Секрети ідеального тіста для піци + круті рецепти

27

Піца-це один з гастрономічних символів італії поряд з пастою, різотто, вином і сиром. Ця страва настільки смачна, що сьогодні її готують далеко за межами спекотної європейської країни. 

В общем-то, приготувати піцу в домашніх умовах — це не так вже й складно. І це все прекрасно знають і розуміють, адже з начинкою можна експериментувати нескінченно, міксуючи всілякі інгредієнти з холодильника. А ось самостійне приготування тіста дійсно лякає багатьох, правда, безпідставно, адже на ділі в цьому немає нічого складного. 

Розповідаємо, як зробити тісто для піци вдома, і ділимося класними рецептами, які допоможуть вам приготувати ідеальну піцу. Звичайно, тісто для піци можна купити і в магазині, але радимо все ж віддати перевагу саме домашньому тесту. Тоді ваша піца вийде надзвичайно ніжною, ароматною і смачною!   

джерело: dough ez (https://www.dough-ez.com)

Секрети ідеального тіста для піци

  • найпростіше розгортати тісто на папері для випікання , попередньо присипавши її борошном. Це позбавить вас від зайвих і зовсім непотрібних рухів, так як ви зможете відправити піцу в духовку прямо на пергаменті.
  • смаки в тому, що стосується піци, у різних людей кардинально відрізняються. Якщо ви обожнюєте пишне тісто , то візьміть на озброєння простий лайфхак: дайте розкатаному тесту відпочити 5-10 хвилин. Якщо переживаєте, що за цей час воно встигне заветріться, накрийте його харчовою плівкою.
  • якщо вам, навпаки , до душі тонке тісто , яке буде хрустіти в роті, то розгортати його потрібно максимально, не шкодуючи сил, а випікати при підвищених температурах — 230-250 градусів.
  • є ще один секрет апетитно хрусткого тіста — це оливкова олія. Їм слід змастити деко. Зверху викладіть тісто і відправте в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 5 хвилин. Тільки потім додавайте начинку. 

джерело: lew robertson (http://blog.lewrobertson.com)

  • що робити, якщо ви розгортали тісто не на пергаменті? не переживати завчасно. Вам знадобиться качалка . Оберніть її половиною тіста і перенесіть, тримаючись за ручки.
  • з інгредієнтами для тіста можна і потрібно експериментувати . Так, просунуті гурмани готують тісто для піци з суміші борошна і манної крупи. Воно виходить більш хрустким і потрібним. Можна використовувати таку суміш не тільки для приготування тіста, але і для присипки дека.
  • саме стомлююче в приготуванні піци-чекати, поки підніметься тісто. Щоб прискорити цей процес , додайте більше дріжджів. Вам буде потрібно всього лише на 3/4 чайної ложки більше, ніж зазначено в рецепті.
  • італійці обожнюють ароматні трави і активно використовують їх в кулінарії. Беріть на озброєння крутий лайфхак: щоб тісто вийшло ароматнее і смачніше , вмішайте в нього орегано, базилік або інші сушені приправи на ваш смак. 

джерело: the keystone restaurant (http://thekeystone.com.au)

Рецепти домашнього тесту для піци

Швидке тісто на йогурті

Якщо ви любите невелику піцу на тонкому ніжному тесті, то вам варто спробувати рецепт швидкого тесту на йогурті. Його приготування дійсно не займе багато часу, адже не буде потрібно чекати, щоб тісто піднімалося. А смак такого тіста сподобається навіть самому вибагливому гурману!

Інгредієнти:

  • борошно 1 + 1/4 склянки
  • розпушувач 1,5 ч. Л.
  • грецький йогурт 1 склянка
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. стакан борошна змішайте з йогуртом. Посоліть, поперчіть. 
  2. замісіть тісто руками, ложкою або дерев’яною лопаткою.
  3. перекладіть тісто на робочу поверхню, присипану 1/4 склянки борошна. Злегка присипте тісто. Розкачайте його в корж середнього розміру. 
  4. готово. На основу викладайте інгредієнти, які будете використовувати для начинки.  

джерело: bev cooks (http://bevcooks.com/).

Дріжджове тісто на молоці

Дріжджове тісто добре тим, що воно універсально. По-перше, з нього можна отримати пишну піцу на товстому тісті, яку багато хто так любить. По-друге, граючи з інгредієнтами і розгортаючи тісто по-різному, можна приготувати і тонку піцу за цим рецептом. 

Інгредієнти:

  • молоко 1 стакан
  • борошно 2 склянки
  • оливкова олія 3 ст. Л.
  • сухі дріжджі 7 г
  • цукор-пісок 1/2 ч. Л.
  • сіль 1/3 ч. Л.

Спосіб приготування:

  1. молоко злегка підігрійте.
  2. просійте борошно.
  3. з’єднайте молоко з дріжджами і цукром. Розмішайте і залиште на 10 хвилин. Коли з’являться ознаки бродіння (бульбашки), додайте в молоко борошно, сіль і 2 столові ложки оливкової олії.
  4. замісіть тісто, скачайте його в кулю. Змастіть тісто оливковою олією, накрийте рушником і відправте в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб тісто змогло піднятися приблизно в 2 рази.
  5. піднялося тісто обомніте, розділіть на 2 частини і розкачайте. 

джерело: production paradise (http://www.productionparadise.com)

Бездріжджове тісто на кефірі

Ще один крутий варіант не особливо пишного тіста з хрусткою скоринкою — це бездріжджове тісто на кефірі. Основа вийде м’якою і ніжною. За бажанням кефір можна замінити на нежирну сметану в тих же пропорціях.  

Інгредієнти:

  • борошно 1,5 склянки
  • кефір 1 стакан
  • яйця 2 шт.
  • оливкова олія 40 г
  • сіль 1/4 ч. Л.
  • сода 1/4 ч. Л.
  • оцет для гасіння соди
  • рослинна олія для змазування

Спосіб приготування:

  1. в одній мисці збийте яйця разом з сіллю. 
  2. в іншій мисці змішайте кефір і соду, попередньо погасивши її оцтом. Розмішавши.
  3. у кефір влийте збиті яйця. Розмішавши. 
  4. додайте борошно (можна частинами). Перемішайте руками, ложкою або блендером. 
  5. додайте оливкову олію. Розмішавши. 
  6. змастіть деко рослинним маслом і влийте в нього тісто. 
  7. духовку розігрійте до 200 градусів. Надішліть в неї тісто на 10-15 хвилин. У невеликій формі час випікання тіста може збільшитися до 20-25 хвилин, так як воно буде товщі. 
  8. на готове тісто викладіть начинку і продовжуйте запікати до готовності. 

джерело: eat this, not that! (http://www.eatthis.com)