Шість кращих прянощів для ідеального глінтвейну

19

Приготувати гаряче вино з прянощами — просте завдання, але важливо знати, які інгредієнти і в якій кількості додавати. Безумовно, рецепт цього напою може змінюватися, але є базові прянощі, які надають глінтвейну його неповторний смак і аромат. Прислухайтеся до наших порад, щоб отримати по-справжньому розкішний і багатий смаковий букет. 

Кориця

Кориця являє собою найтонші скручені пластинки цейлонського коричника-вічнозеленого дерева, яке росте в тропічній азії. До покупців кориця доходить в меленому вигляді або у вигляді трубочок. Саме їх і додають в глінтвейн. На одну пляшку вина досить двох таких паличок.  

Гвоздика

Тут мова йде про нерозкрилися бутонах іншого тропічного дерева — гвоздичного. Ці бутони мають досить виражений пекучий смак, тому важливо знати міру. В іншому випадку ви зіпсуєте напій. Найкраще увіткнути бутони в апельсинову цедру, яку ви додаєте в глінтвейн. Так смак буде більш м’яким.   

Мускатний горіх

Насіння мускатника запашного має легкий солодкуватий присмак і виражений аромат. Куди б ви не додавали мускатний горіх, ми радимо купувати його у формі цілого горішка, а не порошку. Для глінтвейну вам буде досить роздрібнити один горіх і додати його в напій. 

Запашний перець

Недозрілі плоди вічнозеленого дерева, що росте в південній америці, досить часто додають в їжу і напої. Їх смак дуже багатогранний і поєднує в собі ноти гвоздики і чорного перцю, кориці і мускатного горіха. Таким чином, навіть якщо у вас немає інших прянощів для глінтвейну, без декількох горошин запашного перцю не обійтися. 

Ваніль

Найкраще додавати в глінтвейн стручок ванілі, але не завжди є така можливість, адже коштує цей продукт далеко не дешево. Ви, безумовно, можете обійтися гранульованим ваніліном, який подарує напою чудовий аромат і приємні ванільні нотки. 

Бадьян

Не варто плутати бадьян з анісом, адже єдине, що їх об’єднує — це деякі пряні ноти аромату. Сам смак баньяна прекрасно розкривається в гарячому напої, додаючи йому солодкуватий смак з відтінком гіркоти. 

Саме по собі гаряче вино вже відмінно зігріє вас після довгої прогулянки, а ось наведені вище прянощі, що входять до складу глінтвейну, допоможуть підвищити імунітет і навіть зменшити біль в горлі. Погодьтеся, що взимку це дуже актуально.

В якості додаткового інгредієнта ви можете також додати мед, який не тільки підкреслить смак доданих прянощів, але і зробить напій більш корисним. Не меншою користю володіють і цитрусові, які прийнято додавати в напій.