Швидка допомога: як врятувати блюдо, якщо ви його випадково зіпсували

18

В арсеналі кожної людини, яка любить і вміє готувати, має бути кілька корисних кулінарних лайфхаків. Вони допоможуть зробити блюдо смачніше і врятують вечерю, якщо є ризик його зіпсувати. 

Пересолили суп, приготували занадто рідкий соус, переперчили обід-такі форс-мажорні ситуації трапляються з кожним. Це некритично. Головне-не розгубитися і постаратися якомога швидше вирішити виниклу гастрономічну проблему.  

Ми склали список з дев’яти поширених екстрених ситуацій, які трапляються на кухні. Розповідаємо, як їх оперативно і успішно вирішити. 

Пересолили суп

Щоб пересолити блюдо, зовсім необов’язково закохуватися. Недоглядеть і відволіктися на якусь дурницю може кожен. Якщо така біда трапилася з вами, не поспішайте засмучуватися. Пересолений суп можна реанімувати. 

Варіантів кілька. Можна спробувати додати в суп побільше води і лимонний сік або оцет. А можна додати мішечок з рисом і проварити, а потім видалити. 

Не виходить збити яєчні білки

Для приготування смачної і ароматної випічки часто потрібні яйця. Іноді їх потрібно збивати. З білками часом трапляються проблеми: вони ніяк не хочуть збиватися. Не залишайте це без уваги. Думаєте, що нічого страшного не трапиться, якщо білки не будуть добре збиті? і даремно! випічка вийде не такою ніжною і повітряної. 

Якщо білки не збиваються, відправте їх в холодильник на десять хвилин, а потім додайте в них щіпку солі і спробуйте збити ще раз. Проблем виникнути не повинно!

Переперчили блюдо

Любителі гострого знають, що багато перцю не буває. А що якщо ви не найбільший фанат пікантних страв і випадково переборщили з чилі? найголовніше — не панікуйте! все можна виправити. 

Якщо м’ясне блюдо вийшло гострим, подайте його до столу з прісним гарніром. Це компенсує пікантність. Можна також переграти і включити в список інгредієнтів щось молочне або спробувати нейтралізувати гостроту за допомогою лимонного соку або оцту. 

Приготували недостатньо густий крем-суп

Ідеальний крем-суп повинен бути в міру густим. Якщо такої консистенції вам домогтися не вдалося, але хочеться порадувати домашніх шедевром, а не посереднім вечерею, то шукайте вихід із ситуації. 

Крем-суп можна вдосконалити за допомогою м’якушки, розвареного рису або збитих в блендері бобових. 

Розтоплений шоколад загус

Для вишуканих десертів потрібно розтоплений шоколад. Зазвичай для цих цілей використовують водяну баню або мікрохвильовку. Розтопити шоколад можна без всяких проблем, але надовго залишати його не можна. Він може почати густіти, а це вже зовсім інша, не найвдаліша консистенція. 

Якщо ви відволіклися і не встежили за шоколадом, додайте в нього трохи рослинного масла і перемішайте. Цей лайфхак повинен допомогти. 

Пиріг прилип до дна форми для запікання

Ви встали в суботу рано вранці, щоб побалувати домашніх апетитним свіжоспеченим пирогом? це похвально! але що робити, якщо щось пішло не так? наприклад, якщо пиріг не відлипає від дна форми. 

Повністю остудіть пиріг і помістіть форму в теплу воду, щоб вона прикривала половину. Залиште ненадовго, а потім з легкістю видаліть пиріг. Наступного разу не забувайте застеляти форму пергаментом або змащувати вершковим маслом. 

Приготували занадто солодкий соус

Приготували занадто солодкий соус? звичайно, dolce vita ніхто не відміняв, але не всім подобається нудотний смак. Щоб його вдосконалити і зробити менш яскравим, додайте в соус трохи лимонного соку або дрібку солі. Вони допоможуть нейтралізувати зайву солодкість. 

Зелень почала в’янути

Свіжа зелень, на жаль, не зберігається довго. Якщо ви купили цілий пучок, то не факт, що ви встигнете використовувати його весь для приготування улюблених страв. Почніть з правильного зберігання. Промийте і гарненько висушіть зелень, а потім помістіть в герметичний пакет і відправте в холодильник. 

Зелень все-таки почала в’янути? занурте її ненадовго в крижану воду, а потім розкладіть на паперових рушниках. Листя помітно посвежеют.