Сім лайфхаків, для яких буде потрібно мікрохвильовка

27

Жодна кухня не обходиться без гаджетів. Блендер, тостер, мультиварка, соковижималка і, звичайно ж, мікрохвильова піч — техніка спрощує наше життя і економить час. 

Мікрохвильовка заслуговує на окрему увагу. Без неї неможливо уявити життя сучасної людини. За допомогою мікрохвильовки можна за лічені хвилини підігріти вечерю або приготувати апетитний сніданок. На цьому можливості мікрохвильової печі не закінчуються. 

Kitchenmag розповідає, як ще можна використовувати мікрохвильовку в повсякденному житті. Нехай ваш раціон стане ще смачніше і цікавіше!  

Повертаємо випічці ніжність

На превеликий жаль ласунів випічка зберігається в свіжому вигляді недовго. Що ж робити, якщо в мріях про смачний круасан або шматочку цільнозернового хліба ви виявили, що випічка встигла зачерствіти за ніч? ні в якому разі не засмучуватися. 

Спробуйте повернути їй магазинний смак за допомогою мікрохвильовки. Змочіть паперові серветки в прохолодній воді і оберніть ними випічку. Надішліть в мікрохвильову піч на 10 секунд при максимальній потужності. 

У способу є свої обмеження:» реанімувати » випічку можна лише один раз. 

Чистимо цибулю без сліз

Набридло лити сльози кожен раз, коли чистите цибулю? нічого не поробиш. Це явище цілком природне, адже в цибулі містяться особливі ензими, які дратують слизову оболонку ока і провокують сльози. 

Однак з цим явищем можна боротися. Розріжте цибулину на 2 частини і помістіть в мікрохвильову піч на півхвилини при максимальній потужності. Під дією високих температур ензими випаруються, а ось з корисними речовинами нічого не трапиться. 

Повертаємо меду апетитний вигляд

Мед-цінний продукт. Обов’язково включіть його в свій раціон в період міжсезоння, коли організм особливо схильний до вірусних та інфекційних захворювань. 

В процесі тривалого зберігання мед часто втрачає свій початковий вигляд. На його поверхні утворюється зацукрований наліт, який псує апетитний вигляд продукту, а сам мед стає густішим. 

Поверніть меду його властивості за допомогою мікрохвильової печі. Прогрійте мед без кришки на найнижчій потужності протягом 2 хвилин. Мед знову стане текучим і апетитним. При цьому його цінний склад залишиться колишнім. 

Чистимо овочі від лушпиння

Далеко не всім гурманам приносить задоволення клопотати на кухні. Деякі рутинні процеси віднімають час і псують настрій: наприклад, процес очищення цибулі та часнику від лушпиння. 

Ми знаємо, як спростити собі життя. У цьому вам допоможе мікрохвильова піч. Помістіть овочі в жароміцну миску і відправте в мікрохвильову піч на 15-20 секунд. Під дією високих температур лушпиння розм’якшиться, і видалити її не складе труднощів. 

Сушимо цедру цитрусових

Лимон, апельсин, лайм, грейпфрут — цитрусові являють собою цінне джерело вітамінів і мінералів. Корисні речовини містяться не тільки в м’якоті фруктів, але і в їх цедрі. 

Не поспішайте викидати цедру у відро для сміття — не втрачайте можливість зарядити організм вітамінами і підвищити його захисні сили. Засушіть цедру цитрусових і додавайте її в чай, салати і десерти. Натріть фрукти і покладіть цедру на паперові серветки. Надішліть терту цедру в мікрохвильовку на 2 хвилини при максимальній потужності. 

Зберігайте цедру в герметичному контейнері.

Вичавлюємо більше соку

Кожна господиня знає, що вичавити сік з цитрусових — завдання не з легких. Якщо у вас під рукою немає соковижималки, зверніться за допомогою до мікрохвильовці. 

Щоб вичавити з апельсина або лимона весь сік до останньої краплі, відправте фрукти в мікрохвильовку при максимальній потужності на 15-20 секунд. Цедра стане м’якше, а значить тиснути сік буде простіше. 

На замітку: сік цитрусових прикрасить будь-який салат або страви з риби і птиці, а також може використовуватися для приготування випічки.

Дезінфікуємо губки

Кухня-це місце, де відбувається магія кулінарії. Тут ми готуємо смачні сніданки, обіди та вечері. Це неминуче пов’язано з обробкою продуктів: миттям, нарізкою, приготуванням. Зовсім не дивно, що наводити прибирання на кухні доводиться регулярно. 

Тримайте кухню в чистоті: це не тільки створює гармонію навколо, але і сприятливо впливає на стан вашого здоров’я і якість продуктів. Не забувайте дезінфікувати губки. До речі, найпростіше зробити це в мікрохвильовій печі. Змочіть губки в холодній воді і полийте їх невеликою кількістю оцту або лимонного соку. Надішліть в мікрохвильовку при максимальній потужності на одну хвилину. Готово!