Ступінь солоності страви — дуже важливий критерій. якщо ви його пересолити, то цілком можливо, що є його вже буде неможливо, так само, як і виправити ситуацію, що склалася. якщо ж їжу недостатньо посолити, то смак її теж буде набагато менш привабливим. щоб не зіткнутися з такою проблемою, ми пропонуємо вашій увазі кілька важливих правил додавання солі в різні страви.
1. не варто солити страви, в яких є солоні продукти (наприклад, солоні огірки або квашена капуста).
2. якщо ви запікаєте овочі і хочете, щоб у них з’явилася хрустка скоринка, то соліть їх не перед запіканням, а вже після утворення скоринки. в іншому випадку вони відразу почнуть виділяти сік і розм’якнуть.
3. салати і будь-які свіжі овочі потрібно солити безпосередньо перед подачею на стіл, інакше вони розкиснуть. якщо ви плануєте їсти їх з солоним соусом, то самі овочі солити не треба.
4. суп варто солити тільки в самому кінці варіння, після чого дати йому настоятися, щоб всі інгредієнти ввібрали в себе достатню кількість солі.
5. м’ясо і рибу рекомендується солити до початку приготування, однак якщо ви готуєте стейк, то в цьому випадку м’ясо краще посолити після смаження, поки воно ще тепле.
6. крупи і пасту варять в попередньо підсоленій воді, щоб вони в процесі приготування встигли рівномірно увібрати в себе сіль.
7. бобові потрібно солити в самому кінці приготування, щоб вони вийшли більш м’якими.
8. якщо ви тушкуйте продукти , то посоліть їх в середині процесу приготування.
9. начинки для випічки, голубців, фаршированих перців варто солити вдвічі більше звичайного, тому що в процесі приготування несолона оболонка з тіста або овочів вбере в себе частину солі.
10. у холодному вигляді страви здаються менш солоними, ніж в гарячому, тому, якщо ви плануєте подавати страву теплим, соліть його поменше, якщо ж холодним, то, навпаки, побільше.