Часто в повсякденних турботах ми перекушуємо шоколадним батончиком або фастфудом — швидко, але не дуже корисно. З таких перекусів організм не отримує вітаміни і поживні речовини. Та й насичення в результаті виявляється тимчасовим.
Правильний перекус повинен бути корисним. Ми склали добірку з здорових перекусів, які не зашкодять вашій талії і подарують заряд вітамінів і енергії. Беріть на замітку!
Яблучні чіпси
вам знадобиться:
- яблука — 2 шт.
- цукор-2 ст. Л.
- кориця — 1/2 ч. Л.
- розігрійте духовку до 90 °c.
- яблука наріжте на скибочки і помістіть в миску. Посипте цукром і корицею. Перемішавши.
- викладіть яблука на деко і відправте в духовку на дві години.
- подавайте до столу.
«суші» з цукіні
вам знадобиться:
- цукіні-2 шт.
- вершковий сир-120 г
- соус шрірача — 1 ч. Л.
- сік лайма — 1 ч. Л.
- крабове м’ясо-1 чашка
- морква, нарізана соломкою — 1/2 шт.
- авокадо, нарізаний кубиками — 1/2 шт.
- огірок, нарізаний соломкою — 1/2 шт.
- насіння кунжуту — 1 ч. Л.
- наріжте цукіні на тонкі довгасті смужки за допомогою овочечистки.
- у середній за розміром мисці змішайте вершковий сир, соус шрірача і сік лайма.
- цукіні викладіть на обробну дошку. Змастіть тонким шаром вершкового сиру. Додайте невелику кількість крабового м’яса, моркви, авокадо і огірків.
- скачайте цукіні в рол.
- посипте кунжутом і подавайте до столу.
Тост з томатами і фетою
вам знадобиться:
- томати-1/2 чашки
- огірок — 1/2 шт.
- фета — 2 ст. Л.
- оливкова олія — 1 ст. Л.
- сіль — за смаком
- чорний мелений перець — за смаком
- крекери — 3 шт.
- томати і огірки наріжте на невеликі шматочки.
- у мисці змішайте овочі з кубиками фети, оливковою олією, сіллю і перцем.
- помістіть начинку на крекери і подавайте до столу
Яблука з арахісовою пастою
вам знадобиться:
- яблука-2 шт.
- арахісова паста-1/4 чашки
- гранола — 2 ст. Л.
- сушена журавлина — 1 ст. Л.
- яблука наріжте на скибочки і викладіть на тарілку.
- полийте арахісовою пастою.
- посипте гранолою і журавлиною.
- подавайте до столу.
Тост з рікоттою і малиною
вам знадобиться:
- цільнозерновий хліб — 2 скибочки
- рікотта — 1/3 чашки
- мед-1/2 ст. Л.
- малина-1/4 чашки
- морська сіль-щіпка
- рікотту змішайте з медом.
- змастіть хліб вийшла сумішшю.
- зверху викладіть малину.
- посипте морською сіллю і подавайте до столу.
Чіпси з цукіні з сиром
вам знадобиться:
- цукіні-2 шт.
- сіль-щіпка
- чорний мелений перець-щіпка
- тертий твердий сир — 1,5 чашки
- розігрійте духовку до 200 °c.
- деко застеліть пергаментом і викладіть на нього скибочки цукіні.
- посоліть, поперчіть.
- посипте сиром.
- запікайте 20-25 хвилин.
- подавайте до столу.
Моцарелла в паніровці
вам знадобиться:
- моцарелла-6 шт.
- панірувальні сухарі — 2 чашки
- сушена петрушка — 1 ст. Л.
- сушений орегано — 1 ст. Л.
- часниковий порошок — 1 ст. Л.
- яйця-3 шт.
- пшеничне борошно-1 чашка
- заморозьте моцарелу протягом трьох годин.
- панірувальні сухарі викладіть в миску і змішайте з сушеними травами.
- обваляйте моцарелу спершу в борошні, потім занурте в яйце, а після помістіть в миску з панірувальними сухарями. Повторіть двічі.
- відправте в морозилку ще на 30 хвилин.
- після запікайте в попередньо розігрітій до 200 °c духовці протягом 10 хвилин.
- подавайте до столу.