Сім фруктів, чистити які набагато легше, ніж ви думали

32

Хоча шкірка деяких фруктів містить в собі набагато більше корисних речовин, ніж їх м’якоть, найчастіше ми все одно намагаємося від неї позбутися, а цей процес буває довгим і досить болісним.добре з яблуками і грушами: озброївшись спеціальним ножем, можна гори згорнути. Але що робити, якщо процес чищення і розрізання плоду вимагає винахідливості і спритності рук?

Ківі

Цей волохатий фрукт — чемпіон за вмістом вітаміну с і справжній подарунок навіть для самих ледачих: не треба ні чистити, ні різати. Моєму ківі, розрізаємо навпіл, озброюємося ложкою і насолоджуємося смачними вітамінами. До речі, такий же спосіб підійде для авокадо.

Ананас

Ананас — це катастрофа. Іноді до нього просто не хочеться підходити — настільки довго і болісно потрібно добиратися до його соковитою м’якоті. Найшвидший спосіб розправитися з ананасом такий: зрізаємо його хвостик, ставимо вертикально на обробну дошку і гострим ножем знімаємо шкірку. Потім прибираємо» очі » — вони завжди оперізують плід по спіралях зверху вниз. Найскладніша частина позаду. Решта залежить від того, як ви хочете подати фрукт: якщо вам потрібні кубики для салату, досить буде, не перевертаючи ананас, відокремити корисну м’якоть від серцевини, а після нарізати так, як душі завгодно. Якщо кільцями, то кладемо ананас вертикально і ріжемо, після чого видаляємо з усіх кружечків серцевину. 

Лимон

Самий «шкідливий» цитрус: від апельсинів або грейпфрутів шкірка відділяється набагато швидше і легше, а ось лимон, якщо вам раптом знадобилася виключно його м’якоть, може доставити багато клопоту. Найефективніше рішення-спеціальний ніж для цитрусових. Зробіть надрізи уздовж плоду зверху вниз, не зачіпаючи м’якоті, а потім відокремлюйте шкірку, підчіплюючи її ножем і знімаючи, як пелюстки — помилуйтеся часточками лимона і використовуйте їх так, як ви задумали.

Банан

Неймовірно, але навіть такий простий в обігу фрукт, як банан, можна чистити ще простіше. Ми звикли відокремлювати шкірку від м’якоті починаючи з довгого, верхнього кінця. Ось, як чистять банани мавпи: потрібно здавити кінчик фрукта, як показано на зображенні, поки шкірка не лопне, а після цього знімати шкірку. До речі, при такому способі вам не потрібно буде знімати відокремилися від банана тонкі волокна: їх просто не буде.

Гранат

Як багато часу йшло у нас раніше на те, щоб акуратно почистити гранат, не забризкати все навколо соком і не пошкодити зернятка! ми ділимося з вами найпростішим способом, як розправитися з гранатом буквально за хвилину: зрізаємо «квітка граната» і відокремлюємо цю верхівку. Дивимося на гранат в розрізі, знаходимо білі плівки, що розділяють зерна, неглибоко надрізаємо гранат зверху вниз по цих білих розділових плівках і розламуємо плід по цих розрізах, але не до кінця, а просто відокремлюючи сегменти фрукта один від одного. Перевертаємо гранат, ставимо його в глибоку миску і стукаємо по його шкірці як слід. Зерна падають в миску, бризки не летять, руки залишаються чистими.

Апельсин або твердий мандарин

Неспішний і затягує процес чищення наших улюблених сезонних фруктів вже перетворився в свого роду ритуал, але якщо вам набридли традиційні методи або липкі жовті пальці як результат процесу зняття ароматний помаранчевої шкірки, спробуйте наступне: зріжте обидві верхівки плоду, надріжте шкірку і розкрийте фрукт з цього надрізу. Вийде довга мандаринова гармошка з часточок, які дуже зручно буде їсти окремо.

Манго

На жаль, доведеться змиритися з тим, що при будь-якому способі почистити манго ви забрудните хоч що-небудь його солодким соком. Але манго-фрукт настільки смачний, що подібні вольності йому можна пробачити. Існує маса порад, як же все-таки варто чистити манго. Можна просто грубо зрізати з нього шкірку, захоплюючи його дорогоцінну, смачну м’якоть. Якщо плід не дуже стиглий, розумно зняти його шкірку гострим ножем або навіть картоплечисткою, розрізати навпіл, відокремити кісточку — все. А найпопулярніший спосіб почистити манго наступний: не стискаючи м’якоті, розрізаємо плід уздовж, торкаючись ножем кісточки. Ложкою відокремлюємо манго від кісточки: спочатку одну половинку, потім — іншу. М’якоть на обох половинках перетворюємо в решітку, акуратно проводячи ножем лінії уздовж і поперек, а потім вивертаємо ці половинки навиворіт. Отримані квадратики можна відокремити ножем, а можна відривати один шматочок за іншим.