Список покупок: за чим йти на ринок в листопаді

36

Листопад — холодний місяць, але це зовсім не означає, що йому не під силу зігріти нас сезонними продуктами. Цього місяця на прилавках магазинів з’являються смачні і корисні плоди, які урізноманітнюють раціон і стануть інгредієнтами для віртуозних страв. 

Kitchenmag вивчив листопадове поповнення на прилавках магазинів і ринків. Беріть на замітку при складанні списку покупок. Нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші і корисні продукти.  

Редька

У листопаді на ринках можна придбати редьку. Звичайно, з дитинства у багатьох залишилися не найприємніші спогади про цей овоч, але доросле життя — хороший привід переглянути свою думку і поглянути на редьку через зовсім іншу гастрономічну призму. 

З овоча можна готувати смачні супи, звичайні і кремові, оригінальні салати і навіть складні закуски. Приємний бонус: всі ці страви будуть дуже корисними, адже редька — концентрація вітамінів, мінералів, органічних кислот і ефірних масел. А ще добре запастися редькою, щоб вчасно зреагувати на застуду і запобігти її розвиток.  

Яблука

У листопаді триває сезон яблук. На прилавках можна знайти велику кількість найрізноманітніших сортів. Варто обов’язково спробувати їх все. На ринках можна придбати як вітчизняні сорти,» антонівку «або» симиренко», так і турецькі або азербайджанські яблука. 

Намагайтеся з’їдати по яблуку в день. Це заряд вітамінів і бадьорості, який так необхідний нашому організму в холодну пору року. Не дарма англійське прислів’я говорить:»одне яблуко в день рятує від усіх недуг». 

Хурма

Соковиту і солодку хурму також необхідно купувати в листопаді. Вибір дійсно вражає. Тут вам і медова азербайджанська, і іспанська без кісточок, і м’яка абхазька, і узбецький корольок. Всі ці сорти відрізняються дивовижним смаком і багатим складом. 

Якщо хурма «в’яже», то відправте її ненадовго в холодильник або в морозильну камеру. Холодні температури допомагають зробити смак хурми ненав’язливим. 

Мандарини

Перейнятися атмосферою нового року можна вже в листопаді. Вся справа в тому, що на прилавках починають з’являтися яскраві і ароматні мандарини. Їх чарівний запах нікого не залишить байдужим. Чинити опір марно. Та й чи потрібно? 

Асортимент мандаринів багатий: абхазькі, марокканські, хорватські, іспанські, китайські. Вибирайте будь-які, але варто знати, що китайські мандарини можуть викликати алергію у особливо чутливих людей. А ось абхазькі мандарини гарні за всіма параметрами: соковиті, легко очищаються і апетитно пахнуть.

Айва

Листопад — сезон айви. Якщо ви ще не знайомі з цим фруктом, то саме час це виправити. Айву переважно завозять до нас з узбекистану. Існує два види цього фрукта: грушоподібна і яблоковидная. І та, і інша айва корисна для здоров’я, але перший вид солодший. 

З айви можна готувати різноманітні страви: салати, соуси, закуски. При цьому важливо пам’ятати, що кісточки айви отруйні в свіжому вигляді. Їх можна вживати тільки після термічної обробки. 

Журавлина

У листопаді на ринках можна придбати улюблену журавлину. Осіння ягода відрізняється багатим складом. У ній містяться вітаміни групи в, с, рр, к, органічні кислоти, мікро — і макроелементи, цукру, пектини, фітонциди. Журавлина зміцнює імунітет і підвищує захисні сили організму. 

У журавлині також міститься бензойна кислота. По суті, це природний консервант, який дозволяє зберігати ягоду тривалий час в свіжому вигляді. За цей час в журавлині збережуться і навіть накопичаться корисні властивості.