Веганський стейк з кров’ю, сирний чай, круасуші і ще 7 химерних новинок гастрономічної моди

18

В останні кілька років гастрономічні модники перейшли на усвідомлене харчування і з цієї причини відмовилися від м’яса, глютену, кофеїну і продуктів, що містять лактозу, полюбили і прийняли як рідних чіа-пудинги, асаї-боули і «зелені» коктейлі. У новому сезоні список вишукувань і кулінарних трендів продовжує поповнюватися, додаючи все більше епатажних «писків». Kitchenmag зібрав добірку гастрономічних примх, за якими варто полювати в топових ресторанах і на фудкортах, а може навіть спробувати освоїти самому.

Їстівні квіти

Квіти тепер не просто декор для смузі-боулів, а повноцінний інгредієнт зі своєю місією. Все більше кухарів запевняють, що саме квіти допомагають розкрити смак страв і урізноманітнити раціон. До їстівних квітів відносяться настурція, лилейник, деякі види фіалки, троянди і хризантеми. Зірки кулінарії використовують бутони і пелюстки в салатах, десертах, а також для прикраси гарнірів і м’ясних страв. 

Коктейлі в лампочках

Звичайні склянки тепер вже наводять нудьгу на досвідчених ресторанних критиків, що штовхає власників фудкортів ламати голови над витонченою подачею. Найпопулярнішою і живучою стала ідея подавати коктейлі в склянках, точнісінько схожих на лампочки. Очевидці таких напоїв так вражалися побаченим, що це стало справжнім трендом в соціальних мережах.

Пончики з спагетті

Історія свідчить, що гібрид пончика, спагетті і омлету вперше приготували на ярмарку вуличної їжі в сша. Громадськість оцінила креатив автора і функціональність страви, адже в такому вигляді пончики перестають бути їжею для перекусу, а вириваються в категорію «повноцінне і самостійне блюдо». З тих пір рецепт поширився по всьому світу. Ще один приємний бонус пончика з спагетті-легкість виготовлення. Адже їх можна сфабрикувати на будь-якій кухні. 

Струганий лід

Ще одним самостійним блюдом стає звичайний, дрібно кришений лід. Він обійшов за популярністю заморожений йогурт і звичайне морозиво. Рецепт, до слова, вкрай простий: шматок льоду подрібнюється до снігоподібної маси, приправляється сиропом, топінгом, варенням і ягодами. 

Бджолиний пилок

Ще один корисний тренд кулінарії. У рослинному пилку налічується понад 200 різних поживних речовин. Тому, наприклад, її любить вікторія бекхем, завдяки чому має прекрасну сяючу шкіру.

Чай з сиром

Якщо хочете собі пригод на смакові рецептори, то вам варто спробувати чай з сиром. Напій був придуманий в азії, але незабаром поширився по всьому світу. В основі напою фруктовий, зелений або чорний чай, до якого додають лід і збитий вершковий сир.

Комбуча

Якщо у когось ще залишилася з радянських часів трилітрова банка з сумнівним на вигляд чайним грибом, то знайте, що відтепер він називається комбуча, і він зараз переживає другу хвилю популярності. Зараз в ресторанах і на полицях в супермаркетах можна побачити цей напій. Він являє собою кисло-солодкий газований напій жовтого відтінку. Існує думка, що регулярне його вживання підвищує тонус і зміцнює імунітет. 

Золоте молоко

На зміну звичному молоку в цьому році прийшло золоте. У ньому, природно, немає ніякого екстракту справжнього золота, колір купується за рахунок куркуми. А значить, що його з легкістю можна приготувати вдома.

Веганський стейк з кров’ю

Веганська їжа, максимально схожа на звичайну, — це один із трендів 2019 року. Наприклад, у великобританії вже стартували продажі веганських котлет і стейків «з кров’ю». Кров в даному випадку замінили буряковим соком. Крім того, веганам пропонують стейк з кавуна і яєчню з гарбуза.

Круасуші

Експерименти на цьому терені почалися кілька років тому, коли кулінар домінік ансельмо з французького ресторану в нью-йорку створив сенсаційне блюдо «кронат» — гібрид пончика і круасана. У 2019 році майстри з лос-анджелеської пекарні теж взялися за модернізацію улюблених круасанів. Додавши в випічку шматочок суші з лососем, імбиром і васабі, вони представили світу «круасуші» — суміш круасану і суші.