Сім швидких рецептів від джеймі олівера, які зможе приготувати кожна господиня

25

Весь світ знає, що готувати з джеймі олівером смачно і просто. Британський шеф-кухар і ресторатор здобув світову популярність завдяки захоплюючим кулінарним ток-шоу і численним книгам про здорове харчування. 

Олівер досить багато робить для популяризації усвідомленого харчування і домашньої кулінарії. У листопаді 2013 року він був нагороджений почесною стипендією і прийнятий в члени королівського коледжу лікарів загальної практики за значний внесок у боротьбу з дитячим ожирінням і пропаганду здорового харчування на державному рівні. 

Ми вирішили поділитися з вами класними рецептами від джеймі олівера, які в черговий раз доведуть, що харчуватися смачно, корисно і правильно можна вдома. Це не зажадає значних грошових і тимчасових витрат. 

джерело: the wooden spoons (http://thewoodenspoons.com/)

Поради шеф-кухаря

  • готуйте з нуля. це просте правило особливо актуально в наші дні, коли на прилавках магазинів можна знайти величезну кількість напівфабрикатів. Джеймі радить готувати всі складові страви, включаючи соуси, самостійно. Ви отримаєте повний контроль над тим, що буде йти в вашу їжу. 
  • складіть збалансований раціон. джеймі олівер не є прихильником монодієт і жорстких обмежень в їжі. Він щиро вірить, що їсти можна все, але в помірних кількостях. У правильному раціоні кожна продовольча група має бути присутня в рівних пропорціях. 
  • не забувайте про різноманітність. якщо ви вважаєте, що правильне харчування-це нудно, то це означає, що ви всього лише шукайте відмовки. Фрукти, овочі, молочні продукти, крупи і цільнозернові, бобові, насіння, горіхи, м’ясо, риба — тільки уявіть, яка кількість крутих страв можна приготувати з цих інгредієнтів. 

джерело: jamie oliver (http://www.jamieoliver.com/)

Млинці з цільнозернового борошна з шинкою і сиром

Джеймі олівер знає толк в апетитних і корисних сніданках. Млинці він радить готувати переважно з цільнозернового борошна, яка набагато корисніше звичайної пшеничного. Від такого сніданку не відмовиться ніхто з домашніх. Доведеться готувати добавку. 

Інгредієнти:

  • цільнозернове борошно 150 г
  • пшеничне борошно 50 г
  • яйця 2 шт.
  • молоко 500 мл
  • вершкове масло 40 г
  • ріпчаста цибуля 4 шт.
  • чебрець 2 ст. Л.
  • сидр 200 мл
  • шпинат 210 г
  • рослинна олія за смаком
  • твердий сир 100 г
  • шинка 400 г

Спосіб приготування:

  1. змішайте обидві борошна, яйця і молоко у великій мисці і збийте до отримання однорідної маси. Накрийте поліетиленовою плівкою, а потім відправте в холодильник на ніч.
  2. на наступний день дістаньте тісто з холодильника і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.  
  3. тим часом нагрійте велику каструлю на середньому вогні. Додайте вершкове масло, дрібно нарізану цибулю і чебрець. Зменшіть вогонь до мінімуму, потім накрийте каструлю кришкою і готуйте, регулярно помішуючи, протягом 40 хвилин або поки цибуля не стане м’яким і не придбає світло-коричневий відтінок. 
  4. збільшити вогонь до максимуму. Додайте в каструлю сидр і продовжуйте готувати ще 4 хвилини. 
  5. потім додайте шпинат і готуйте ще 1 хвилину.
  6. приправте за смаком. Зніміть з вогню і відкладіть в сторону.  
  7. нагрійте велику сковороду на середньому вогні. Змастіть її маслом. Влийте тісто для млинців і готуйте протягом 1 хвилини з кожного боку. Перекладіть млинець на тарілку. Повторіть з рештою тестом. 
  8. викладіть на кожен млинець шинку і сир, додайте цибульно-шпинатну суміш. 
  9. подавайте блюдо до столу. 

джерело: delicious (http://www.delicious.com.au/)

Карбонара з беконом, зеленим горошком, мигдалем і базиліком

Джеймі олівер знає, як зробити будь-яку страву набагато більш корисним, ніж в оригінальному рецепті. Він придумав власний рецепт пасти карбонара, яку ви зможете приготувати на вечерю всього за півгодини. 

Інгредієнти:

  • зелений горошок 200 г
  • пластівці мигдалю 1 ст. Л.
  • часник 1 зубчик
  • базилік 15 г
  • тертий твердий сир 15 г
  • лимон 1 шт.
  • спагетті 150 г
  • бекон 1 скибочка
  • оливкова олія за смаком
  • яйця 1 шт.
  • натуральний йогурт 100 г

Спосіб приготування:

  1. горошок відваріть в киплячій воді протягом 30 секунд. Перекладіть в миску і відкладіть в сторону. 
  2. злегка обсмажте мигдаль в сухій сковороді на середньому вогні. Потім подрібніть в блендері до пилу. 
  3. у блендері збийте до максимально однорідної маси цедру лимона, часник, морську сіль, базилік, лимонний сік і тертий сир. 
  4. змішайте масу з горошком, намагаючись максимально зберегти його текстуру. 
  5. відваріть спагетті, дотримуючись інструкції на упаковці. Злийте воду, залишаючи трохи варильної рідини. 
  6. тим часом дрібно наріжте бекон і обсмажте на гарячій сковороді в 1 чайній ложці олії до хрускоту. Залиште жир в сковороді. 
  7. у тій же сковороді злегка підігрійте горохову суміш. 
  8. змішайте разом йогурт і яйце. 
  9. додайте спагетті в сковороду до горохової суміші. Гарненько перемішайте. Зніміть з вогню. 
  10. додайте йогуртову суміш. Ще раз гарненько перемішайте. 
  11. приправте за смаком. Відрегулюйте консистенцію пасти за допомогою варильної рідини. 
  12. прикрасьте блюдо беконом і подавайте до столу. 

