Дивовижна кухня у форматі соло: кращі моноресторани світу

39

Ідея ресторану, де всі страви готуються на основі одного продукту, знайома нам ближче, ніж здається на перший погляд. Спрощена версія такої концепції зустрічається практично в кожному місті. Піцерії, бургерні, пельменні і суші-бари — ще одна інтерпретація на цю тему.

Але одним фаст-фудом тренд на кухню в форматі соло не обмежується. У різних куточках світу земної кулі є більш цікаві і витончені заклади громадського харчування. Розповідаємо вам про самих незвичайних моноресторанах. 

Томати

На честь цього овоча в ісландії, недалеко від рейк’явіка, відкрили моноресторан fridheimar. Заклад користується величезною популярністю у місцевих жителів і приїжджих. Ресторан знаходиться в одній з теплиць томатної ферми, де урожай соковитих і красивих томатів збирають цілий рік.

Головною особливістю цього закладу, звичайно ж, стали страви з томатів. Тут вам можуть запропонувати супи, основні страви, пироги і навіть морозиво з цього продукту. Крім того, це місце славиться своїми коктейлями на основі томатів «кривава мері», «весела мері», «здорова мері» і «щаслива мері».

А оскільки ресторан знаходиться на томатній фермі, то разом з яскравими враженнями ви можете захопити з собою і їстівні сувеніри.

Гриби

Хто б міг подумати, але улюблені багатьма гриби теж використовують в якості ідеї для моноресторанів. Заклад в бельгії café des spores якраз спеціалізується на приготуванні страв з сезонних грибів. 

Гриби подаються в цьому місці в смаженому, тушкованому і запеченому вигляді, змішаними з фуа-гра, рибою або качкою. Крім того, в меню є особливе блюдо — грибний чізкейк. цей оригінальний десерт підкорив серця багатьох відвідувачів.

Трюфель

А в парижі є ресторан maison de la truffe, в якому у всьому різноманітті представлені страви з трюфеля. Практично всі кулінарні творіння цього дивного моноресторана розкішні і вишукані. 

Шеф-кухарі цього ресторану творять з трюфелем справжні чудеса. Чорні і білі трюфелі подають із запеченою картоплею, додають в різотто, омлет і навіть в звичну для нас піцу і гамбургери. 

Сир

Любителів сиру не залишать байдужими два відомих ресторани в лондоні. Один з них, meltroom, одержимий ідеєю смаженого на грилі сиру. У цього місця немає нічого спільного з фаст-фудом: страви в ньому розраховані на справжніх гурманів. У меню представлено більше 30 різних комбінацій з сиром. Крім класичних міксів сирів на заквасці, можна спробувати солодкі варіанти і сезонні страви.

Другий сирний заклад також має свою родзинку. У the cheese bar любителям сиру пропонують різні варіанти сирних
Тарілок, сендвічі та закуски з всілякими видами сирів. Однак головною
Особливістю цього місця стало вегетаріанське морозиво з блакитного
Сиру девон блю. 

Яйця

У самому серці латинського кварталу в парижі любителів починати день з омлету, яєць пашот, бенедикт та інших страв з використанням яєць чекає справжнє кулінарне відкриття. Навіть з назви моноресторану eggs& co можна легко зрозуміти, якої концепції дотримується це місце. 

Ресторан пропонує відвідувачам відмінні сніданки і бранчі. Крім традиційних омлетів і смажених яєць, тут можна спробувати страви з яєць в горщиках з запашними травами, овочами, сиром, м’ясом і птахом. 

Авокадо

Любителі правильного харчування будуть приємно здивовані. У нью-йорку є моноресторан avocaderia, в якому інгредієнтом абсолютно всіх страв виступає корисний і смачний авокадо. Гостям пропонують скуштувати салати, смузі, тости і бургери, а також улюблені багатьом коктейлі з додаванням авокадо.

У цьому місці постійно експериментують і не обмежуються звичними ідеями в кулінарії. Наприклад, тільки тут можна спробувати нові інтерпретації відомих страв японської та єгипетської кухні. Природно, з авокадо.

Риба

Одним з найстаріших місць в індустрії моноресторанів вважається заклад cha ca la vong. знаходиться воно в місті ханой (в’єтнам). Дізнатися це цікаве місце можна по довгих чергах з місцевих і туристів. Славиться моноресторан смаженим філе касаткового сома в шафрановому маслі з пряними травами і імбиром.

Вже більше 100 років в цьому місці не змінюють традиціям і готують тільки одну страву. ймовірно, риба там дуже смачна, адже люди готові годинами стояти в черзі.

Качка

У пекіні є особливе місце quanjude, яке також пропонує своїм відвідувачам єдине блюдо — качку по-пекінськи. на перший погляд, досить банально, але серед численних закладів пекіна, що пропонують таке блюдо, цей моноресторан дуже цінується. Мабуть, неспроста. 

Шеф-кухарі ресторану печуть качку тільки на фініковій і персиковій деревині з точним дотриманням технології приготування. Навіть сервіровка столів і подача страви в цьому місці розкішна: персонал спеціально навчають майстерній нарізці скибочок пекінської качки.