Весняно-літні супи: 10 легких рецептів

858

Суп традиційно вважається зимовим блюдом. Він зігріває після морозної прогулянки і насичує організм поживними речовинами. А що робити влітку? зовсім відмовитися від супів? ну, вже ні! супи цілком можуть бути легкими і низькокалорійними — саме те, що потрібно для спекотної пори року. 

Ділимося смачними рецептами супів, які в цьому теплому сезоні повинен спробувати кожен. Не піддавайтеся стереотипам і складайте яскраве весняно-літнє меню! 

Традиційний гаспачо

вам знадобляться:

  • помідор — 650 г
  • перець болгарський — 1 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • багет (підсушений) — 1/4 шт.
  • олія оливкова — 100 мл
  • оцет винний — 2 ст. Л.
  • сіль — за смаком
  • перець — за смаком

спосіб приготування:

  1. вимийте помідори і перець. Наріжте невеликими кубиками
  2. часник наріжте смужками.
  3. покладіть в блендер часник, болгарський перець, помідори, хліб, оцет, перець і 1-2 ч. Л. Солі. Перемоліть в блендері до однорідної маси.
  4. протріть через сито (за бажанням). Накрийте і поставте в холодильник.
  5. розлийте по тарілках і подавайте, посипавши зверху зеленню.

Вегетаріанський морквяний суп

вам знадобляться:

  • морква — 400 г
  • цибуля — 2 шт.
  • кокосова та оливкова олія — по 2 ст. Л.
  • молоко — 400 мл
  • індійські спеції «гарам масала» — 3 ч. Л.
  • чорний мелений перець — ½ ч. Л.
  • лайм — ½ шт.
  • сіль-за смаком
  • мікрогрін — для прикраси

спосіб приготування:

  1. під водою ретельно промийте моркву. Розріжте її на поздовжні шматочки. 
  2. невеликими кубиками розміром в 0,5 — 1 см наріжте цибулю.
  3. розігрійте духовку до 220 °с. На лист для випікання розкладіть алюмінієву фольгу. Рівномірно розподіліть на ньому попередньо нарізані моркву і цибулю. Збризніть їх оливковою олією і посипте індійськими спеціями, меленим перцем і сіллю.
  4. через 25-30 хвилин овочі витягніть з духовки. Висипте карамелізовані моркву і цибулю в блендер. Додайте до них молоко, сік лайма і дрібку солі. Пюріруйте масу до однорідного стану.
  5. якщо морквяний суп виходить дуже густим і тягучим, його можна розбавити теплою кип’яченою водою. Робити це необхідно до тих пір, поки не буде досягнута бажана консистенція.
  6. приготовану страву викладіть в тарілку, полийте кокосовим маслом і прикрасьте листками мікрогрину.

Динний суп

вам знадобляться:

  • диня, нарізана кубиками — 6 чашок
  • апельсиновий сік — 1,5 чашки
  • лимонний сік — 1/4 чашки
  • сік лайма — 1/4 чашки
  • мед — 2 ст. Л.
  • кориця мелена — 1/4 ч. Л.
  • сіль — 1/4 ч. Л.
  • м’ята — 1 гілочка
  • йогурт — за бажанням

спосіб приготування:

  1. помістіть всі інгредієнти, за винятком м’яти, у велику миску і перемішайте.
  2. помістіть суміш в блендер і подрібніть до однорідної маси. Охолодити. 
  3. листя м’яти наріжте на тонкі смужки.
  4. суп розлийте по порційних тарілках і прикрасьте м’ятою.

Суп «буйабес»

вам знадобляться:

  • риба (будь — яка) — 600 г
  • креветки — 100 г
  • кальмар — 100 г
  • мідії — 100 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • помідор — 3 шт.
  • часник — 6 зубчиків
  • вино сухе — 200 мл
  • лист лавровий — 3 шт.
  • лимон-1/2 шт.
  • спеції для риби — 1 ст. Л.
  • сіль — за смаком
  • перець — за смаком
  • олія оливкова — 4 ст. Л.

спосіб приготування:

  1. рибу вимийте і очистіть. Наріжте шматочками.
  2. морепродукти добре промийте. Наріжте невеликими шматочками. Креветки очистіть від панцира.
  3. цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте.
  4. візьміть каструлю і розігрійте в ній оливкову олію. Додайте цибулю і часник, обсмажте протягом декількох хвилин.
  5. помідори обшпарте і очистіть. Наріжте дрібними кубиками. Додайте в каструлю і тушкуйте.
  6. картоплю очистіть і наріжте. Додайте до помідорів. Додайте лавровий лист, цедру, сіль, перець і спеції. Перемішавши.
  7. налийте 2,5 літра води і варіть протягом 20-30 хвилин, або поки не звариться картопля.
  8. додайте вино, рибу та морепродукти. Варіть суп ще 5 хвилин на середньому вогні. Розлийте по тарілках і подавайте.

Суп зі шпинату

вам знадобляться:

  • оливкова олія — 1/2 ч. Л.
  • цибуля нарізана-1 шт.
  • шпинат нарізаний — 4 чашки
  • овочевий бульйон — 1 чашка
  • квасоля відварна або консервована — 1/2 чашки
  • сіль-за смаком
  • чорний мелений перець — за смаком
  • каррі-порошок-1/8 ч. Л.
  • сир пармезан — за смаком
  • кріп — за смаком

спосіб приготування:

  1. нагрійте масло в середній каструлі на середньому вогні; додайте нарізану цибулю і обсмажте до готовності.
  2. додайте шпинат, накрийте каструлю кришкою, і тушкуйте, поки шпинат не обм’якне.
  3. зніміть з вогню і перекласти в чашу кухонного комбайна. Додайте інші інгредієнти. Подрібніть до стану пюре. Подавайте гарячим з сиром пармезан.