У кулінарному тренді: 5 секретів сервірування страв і столу в стилі рустик

16

Всесвітньо відомі шеф-кухарі знають, що класична сервіровка давно не актуальна. Серветкою, складеною у формі журавлика, вже неможливо когось здивувати. В тренді усвідомленість і дбайливе ставлення до природи і своїм корінням. 

Все це дуже гармонійно поєднує в собі стиль рустик. У перекладі з французької це означає»сільський». Рустик застосовується не тільки в сервіровці, але і в фуд-фотографії та винаході нових рецептів. Цей стиль гармонійно поєднується з будь-якою кухнею і означає щось більше, ніж просто сервіровка. 

Kitchenmag склав список з 5 особливостей, без яких рустик — це не рустик. Беріть на замітку і радуйте гостей сучасної і затишною сервіровкою, яка прикрасить атмосферу всього вечора. 

Зверніться до природи

Рустик — це в першу чергу любов до природи. Він транслює не тільки естетику в сервіровці, але також цінності і орієнтири людини. Стиль рустик має на увазі під собою звернення до природи, використання натуральних матеріалів і природність. 

Можливо, популярність рустика пов’язана з тим, що в шаленому ритмі мегаполісу нам часом ніколи зупинитися на пару миттєвостей і озирнутися по сторонах, відчути гармонію з природою. Рустик дає цю можливість. Цей стиль акцентує увагу на тому, що поруч, і в буквальному сенсі переміщує продукти прямо з грядки на стіл. 

Квіти і ягоди, аромати свіжого дерева і рослин, грубі природні фактури і матеріали — ось головні родзинки стилю, які подарували йому фанатів по всьому світу.

Віддайте перевагу сезонним продуктам

Рустик — це природність. Це означає, що людина живе в гармонії з природою і приймає її правила. Неідеальні за формою овочі в салаті, грубо нарізані шматочки м’яса, сезонні фрукти для нарізки — це все рустик. 

Для сервірування і меню вибирайте сезонні фрукти, овочі та інші продукти. Це цілком в дусі рустика. Не потрібно намагатися знайти полуницю в листопаді або кавун в січні, адже це проти природи. Рустик ж, навпаки, прославляє природу, її закони і сезонність. Це також відмінна можливість урізноманітнити свій раціон і спробувати щось нове: селера, редьку, пастернак. 

Використовуйте натуральні матеріали

Природна, максимально проста і натуральна їжа вимагає відповідної посуду і предметів декору. Уникайте глянцеві поверхні і матеріали, химерну посуд, кричущі орнаменти або геометричні візерунки, яскраві кольори. Рустик-це природа. 

Віддайте перевагу необробленій деревині, чарівним польовим квітам і натуральним тканинам. Це ідеальні предмети декору в стилі рустик. Посуд мрії-кераміка, дерево або навіть сервірувальні дерев’яні дошки. Текстиль мрії-лляні і бавовняні скатертини і серветки. 

До слова, абсолютний мінімалізм і використання ягід, рослин, деревини, польових квітів і натуральних матеріалів в сервіровці завжди будуть виглядати ефектно і стильно. Просто спробуйте рустик для сервірування вечері і переконайтеся в цьому особисто. 

Вимкніть перфекціонізм

Перфекціонізм і рустик несумісні. Природа в будь-яких її проявах залишається ідеальною, гармонійною і досконалою. Якщо вам важливі геометрія, вивірена рецептура, зовнішній вигляд овочів і фруктів, то рустик навряд чи розтопить ваше серце.

У тому випадку, якщо ви, навпаки, знаходите чарівність в недосконалостях, то рустик — це саме те, що потрібно. Не бійтеся експериментувати і не намагайтеся проконтролювати кожну деталь — в рустику це не працює. Вимкніть свого внутрішнього перфекціоніста і насолоджуйтеся редискою з грядки і запахом необробленої деревини. 

Продумайте меню

Рустик — це по-справжньому природний стиль. Цілком очевидно, що з такою сервіровкою гармонійно будуть поєднуватися гарячі і затишні страви. Безпрограшні варіанти: наваристі супи, домашні пироги, смажене м’ясо, паста, складносурядні закуски з м’яса і птиці. 

Якщо у вас планується більш легка вечірка з вегетаріанськими закусками, морепродуктами, легкими коктейлями і канапе, то вибрати в якості стилю сервірування краще не рустик, а ботанік. Він має на увазі вихід за межі і використання в сервіровці не продуктів і рослин, які ви можете знайти на своєму городі, а більш незвичайних аналогів: сукулентів, кактусів, принтів з ананасами і манго, екзотичних страв в меню.