26

Останнім часом стало дуже популярним додавати в їжу квіти. це не тільки красиво, але і корисно. і сьогодні ми вам розповімо про те, які саме квіткові рослини ви можете використовувати в кулінарії.

Настурція

Квіти настурції мають антибактеріальну дію, тому що багаті вітаміном с.вони захистять вас від застуди та грипу. смак у цих квітів гострий і злегка перцевий, тому найкраще їх додавати в овочеві салати, страви з м’яса або сиру.

Календула (нігтики)

Ще одна лікарська рослина з великою кількістю корисних речовин. золотисто-помаранчеві пелюстки календули володіють пікантним пряним ароматом і відмінно підійдуть для різних супів, страв з макаронів і рису, овочевих салатів.

Братки (віола)

Ці ніжні квіти мають солодкуватий свіжий смак, тому дуже вдало вписуються в багато десертні страви. наприклад, ними можна прикрашати торти і морозиво, додавати у фруктові салати.

Роза

Мабуть, найбільш відомий їстівний квітка з чудовим ароматом. з пелюсток троянд роблять варення і джем, їх можна зацукрувати і додавати в будь-які десерти або ж зробити з них освіжаючий рожевий лимонад.

Бурачник (огіркова трава)

На смак ця рослина нагадує свіжий огірок. його молоде листя часто використовують в приготуванні лимонадів, салатів, холодних супів. завдяки великій кількості вітамінів огіркова трава відновлює сили і нормалізує роботу серця.

Лаванда

Це запашний і пряний квітка, який прекрасно підійде для морозива, шоколаду, прохолодних напоїв і чаю.

Кульбаба

Можливо, ви пам’ятаєте твір рея бредбері «вино з кульбаб». виявляється, це не просто красива назва, з цих квітів дійсно можна готувати вино! а також варення і желе.