Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру

59

З настанням зими джерела вітаміну c знаходять для нас особливу цінність. А корінь імбиру може похвалитися високим вмістом не тільки цього життєво важливого вітаміну, але і вітамінів а і в, а також магнію, цинку, ефірного масла і незамінних амінокислот. Простіше кажучи, цей непоказний пряний корінець допоможе вам захиститися від застуди, поліпшити обмін речовин і вивести токсини з організму. Вчені з університету джорджії довели, що імбир також відмінно справляється з роллю засобу від нудоти і болезаспокійливого. Перераховуємо найкращі способи смачно і корисно використовувати імбир.

1. Імбирний сироп і імбирний ель

Оскільки імбир багатий різними вітамінами, то холодною зимою мати у себе в запасах пляшечку імбирного сиропу просто необхідно. Рецепт цього солодкого дива вкрай простий: в 250 мілілітрів води додати 200 грамів цукру і, поки суміш буде доводитися до кипіння, очистити корінь імбиру (досить 200 грамів) і нарізати його тонкими скибочками. Коли солодка вода закипить, потрібно додати в неї скибочки імбиру і варити на самому слабкому вогні 20-30 хвилин.

Потім сироп потрібно процідити, охолодити і розлити по стерилізованим ємностей — так він простоїть довгий час, а ви зможете в холодні місяці балувати себе вишуканими солодкими ласощами, додаючи його в десерти або коктейлі. А озброївшись теркою і лимонами, можна приготувати домашній натуральний імбирний ель: читайте наш рецепт, як правильно його зварити.

2. Імбирне морозиво

Будь-який, навіть самий обридлий десерт заграє новими фарбами, якщо урізноманітнити його тертим імбиром. Сама, мабуть, популярна і виграшна комбінація-солодке бананове морозиво зі пекучою стружкою імбиру зверху. Імбирна стружка також добре буде поєднуватися з лимонним морозивом, підкреслить і посилить його яскравий смак.

Якщо ви любите дивувати себе і своїх близьких незвичайними і сміливими кулінарними рішеннями, спробуйте цей рецепт: змішати склянку цукру, склянку води, трохи кукурудзяного сиропу і 3-4 чайні ложки тертого імбиру; варити, постійно помішуючи, пару хвилин в каструлі, а потім, охолодивши отриману суміш, додати склянку натурального йогурту, стакан знежирених вершків, 3-4 столові ложки лимонного соку і трохи лимонної цедри.

Тепер потрібно ретельно перемішати, перелити в мороженицу, поставити в морозильник, дати морозиву охолонути — вже через кілька годин можна подавати до столу дієтичне, корисне і смачне частування.

3. Маринований імбир

Маринований імбир або гарі — низькокалорійна приправа, яка, незважаючи на масу корисних властивостей, через свою гостроти протипоказана людям з шлунково-кишковими захворюваннями. Але якщо ви ніяк не можете встояти перед ароматним імбиром, постарайтеся не налягати на рожевий корінь — він більш гострий, а білий, навпаки, набагато м’якше. Для того, щоб замаринувати запас солідну баночку імбиру, знадобиться 200 мл рисового (замінюється яблучним або винним) оцту, 3 столові ложки цукру, 2 чайні ложки солі, 8-9 столових ложок води і 200 грамів натертого сіллю свіжого імбиру. Останній потрібно облити водою, висушити, тонко нарізати і потримати в киплячій воді 1-2 хвилини. Потім потрібно перекинути імбир в друшляк, дати воді стекти і перекласти скибочки імбиру в чисту суху банку, після чого все це пишність залити маринадом, приготованим з ретельно перемішаних оцту, води, солі і цукру, дати баночці охолонути і поставити в холодильник: через кілька днів можна їсти суші з домашнім маринованим імбиром.

4. Зацукрований імбир та інші солодощі

Зацукрований імбир — низькокалорійний, корисний і смачний десерт, який дуже легко приготувати. Ці ласощі можна подавати до чаю, а можна і зовсім класти прямо в напій. До речі, якщо ви хочете заготовити зацукровані шматочки про запас, зберігайте їх в герметичній посуді — так вони можуть залишатися смачними ще 4-5 місяців, якщо, звичайно, ви не з’їсте їх набагато раніше, що, швидше за все, і станеться.

Для ласунів, не обтяжених підрахунком калорій, приємним сюрпризом стане цей чарівний рецепт молочного печива з імбиром. А скільки існує рецептів імбирних кексів, пряників і пирогів! такий достаток рецептів обумовлено тисячею корисних властивостей імбиру, які ніяк не применшують його смакових принад.

Майте на увазі, що імбир в солодких стравах чудово поєднується з корицею, лимоном, апельсином, яблуками, горіхами, медом і навіть м’ятою. Експериментуйте і дайте вашим улюбленим десертам пошукати нахабною пряною гірчинкою чудодійного кореня.

5. Імбир в детокс-напоях

Імбир істотно покращує роботу травної системи, виводить зайву рідину і прискорює обмін речовин: саме тому він входить до складу багатьох напоїв, що очищають організм від токсинів і шлаків. Тут ви можете знайти масу рецептів детокс-напоїв на основі імбиру.

Поєднуйте пряний корінь з овочами і фруктами, які ви любите найбільше, і насолоджуйтеся вітамінними коктейлями. Найпоширеніший варіант такої імбирної детокс-терапії-звичайна вода з лимоном і натертим на дрібній тертці імбиром. Спробуйте пити найпростіші коктейлі на основі імбиру натщесерце перед їжею, і відчуєте результат вже через тиждень.

Не полінуйтеся як-небудь змішати пару столових ложок дрібно нарубаного імбиру, пару чайних ложок меду, трохи лимонного соку, засипати все це в термос і залити літром кип’яченої води — зручний і, головне, корисний варіант, щоб взяти з собою і пити протягом усього дня. Якщо хочеться чогось солодше, спробуйте цей рецепт — банани прекрасно вгамують голод, а імбир подбає про спалювання обсягу жирової тканини.

6. Імбирний чай

Чай з імбиру допоможе зміцнити імунітет і убезпечить вас від простудних захворювань. Найпростіший рецепт імбирного чаю-залити склянкою окропу чайну ложку тертого імбиру, кип’ятити 5-7 хвилин і, знявши з вогню, додати лимон, мед і корицю. Розкішний варіант приготування імбирного чаю, який зігріє вас навіть в самий страшний мороз — чорний чай з імбиром, апельсином і корицею.

Любителі чаю з молоком можуть зварити такий пряний напій: закип’ятити 1 літр води, додати туди тертий імбир, кілька горошин запашного перцю, трохи гвоздики, по щіпці кориці і мускатного горіха, зменшити вогонь і варити пару хвилин. Потім влити 0,5 літра молока, додати 3 столові ложки чорного чаю і варити близько 5 хвилин на малому вогні. Після потрібно зняти чай з вогню, дати йому настоятися 10 хвилин, додати мед за смаком, процідити перед вживанням — і можна насолоджуватися гарячим і корисним напоєм.