Сім причин частіше використовувати свіжомелений перець в стравах

26

Якщо ви звернете увагу на рецепти від відомих шеф-кухарів, то помітите, що там ніколи не вказується точна кількість солі і перцю. Справа в тому, що професіонали вважають за краще використовувати велику морську сіль і перець горошком. І те, і інше вони самостійно перемелюють в спеціальних млинах або в звичайній ступці, а чайна ложка меленого перцю і того, який був перемелений в пил промисловим способом — це не одне і те ж.

Так чому ж професійні кухарі віддають перевагу свіжомеленому перцю? на це є щонайменше 7 причин, про які ми вам розповімо сьогодні. Впевнені, що дізнавшись про них, вам вже не захочеться ставити на стіл просту перечницю і ви обов’язково задумаєтеся про те, щоб придбати хорошу домашню млин для перцю. 

Користь

Крім того, що перець є досить популярною пряністю, він ще має безліч корисних для організму властивостей. перець допомагає поліпшити травлення і позитивно впливає на серцево-судинну систему, однак це відноситься тільки до свіжомеленого перцю. Якщо ви купуєте вже готовий мелений перець, будьте впевнені, що з нього встигли випаруватися практично всі корисні речовини, включаючи ефірні масла. 

Смак і аромат

Цілком очевидно, що перець, який тільки що змололи, буде більш ароматним, а його смак — насиченим. Для того щоб це перевірити, необов’язково купувати млин, досить просто розчавити горошину перцю пальцями. Варто тільки один раз замінити покупної мелений перець на свіжомотий, і ви миттєво відчуєте різницю в інтенсивності смаку і аромату. 

Економія

На перший погляд, може здатися, що дешевше купити мелений перець в магазині, але якщо задуматися, то це не так. Звичайно, вам доведеться витратити гроші на млин, але це разове вкладення, яке з часом окупиться.

Справа в тому, що свежеломотого перцю потрібно набагато менше, адже його смак більш насичений. Крім того, вигідніше купувати перець горошком у великих упаковках і самостійно його перемелювати. І не бійтеся, що він втратить свої корисні властивості. Поки ви перець не змололи, все алкалоїди і ефірні масла в ньому зберігаються. 

Текстура

Головний бонус свіжомеленого перцю — це його текстура. Ви можете самі вибирати більший або дрібний помел в залежності від особистих переваг або того блюда, яке в даний момент готуєте. Чим більше помел, тим відчутніше буде перцевий смак. А тепер давайте подивимося на той порошок, який продається під виглядом меленого перцю, і зрозуміємо, що він просто змішається з іншими інгредієнтами. Ні про яку текстуру і різних гранях смаку навіть немає сенсу говорити. 

Краса страви

Свіжомелений перець цілком може стати елементом прикраси страви нарівні зі свіжою зеленню або горіхами. Безумовно, краса-поняття вельми суб’єктивне, але навряд чи «пил» меленого перцю з пакетика вам здається більш привабливою, ніж недбало розсипані іскорки меленого перцю. Особливо красиво це виглядає, якщо ви використовуєте суміш перців, додавши до чорного білий або рожевий перець. 

Мода

Ми часто говоримо про те, що на кухні є свої модні тенденції. Зараз прийнято готувати з фермерських продуктів і додавати в їжу максимально натуральні інгредієнти. Крім того, покупка красивою кухонного начиння, до якої, безумовно, відносяться різні млини і ступки для перцю, теж стала своєрідним трендом, від якого краще не відставати. 

Універсальність

Говорячи про текстуру, ми вже згадували про те, що мелений перець може бути різного помелу. Завдяки цьому у вас є можливість варіювати інтенсивність його смаку і додавати перець в найрізноманітніші страви, навіть ніжні крем-супи і соуси, де перцевий присмак повинен бути делікатним. Таким чином, покупної мелений перець програє свіжомеленому, адже він завжди подрібнений в порошок, а значить, не підходить для приготування цілого ряду страв.