Сім секретів самого ідеального фаршу

35

З фаршу можна приготувати велику кількість смачних страв. Наприклад, котлети, запіканки, суп з тефтелями, пиріжки і пироги. Щоб всі вони вийшли по-особливому смачними і ніжними, фарш повинен бути найкращої якості. 

Сьогодні фарш можна купити в магазині, але краще все ж витратити трохи більше часу і побалувати себе продуктом домашнього приготування. Тоді ваші котлети або запіканки дійсно вийдуть надзвичайно смачними і апетитними. 

Kitchenmag ділиться 7 секретами, які допоможуть вам приготувати ідеальний фарш в домашніх умовах. Беріть на замітку і балуйте домашніх тільки найсвіжішою і смачною їжею!

Не готуйте фарш заздалегідь

Постарайтеся не готувати фарш заздалегідь. В ідеалі ви повинні зробити його в той же день, коли плануєте подати до столу на вечерю котлети, запіканку або інше апетитне блюдо. Це не займе занадто багато часу, але ви точно не пошкодуєте, що приготували свіжий фарш. Вечеря вийде ідеальним! 

Виберіть якісне м’ясо

Один з головних секретів ідеального фаршу — це якісне і свіже м’ясо. Вибирайте його з особливою ретельністю і не соромтеся запитати поради у м’ясника. Відтінок м’яса повинен бути рожевим або червоним, а саме м’ясо пружним. 

Особливо смачним фарш вийде, якщо для його приготування змішати кілька видів м’яса. Гармонійно комбінуйте яловичину, телятину, свинину, баранину, кролика, індичку і курку. Всі ці види м’яса однаково здорово підходять для приготування фаршу.   

Чому варто відмовитися від магазинного фаршу? для його приготування часто використовують не особливо якісний продукт і занадто жирне м’ясо. Самостійно ви приготуєте ідеальний домашній фарш з перевіреного м’яса. 

Добре подрібніть м’ясо

Наступний етап-це подрібнення м’яса. Більшість господинь використовують для цих цілей м’ясорубку. І цей спосіб ідеально підходить. Правда, багато все ж залежить від виду м’ясорубки. Якщо хочете, щоб фарш вийшов по-особливому смачним і соковитим, прокрутіть м’ясо двічі. Це допоможе домогтися ідеальної повітряної консистенції. 

Для приготування дитячих страв краще подрібнити м’ясо практично до консистенції пасти. Парові котлетки для дітей повинні бути максимально ніжними, тому подрібнити м’ясо можна за допомогою блендера. 

Не забувайте про додаткові інгредієнти

Фарш-це не тільки м’ясо. Для приготування фаршу для котлет вам будуть потрібні додаткові інгредієнти: цибуля, спеції, молоко, яйце і хліб. Всі вони виконують важливу роль і гармонійно доповнюють смак фаршу або допомагають домогтися правильної консистенції. 

Так, цибуля підкреслює смак м’яса і робить його ще багатшим. Молоко робить консистенцію фаршу ідеальною, а смак — ніжним. Хліб і яйце виконують зовсім іншу функцію: обволікають крупинки м’яса і склеюють їх, щоб вони не розвалювалися. 

Вводите додаткові інгредієнти послідовно

Додаткові інгредієнти слід додавати в фарш послідовно. Це секрет його ідеального смаку. Продукти, які допоможуть вам отримати потрібну консистенцію, слід додати в процесі вимішування фаршу. Смакові добавки, до яких відносяться спеції, краще додавати в самому кінці. 

Зробіть фарш повітряним

Зробити фарш по-особливому ніжним і повітряним можна двома способами. Перший: прокрутіть фарш додатково в м’ясорубці. Другий: додайте трохи більше яєць. Обидва способи однаково ефективні і зроблять ваше блюдо просто ідеальним. 

Дайте фаршу трохи постояти

Не поспішайте відразу ж відправляти фарш на сковороду або в духовку. Перед приготуванням краще дати йому час трохи постояти і просочитися всіма смаками і ароматами. Спеції максимально розкриють себе, а консистенція стане ідеальною. 

Відправте фарш в холодильник мінімум на півгодини. Готувати смачні страви з нього стане дуже легко і просто.