Топ-5 напоїв при застуді

24

На жаль, з приходом осені ми все частіше починаємо хворіти, саме тому так важливо в цей період допомогти своєму організму залишатися в тонусі або ж сприяти його одужанню, якщо ви все ж підхопили застуду. у нашому сьогоднішньому огляді ми пропонуємо кілька рецептів корисних і ефективних напоїв, які зміцнять ваш імунітет і повернуть вам сили і бадьорість.

Чай з імбиром і лимоном

Імбир сам по собі джерело корисних речовин. це одне з кращих протизастудних засобів, яке допомагає вилікувати кашель, нежить, ангіну, а також знижує температуру. лимон, в свою чергу, багатий вітаміном с, який незамінний при застуді.

Для приготування чаю з імбиром і лимоном візьміть невеликий шматочок кореня імбиру і подрібніть його на тертці. залийте окропом і настоюйте в чайнику або термосі хвилин 10-20. потім додайте в чай лимон і мед.

Даний напій найкраще пити окремо від їжі, так він принесе вашому організму найбільшу користь.

Ромашковий настій

Ромашка-одне з найпопулярніших лікарських рослин. вона має антибактеріальні властивості, знижує запалення, виводить з організму токсини, втамовує біль і заспокоює.

Для приготування ромашкового чаю візьміть 4 столові ложки сухих суцвіть і залийте їх 200 мл окропу. наполягайте в термосі протягом трьох годин, потім процідіть. приймайте настій по 50 мл чотири рази на добу.

Напій з шипшини

Завдяки високому вмісту вітаміну с шипшина дуже корисний при застуді. він зміцнить ваш імунітет і додасть організму сил для боротьби із захворюванням.

для того, щоб зробити корисний відвар з шипшини, візьміть 5 столових ложок подрібненої шипшини і залийте літром води. на повільному вогні варіть напій протягом десяти хвилин.

Обліпиховий чай зі спеціями

Обліпиха — прекрасний засіб від багатьох хвороб. в її ягодах міститься велика кількість вітамінів і мінеральних речовин, в тому числі фітонциди і аскорбінова кислота, які є натуральними антибіотиками і підвищують ослаблений імунітет.

Якщо ви застудилися, приготуйте собі ось такий обліпиховий чай зі спеціями.

Інгредієнти:

  • обліпиха 200 г
  • корінь імбиру 30 г
  • апельсин 2 шт.
  • мед 100 г
  • кориця мелена 0,5 ч. л.
  • окріп 1 л

Спосіб приготування:

  • залийте ягоди обліпихи і натертий імбир невеликою кількістю окропу, змішайте міксером, пропустіть через сито.
  • додайте сік апельсинів, мед і корицю, розмішайте, залийте окропом і дайте настоятися кілька хвилин.

Морс з журавлини

Завдяки багатому складу з вітамінів і мікроелементів журавлина є дуже цілющою ягодою. морс, зроблений на основі заморожених або свіжих ягід журавлини, має протимікробні та антиоксидантні властивості, виводить з організму шкідливі речовини, знижує температуру.

Щоб приготувати морс, візьміть 3 столові ложки журавлини, промийте її, подрібніть в блендері. потім залийте 200 мл гарячої води і дайте трохи настоятися.