Вісім корисних продуктів, які ми їмо неправильно

30

Всі продукти, про які ми розповімо в нашому сьогоднішньому огляді, давно визнані корисними для здоров’я. Саме вони повинні складати основу раціону. Але на жаль, не всі знають, як важливо їх правильно вживати, щоб зберегти максимальну кількість цінних речовин, що входять до їх складу.

Найчастіше проблема полягає саме в часі і способі приготування, а також поєднанні одних продуктів з іншими. Якщо знати всі ці нюанси, то можна отримати значно більше користі і навіть поліпшити смакові якості улюблених страв. Заінтриговані? тоді давайте разом розкриємо всі секрети вживання корисних продуктів. 

Брокколі

Для того щоб отримати максимальну користь від цього продукту, важливо піддавати його мінімальній термічній обробці. Чим довше ви варите, тушкуйте або запікаєте брокколі, тим менше корисних властивостей залишається. Цей вид капусти найкраще готувати на пару або додавати в сирому вигляді в салат. 

Спаржа

Як і у випадку з брокколі, спаржа потребує лише в легкій термічній обробці. Тільки так можна зберегти всі корисні речовини, що входять до її складу. Швидко обсмажуйте стебла на гарячій сковороді або користуйтеся пароваркою. До речі, воду з пароварки не виливайте, а використовуйте в якості бульйону при приготуванні супів або соусів, адже в ній залишається досить багато вітамінів і мінералів. 

Часник

Досвідчені кухарі знають, що дрібно нарізаний або роздавлений часник краще залишити на 5-10 хвилин, перш ніж додавати в блюдо. Так всі корисні властивості цього цінного для здоров’я продукту встигнуть повністю розкритися, а смак стане більш пікантним і насиченим. 

Помідори

На відміну від багатьох інших продуктів, помідори найкраще їсти не в сирому вигляді, а попередньо приготувати їх на грилі, запекти або злегка обсмажити. Справа в тому, що цей продукт багатий лікопіном — елементом, що допомагає запобігти багато, в тому числі і онкологічні захворювання. Максимальна концентрація лікопіну в помідорах досягається при температурі близько 90 градусів. 

Полуниця

Купивши свіжу сезонну полуницю, не поспішайте її відразу мити і відривати плодоніжки. Справа в тому, що вітамін с, яким так багата ця ягода, чутливий до кисню і світла, і чим довше полуниця пролежить вже обробленої і розрізаної, тим менше вітаміну в ній залишиться. Краще мити невелику порцію і відразу ж її з’їдати. 

Йогурт

Відкривши баночку натурального йогурту, можна побачити на поверхні сироватку. Ніколи її не зливайте, як багато хто це робить, адже саме в ній міститься максимальна кількість білка, кальцію, вітаміну в12 та інших корисних елементів. Просто розмішайте йогурт ложкою, щоб його текстура стала однорідною. 

Чорний чай

Цей напій бадьорить не гірше кави і містить велику кількість антиоксидантів. Якщо ви звикли пити чорний чай з молоком, то ми радимо відмовитися від цієї звички. Справа в тому, що при контакті з молочним білком частина антиоксидантів перестає засвоюватися організмом, а значить, користь цього напою зменшується. 

Насіння льону

Останнім часом з’являється все більше інформації про цінність насіння льону та їх позитивний вплив на наше здоров’я. Для того щоб вони повністю засвоювалися організмом, потрібно вживати їх в їжу в перемеленому вигляді. В іншому випадку ніякої особливої користі ви не отримаєте.