Шість низькокалорійних десертів, які можна дозволити собі навіть на дієті

20

Вибираючи сувору дієту, ми частіше відчуваємо непереборне бажання з’їсти що-небудь смачне і, бажано, солодке. Найчастіше такий режим призводить до неминучих зривів і гірких докорів сумління за стихійні переїдання.

На щастя, правильне харчування не має на увазі відмову від улюблених страв: сьогодні ми розповімо, як приготувати неймовірно смачні і дуже корисні десерти, які не зашкодять вашій фігурі.

Бананові панкейки без борошна

Найпростіший рецепт дуже легкого, низькокалорійного ласощі точно сподобається всім, хто стежить за своїм раціоном. Цей дієтичний десерт можна готувати навіть на сніданок.

для приготування бананових панкейків без борошна вам знадобиться:

  • банани-3 шт.
  • вівсяні пластівці — 5 ст. Л.
  • родзинки-2 ст. Л.
  • білок — від 3 яєць

У блендері змішайте всі інгредієнти до однорідного стану (родзинки можна попередньо обробити окремо, щоб він був подрібнений на дрібні шматочки). Додайте в тісто 1/2 столової ложки рослинної олії.на добре розігрітій, змащеній маслом сковороді випікайте панкейки з обох сторін. Подавайте їх з медом, бананами і свіжими ягодами.

Шоколадні мафіни

Витратьте 15 хвилин свого вільного часу і приготуйте чудові дієтичні шоколадні мафіни.

для приготування шоколадних мафінів вам знадобиться:

  • какао — 3/4 склянки
  • яйця — 1 шт.
  • кокосова олія-1/2 склянки
  • кокосовий крем-1/4 склянки
  • мед-1/4 склянки
  • ваніль-1 ст. Л.
  • гіркий шоколад-50 г

До однорідної консистенції, змішавши в мисці, доведіть яйце, мед, ваніль, кокосове масло і кокосовий крем. Помішуючи, поступово додавайте какао. Суміш розкладіть по формах, поклавши зверху по шматочку шоколаду. Формочки помістіть в попередньо розігріту до 170 градусів духову шафу і випікайте 10-15 хвилин. Подавайте десерт повністю остиглим.

Шоколадне печиво

Без шоколаду життя стає нестерпним навіть при найсуворішому харчуванні, тому можна не відмовляти собі в улюбленому ласощах і приготувати приголомшливе низькокалорійне шоколадне печиво, пожертвувавши всього лише борошном.

для шоколадного печива без борошна вам знадобиться:

  • кешью — 100 г
  • мигдаль — 100 г
  • насіння кунжуту — 20 г
  • фініки — 200 г
  • какао-порошок — 2,5 ст. Л.

Всі інгредієнти помістіть в блендер і подрібніть до однорідної маси. Сформуйте кульки і розкладіть їх на деко, застелене папером для випікання. Поставте деко в попередньо розігріту до 170 градусів духовку і випікайте десерт близько 15 хвилин. Подавайте печиво до столу повністю остиглим.

Йогуртове парфе

Парфе — знаменитий холодний десерт, який готується з жирних вершків, збитих з цукром і ваніллю. Ми пропонуємо вам низькокалорійний рецепт цього чудесного десерту, що включає тільки корисні інгредієнти.

для приготування йогуртового парфе вам знадобиться:

  • волоські горіхи-1 жменя
  • свіжі ягоди — 3 ст. Л.
  • вівсяні пластівці — 90 г
  • знежирений натуральний несолодкий йогурт — 4 ст. Л.
  • мед — 3 ст. Л.

Злегка обсмажте вівсяні пластівці з медом і волоськими горішками, попередньо подрібненими в блендері. У ваші улюблені склянки або баночки викладайте шарами спочатку ягоди, потім йогурт, а в кінці — горіхово-вівсяну суміш. Прикрасьте десерт ягодами і листям м’яти.

Лимонно-кокосові кульки

Всі, хто жити не може без цукерок raffaello (автор статті сама належить до табору шанувальників цієї чарівної солодощі) будуть раді гідній заміні: лимонно-кокосові кульки — не тільки корисна альтернатива цим запаморочливим цукеркам, але і смачне, піднімає настрій ласощі.

для приготування лимонно-кокосових кульок вам знадобиться:

  • кокосова стружка-50 г
  • мед — 2 ст. Л.
  • кокосове масло — 2 ст. Л.
  • кешью — 70 г
  • терта лимонна цедра — 1 ст. Л.
  • лимонний сік-3 ст. Л.

Кешью подрібніть в блендері на дрібні шматочки, змішайте з іншими інгредієнтами до отримання однорідної маси і скачайте кульки. Обваляйте їх в кокосовій стружці і відправте застигати в холодильник на 1 годину.

Альтернативний рецепт цього корисного десерту з великою різноманітністю інгредієнтів ви можете знайти за посиланням.

Вівсяне печиво без борошна

Наостанок ми вирішили поділитися нашим найулюбленішим рецептом. Вівсяне печиво-прекрасний здоровий перекус, який можна брати з собою або їсти з чаєм. Ми пропонуємо зробити його по швидкому рецептом без борошна, цукру, масла і яєць. Виходить дуже смачно і жахливо корисно!

для приготування дієтичного вівсяного печива вам знадобиться:

  • стиглі банани — 4 шт.
  • вівсяні пластівці — 3 склянки
  • волоські горіхи — жменю
  • мед-3 ст. Л.

Зробіть з бананів пюре і змішайте його з медом, вівсяними пластівцями і горіхами, попередньо подрібненими в блендері в дрібну крихту. На деко, застеливши його пергаментним папером або фольгою, викладайте тісто, формуючи невеликі за розміром кульки. Зауважте: якщо ви хочете ніжне і м’яке печиво, робіть кульки товстіший, а якщо рум’яне і хрустке — викладайте тісто тонким шаром.

Випікайте десерт в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.