Суперфуди для здоров’я: чим корисна Ягода годжі.

426

Тибетський барбарис, чарівна ягода або дереза звичайна — все це про одну і ту ж ягоді, ягоді годжі. Чим корисний цей суперфуд, чи є у нього протипоказання і в якому вигляді його краще вживати в їжу.

Що потрібно знати про годжі

Годжі (тибетський барбарис) — це одне з найцінніших лікарських рослин в світі. Ягоди годжі в складі мають найбільшу кількість поживних речовин. Вони вирощуються в родючих долинах тибетських і монгольських гімалаїв.

Ягоди годжі набагато багатші антиоксидантами, ніж будь-які інші продукти в світі. У їх складі міститься 21 мінерал (цинк, йод, залізо). Вміст амінокислот вище, ніж в маткової пилку бджіл, всього вісімнадцять. Вісім з них не виробляються людським організмом. Великий вміст вітамінів групи в.

В ягоді годжі вміст вітаміну с в 500 разів перевищує вміст в апельсині, а заліза більше, ніж в шпинаті, в 15 разів.

В даний час виявлено, що тибетський барбарис містить lbp-1, lbp-2, lbp-3, lbp-4 — незамінні полісахариди, які відсутні в інших продуктах харчування.

У чому користь ягоди?

отже, чим же хороша ягода годжі для людини? 

  • тривале вживання ягоди в їжу, наприклад, підтримує нормальний перебіг вагітності і відновлює потенцію.
  • рослина покращує стан головного і спинного мозку, лімфовузлів. Широко застосовується при захворюваннях носоглотки, аденоїдів. Використовується як антистресовий засіб, для зміцнення сну і омолодження організму.
  • дуже часто годжі складають основу різних дієт для схуднення. Вони добре спалюють жир, допомагають контролювати апетит.
  • плоди ефективно знижують рівень холестерину і цукру в крові, нормалізують тиск, регулюють роботу серцево-судинної системи.
  • ягоди мають виражені противірусні та протипухлинні властивості, є досить сильними антиоксидантами. Чудово очищають організм в цілому і кров зокрема, виводячи токсини.
  • використання ягід зміцнює нирки і покращує функціонування легенів. Благотворний вплив роблять плоди на роботу нервової і кровотворної систем.

рада inmyroom food

Важливо завжди пам’ятати, що суперфуди — це не панацея, і після тижня вживання в їжу навіть неймовірно корисних ягід годжі не варто чекати миттєвого результату і неймовірного поліпшення здоров’я.

Щоб суперфуд «почав працювати», необхідно харчуватися їм разом з вашими стандартними стравами не менше півроку, стежити за всім раціоном харчування і почекати з шкідливими звичками.

Рецепт чаю з ягід годжі

Інгредієнти:

  • ягоди годжі 2 ст. Л.
  • зелений чай за смаком

Спосіб приготування:

1. Залийте ягоди гарячою водою або зеленим чаєм (температура приблизно 95-100 градусів).

2. Накрийте кришкою і настоюйте протягом 15-20 хвилин.

Найкраще чай з годжі пити теплим. Але можна і наполягати його до повного охолодження. В такому випадку концентрований напій краще розбавляти. Подібний чай можна зробити і з додаванням заварювальної основи, наприклад, зеленого чаю.

Ягоди годжі добре поєднуються з травами та іншими корисними інгредієнтами: жасмином, листям малини, травою м’яти, листям чорної смородини, лимоном, імбиром.