На жаль, з приходом осені ми все частіше починаємо хворіти, саме тому так важливо в цей період допомогти своєму організму залишатися в тонусі або ж сприяти його одужанню, якщо ви все ж підхопили застуду. У нашому сьогоднішньому огляді ми пропонуємо кілька рецептів корисних і ефективних напоїв, які зміцнять ваш імунітет і повернуть вам сили і бадьорість.
Чай з імбиром і лимоном
Імбир сам по собі джерело корисних речовин. Це одне з кращих протизастудних засобів, яке допомагає вилікувати кашель, нежить, ангіну, а також знижує температуру. Лимон, в свою чергу, багатий вітаміном с, який незамінний при застуді.
Для приготування чаю з імбиром і лимоном візьміть невеликий шматочок кореня імбиру і подрібніть його на тертці. Залийте окропом і настоюйте в чайнику або термосі хвилин 10-20. Потім додайте в чай лимон і мед.
Даний напій найкраще пити окремо від їжі, так він принесе вашому організму найбільшу користь.
Ромашковий настій
Ромашка-одне з найпопулярніших лікарських рослин. Вона має антибактеріальні властивості, знижує запалення, виводить з організму токсини, втамовує біль і заспокоює.
Для приготування ромашкового чаю візьміть 4 столові ложки сухих суцвіть і залийте їх 200 мл окропу. Наполягайте в термосі протягом трьох годин, потім процідіть. Приймайте настій по 50 мл чотири рази на добу.
Напій з шипшини
Завдяки високому вмісту вітаміну с шипшина дуже корисний при застуді. Він зміцнить ваш імунітет і додасть організму сил для боротьби із захворюванням.
для того, щоб зробити корисний відвар з шипшини, візьміть 5 столових ложок подрібненої шипшини і залийте літром води. На повільному вогні варіть напій протягом десяти хвилин.
Обліпиховий чай зі спеціями
Обліпиха — прекрасний засіб від багатьох хвороб. В її ягодах міститься велика кількість вітамінів і мінеральних речовин, в тому числі фітонциди і аскорбінова кислота, які є натуральними антибіотиками і підвищують ослаблений імунітет.
Якщо ви застудилися, приготуйте собі ось такий обліпиховий чай зі спеціями.
Інгредієнти:
- обліпиха 200 г
- корінь імбиру 30 г
- апельсин 2 шт.
- мед 100 г
- кориця мелена 0,5 ч. Л.
- окріп 1 л
Спосіб приготування:
- залийте ягоди обліпихи і натертий імбир невеликою кількістю окропу, змішайте міксером, пропустіть через сито.
- додайте сік апельсинів, мед і корицю, розмішайте, залийте окропом і дайте настоятися кілька хвилин.
Морс з журавлини
Завдяки багатому складу з вітамінів і мікроелементів журавлина є дуже цілющою ягодою. Морс, зроблений на основі заморожених або свіжих ягід журавлини, має протимікробні та антиоксидантні властивості, виводить з організму шкідливі речовини, знижує температуру.
Щоб приготувати морс, візьміть 3 столові ложки журавлини, промийте її, подрібніть в блендері. Потім залийте 200 мл гарячої води і дайте трохи настоятися.