Вісім найголовніших суперфудів 2018 року

40

Сьогодні ми, як ніколи раніше, стурбовані правильним харчуванням і здоровим способом життя. У хід йдуть всі засоби: спорт, косметичні процедури, складні детокс-програми і, звичайно, рідкісні продукти, що володіють найсильнішими корисними властивостями, наближеними до лікарських. Спіруліною, насінням чіа, горіховими маслами і чаєм матчу вже більше нікого не здивуєш: на зміну популярним колись суперфудам грядуть нові. Читайте, на які з них потрібно звернути увагу цього року.

Баобаб

Баобаб викликає асоціації з чим завгодно-наприклад, з теплими країнами і неймовірним довголіттям, але ніяк не з корисними продуктами. Виявляється, плоди цього дерева-гіганта, схожі на середнього розміру зеленуваті диньки, можна вважати суперфудом.

У продажу суперфуд з цього дикорослого дерева найчастіше зустрічається у вигляді багатого клітковиною, пребіотиками і антиоксидантами порошку. Він має тонкий аромат цитрусових і швидко засвоюється. Додавайте порошок баобаба в будь-які страви-від смузі і десертів до салатів і супів.

Маніок

Маніок — унікальна тропічна рослина, яка в сирому вигляді вкрай отруйна. З нього вже давно навчилися робити борошно, попередньо зваривши і перемолов плоди. Основне застосування маніока-альтернатива злаковим культурам. Люди з непереносимістю глютену обов’язково повинні звернути увагу на цей суперфуд. До речі, він багатий клітковиною, вітамінами і мінералами, а тому його можна використовувати всім, хто цікавиться подібними тенденціями. Він вдало поєднується з багатьма інгредієнтами, роблячи їх гущі.

Моринга

Порошок моринги — ще один головний суперфуд цього року. Його отримують з однойменних швидкозростаючих дерев азії та африки, а в індії його використовують в аюрведе.

Додаючи морінгу в свої напої, ви робите їх більш корисними, ніж натуральне молоко: в цьому суперфуді міститься б’є рекорди кількість калію, кальцію, заліза і магнію. Пробуйте використовувати порошок моринги і для приготування соусів і смузі: смак у цього суперфуду легкий, нейтральний, а аромат близький до цитрусового. 

Чуфа

Інша назва чуфи — земляний мінадль. Ці незвичайні горіхи їдять і в сирому, і в підсмаженому вигляді, попередньо вимочивши у воді. В іспанії популярний напій орчата готуються якраз з чуфи, а в інших країнах цей продукт додають в кондитерські вироби — наприклад, в халву.

Особливість земляного мигдалю у вкрай високій (тільки уявіть: 600 кілокалорій на 100 грамів) калорійності, а тому його рекомендують додавати в раціон спортсменам і людям, діяльність яких вимагає великих фізичних зусиль. Це повноцінний перекус, багатий також білком і магнієм.

Ягоди маки

Ягоди маки — ще одне «нововведення» 2018 року. Цей суперфуд вже активно порівнюють з ягодами асаї, і «молодий суперник» явно виграє за багатьма параметрами. Високі показники антиоксидантів, наявність у складі вітамінів а і с, калію, заліза і кальцію роблять ягоди маки більш ефективними для прихильників здорового харчування.ягоди маки їдять свіжими, сухими, у вигляді соків і порошків, які дуже швидко засвоюються організмом. Правда, 100 грамів такого порошку, замовлений в одному з інтернет-магазинів, обійдеться вам як мінімум в 1000 рублів.

Каму-каму

Це чудодійна рослина сімейства миртові росте в тропічних лісах амазонки. Його плоди-великі ягоди червоно-жовтого кольору, більше схожі на маленькі екзотичні фрукти. Їх сушать, подрібнюють в порошок і використовують в якості дуже корисної харчової добавки.

Каму-каму знайшло свою нішу в кулінарії через цінні властивості: багатий склад вітамінів і мінералів, клітковина, а також противірусні та антидепресантні речовини-і це ще не кінець списку.

Кавунове насіння

коли насіння чіа стають старомодними, на арену топових суперфудів виходять кавунові насіння. Цей продукт-багате джерело корисних жирів, протеїну, вітаміну в і магнію. Їх найкраще їсти на сніданок, додаючи в каші, смузі і сир в складі улюбленого топінгу.

Існує також і масло з кавунового насіння. Його можна вживати в їжу, використовувати в лікувальних і косметичних цілях

Рожевий ананас

Сліпучий рожевий колір відповідає різноманіттю цілющих властивостей цього незвичайного суперфуду. У минулому році вчені (не забави заради, а виключно в наукових цілях, звичайно ж!) «пофарбували» наш улюблений фрукт в самий життєрадісний відтінок, створивши за допомогою генної інженерії новий сорт ананаса.

Крім екстравагантного зовнішнього вигляду новоспечений суперфуд придбав і різні корисні властивості: в продукті збільшилася кількість лікопіну-корисного антиоксиданту, за сумісництвом відповідає за червоний колір томатів і кавунів (привіт кавуновим насінням!).