Вісім консервованих продуктів, які повинні бути на вашій кухні

31

Для багатьох з нас консервовані продукти є синонімом шкідливої їжі, позбавленої вітамінів і поживних речовин. Почасти це правда, особливо якщо мова йде про консервованих фруктах, куди виробники додають цукор.

Однак сучасні технології все ж дозволяють зберегти в консервах багато корисних елементів, а деякі з продуктів в консервованому вигляді навіть корисніше, ніж в свіжому. Детальну інформацію про те, які консервовані продукти можна сміливо купувати і зберігати на кухонній полиці, ви знайдете в нашому огляді. 

1. Консервоване кокосове молоко

Цей продукт з’явився на європейському ринку відносно недавно, але вже встиг завоювати любов багатьох господинь. Крім корисних властивостей, кокосове молоко цінують за його приємний екзотичний смак, який відмінно підходить для приготування основних страв в азіатському стилі, а також для випічки і десертів. У консервованому вигляді цей продукт зберігає всі свої поживні і смакові властивості. 

2. Консервовані помідори

На відміну від попереднього продукту, консервовані помідори давно зайняли почесне місце на кухонній полиці. Без них не обходиться приготування дуже багатьох страв. Помідори-дивовижний продукт, який, піддаючись консервації і тепловій обробці, зберігає всі свої корисні властивості. До того ж це досить бюджетний і доступний варіант. 

3. Консервована квасоля

Ще один продукт, який не втрачає поживні речовини при консервації, — це квасоля. Вона стане прекрасною основою вегетаріанських страв, а також відмінно підійде людям, що страждають на діабет. Головним плюсом консервованої квасолі, крім очевидної користі, є швидкість приготування. Просто злийте зайву рідину з банки, і квасоля готова до використання. Не треба її попередньо замочувати і довго варити. 

4. Консервована сочевиця

Якщо говорити про зручність використання, то в один ряд з консервованою квасолею можна поставити і консервовану сочевицю. Вона є чудовим дієтичним продуктом, що поліпшує обмінні процеси в організмі. Всі її корисні властивості залишаються і після консервації, так що можете сміливо включати цей продукт в свій раціон. 

5. Консервовані молюски

Для тих, хто любить морепродукти, консервовані молюски стануть відмінним варіантом. Досить відкрити банку, злити зайву рідину і додати молюски в салат. Виходить також смачно і корисно, як з попередньо замороженими, а потім відвареними морепродуктами. Молюски багаті залізом, фосфором, магнієм, калієм і жирними кислотами, так що вони стануть прекрасним доповненням до вашого раціону. 

6. Консервована скумбрія

Консервована скумбрія — це чудовий альтернативний варіант для любителів копченої риби, яка, як відомо, є не найкращим продуктом для здоров’я. У консервованої скумбрії схожий смак, але при цьому в ній міститься значно більше омега-3 кислот і протеїну. Розімніть консервовану рибу виделкою, змішайте з вершковим сиром, і ніжний паштет готовий. Як вам така ідея? 

7. Консервований тунець

Тунець вважається досить примхливою в приготуванні рибою. Якщо смажити звичайний стейк з тунця, він досить часто виходить сухуватим, та й якість самої риби, яку попередньо заморожували, не завжди ідеальне. Саме тому, ви з легкістю можете замінити цей корисний продукт, багатий протеїнами і вітаміном в12, на консервований аналог. Додавайте тунець в салати і запіканки, готуйте з ним паштети і соуси. Варіантів дуже багато і все залежить тільки від вашої фантазії. 

8. Консервовані сардини

Продовжуючи тему рибних консервів, хочеться особливо відзначити консервовані сардини, які багато хто любить і часто купують. Вони дійсно не тільки смачні, але і корисні для нашого організму, адже міститься в них вітамін в12 впливає на багато процесів, в тому числі на розумову діяльність. Але ми все ж радимо не купувати сардини в томаті, а віддати перевагу сардинам в маслі, яке потрібно попередньо злити і не використовувати в їжу.