джерело: jamie oliver (http://www.jamieoliver.com/)

Салат з фенхелем, апельсином і мигдалем

Соковитий салат стане кращим перекусом протягом дня і навіть зможе замінити повноцінний легку вечерю. Джеймі олівер радить додавати в салати цитрусові, щоб зробити їх ще корисніше і смачніше. 

Інгредієнти:

  • фенхель 3 шт.
  • мигдаль 1 жменя
  • апельсини 3 шт.
  • м’ята 2 гілочки
  • листовий салат 2 пучка
  • винний оцет за смаком
  • оливкова олія за смаком
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. фенхель наріжте за допомогою овочечистки і ненадовго помістіть в миску з крижаною водою. 
  2. підсмажте мигдаль в сухій сковороді, а потім подрібніть за допомогою блендера. 
  3. апельсини наріжте на тонкі скибочки і викладіть на блюдо. 
  4. додайте листя м’яти, листовий салат і фенхель. 
  5. заправте блюдо винним оцтом і оливковою олією. 
  6. посоліть, поперчіть за смаком. 
  7. додайте мигдаль і подавайте до столу. 

джерело: jamie oliver (http://www.jamieoliver.com/)

Місо суп з тофу і капустою

Джеймі олівер готує страви різних національних кухонь і адаптує їх під основні канони здорового і правильного харчування. Спробуйте місо суп з тофу і капустою за його фірмовим рецептом. 

Інгредієнти:

  • курячий або овочевий бульйон 750 мл
  • корінь імбиру 3 см
  • часник 2 зубчики
  • червоний перець чилі 1 шт.
  • савойська капуста 1/2 качана
  • морква 1 шт.
  • місо-паста 2 ст. Л.
  • соєвий соус за смаком
  • тофу 100 г

Спосіб приготування:

  1. бульйон перелийте в каструлю і доведіть до кипіння. 
  2. подрібніть імбир і часник. 
  3. дрібно наріжте перець чилі. 
  4. додайте імбир, часник і чилі в каструлю. Накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин. 
  5. наріжте капусту. Додайте в каструлю. Накрийте кришкою і тушкуйте 3-4 хвилини. 
  6. додайте місо-пасту і соєвий соус. Розмішавши.
  7. додайте тофу, нарізаний на шматочки. Прогрійте протягом 4-5 хвилин. 
  8. подавайте блюдо до столу. 

джерело: jamie oliver (http://www.jamieoliver.com/)

Кростіні з прошутто, інжиром і м’ятою

Італійська швидка закуска хороша як на сніданок, так і на обід. А ще кростіні ідеально впишеться в посиденьки з улюбленими друзями за келихом червоного сухого вина. 

Інгредієнти:

  • інжир 6 шт.
  • прошутто 12 шт.
  • м’ята 1 пучок
  • багет 1 шт.
  • оливкова олія за смаком
  • бальзамічний оцет за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. багет наріжте на скибочки і гарненько підсушіть на сухій гарячій сковороді з обох сторін. 
  2. інжир наріжте на половинки. Викладіть на скибочки багета. 
  3. зверху викладіть прошутто.
  4. полийте кростіні оливковою олією і бальзамічним оцтом. 
  5. приправте чорним меленим перцем. 
  6. прикрасьте м’ятою і подавайте до столу. 

джерело: jamie oliver (http://www.jamieoliver.com/)

Кесаділья з індичкою і сиром

Смачну кесаділью приготувати не складе труднощів. Джеймі олівер знаєТолк в простих і швидких стравах і вміє правильно вибирати інгредієнти, щоб результат вийшов не тільки смачним, але і вишуканим.

Інгредієнти:

  • коржі тортильї 8 шт.
  • журавлинний соус 8 ст. Л.
  • індичка 300 г
  • твердий сир 150 г
  • чебрець 2 гілочки
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. індичку обсмажте на грилі або на сковороді до готовності. 
  2. коржі змастіть журавлинним соусом. 
  3. викладіть на тортильї індичку. 
  4. сир наріжте найтоншими скибочками і викладіть поверх курки. 
  5. додайте чебрець, сіль і перець. 
  6. обсмажте кесаділью на гарячій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. 
  7. подавайте до столу. 

джерело: jamie oliver (http://www.jamieoliver.com/)

Тортелліні зі шпинатом

Маленькі італійські пельмені з прісного тіста можна приготувати різними способами. Джеймі олівер радить спорудити з них дуже смачний і ситний суп, в який обов’язково потрібно додати шпинат. 

Інгредієнти:

  • курячий або овочевий бульйон 1 л
  • лавровий лист 2 шт.
  • тортелліні 200 г
  • зелений горошок 50 г
  • шпинат 1 жменя

Спосіб приготування:

  1. влийте бульйон у велику каструлю. Додайте лавровий лист і доведіть до кипіння.  
  2. додайте тортелліні і варіть ще 4 хвилини.
  3. додайте горох, варіть ще протягом 3 хвилин.
  4. потім додайте шпинат і готуйте, поки він не зменшиться в розмірах в два рази.
  5. розлийте суп в миски і подавайте до столу.  

джерело: jamie oliver (http://www.jamieoliver.com/)