Сім рецептів корисних перекусів для тих, хто на дієті

33

Часто в повсякденних турботах ми перекушуємо шоколадним батончиком або фастфудом — швидко, але не дуже корисно. З таких перекусів організм не отримує вітаміни і поживні речовини. Та й насичення в результаті виявляється тимчасовим. 

Правильний перекус повинен бути корисним. Ми склали добірку з здорових перекусів, які не зашкодять вашій талії і подарують заряд вітамінів і енергії. Беріть на замітку! 

Яблучні чіпси

вам знадобиться:

  • яблука — 2 шт. 
  • цукор-2 ст. Л.
  • кориця — 1/2 ч. Л.
  1. розігрійте духовку до 90 °c.
  2. яблука наріжте на скибочки і помістіть в миску. Посипте цукром і корицею. Перемішавши. 
  3. викладіть яблука на деко і відправте в духовку на дві години. 
  4. подавайте до столу. 

«суші» з цукіні

вам знадобиться:

  • цукіні-2 шт.
  • вершковий сир-120 г
  • соус шрірача — 1 ч. Л.
  • сік лайма — 1 ч. Л. 
  • крабове м’ясо-1 чашка
  • морква, нарізана соломкою — 1/2 шт.
  • авокадо, нарізаний кубиками — 1/2 шт.
  • огірок, нарізаний соломкою — 1/2 шт.
  • насіння кунжуту — 1 ч. Л.
  1. наріжте цукіні на тонкі довгасті смужки за допомогою овочечистки. 
  2. у середній за розміром мисці змішайте вершковий сир, соус шрірача і сік лайма. 
  3. цукіні викладіть на обробну дошку. Змастіть тонким шаром вершкового сиру. Додайте невелику кількість крабового м’яса, моркви, авокадо і огірків. 
  4. скачайте цукіні в рол. 
  5. посипте кунжутом і подавайте до столу. 

Тост з томатами і фетою

вам знадобиться:

  • томати-1/2 чашки
  • огірок — 1/2 шт.
  • фета — 2 ст. Л.
  • оливкова олія — 1 ст. Л.
  • сіль — за смаком
  • чорний мелений перець — за смаком
  • крекери — 3 шт.
  1. томати і огірки наріжте на невеликі шматочки. 
  2. у мисці змішайте овочі з кубиками фети, оливковою олією, сіллю і перцем. 
  3. помістіть начинку на крекери і подавайте до столу

Яблука з арахісовою пастою

вам знадобиться:

  • яблука-2 шт.
  • арахісова паста-1/4 чашки
  • гранола — 2 ст. Л.
  • сушена журавлина — 1 ст. Л.
  1. яблука наріжте на скибочки і викладіть на тарілку. 
  2. полийте арахісовою пастою. 
  3. посипте гранолою і журавлиною. 
  4. подавайте до столу. 

Тост з рікоттою і малиною

вам знадобиться:

  • цільнозерновий хліб — 2 скибочки
  • рікотта — 1/3 чашки
  • мед-1/2 ст. Л.
  • малина-1/4 чашки
  • морська сіль-щіпка
  1. рікотту змішайте з медом. 
  2. змастіть хліб вийшла сумішшю. 
  3. зверху викладіть малину. 
  4. посипте морською сіллю і подавайте до столу. 

Чіпси з цукіні з сиром

вам знадобиться:

  • цукіні-2 шт. 
  • сіль-щіпка
  • чорний мелений перець-щіпка
  • тертий твердий сир — 1,5 чашки
  1. розігрійте духовку до 200 °c.
  2. деко застеліть пергаментом і викладіть на нього скибочки цукіні. 
  3. посоліть, поперчіть. 
  4. посипте сиром. 
  5. запікайте 20-25 хвилин. 
  6. подавайте до столу.  

Моцарелла в паніровці

вам знадобиться:

  • моцарелла-6 шт.
  • панірувальні сухарі — 2 чашки
  • сушена петрушка — 1 ст. Л. 
  • сушений орегано — 1 ст. Л.
  • часниковий порошок — 1 ст. Л.
  • яйця-3 шт.
  • пшеничне борошно-1 чашка
  1. заморозьте моцарелу протягом трьох годин. 
  2. панірувальні сухарі викладіть в миску і змішайте з сушеними травами. 
  3. обваляйте моцарелу спершу в борошні, потім занурте в яйце, а після помістіть в миску з панірувальними сухарями. Повторіть двічі. 
  4. відправте в морозилку ще на 30 хвилин.
  5. після запікайте в попередньо розігрітій до 200 °c духовці протягом 10 хвилин. 
  6. подавайте до столу.