Зима в самому розпалі, і наш організм як ніколи потребує вітамінів і мікроелементів, щоб протистояти вірусам та інфекціям.
У сьогоднішньому огляді ми зробили добірку з п’яти смачних і неймовірно корисних напоїв, які не тільки зміцнять імунітет, але і зарядять вас енергією і піднімуть настрій.
«золоте» молоко з куркумою
Індійська пряність куркума — справжнісінький суперфуд. Її називають «золотий» не тільки за характерний яскравий колір, але і за унікальні властивості. Куркума насичує організм мікро — і макроелементами, вітамінами групи b, k, c, ефірними маслами і флавоноїдами. Вона є потужним антиоксидантом, відмінно бадьорить, зміцнює нервову систему і імунітет, а також сприяє виведенню шлаків і токсинів. До того ж молоко з куркумою — дуже смачний зігріваючий напій.
Інгредієнти:
- будь-яке молоко (коров’яче, кокосове, мигдальне) 2 ст.
- мелена куркума 1 ч. Л.
- кориця мелена 1/2 ч. Л.
- мелений чорний перець щіпка
- свіжий корінь імбиру невеликий шматочок
- мелений червоний перець (за бажанням) щіпка
- мед або кленовий сироп за смаком
Спосіб приготування:
- всі інгредієнти скласти в блендер і збити на високій швидкості.
- суміш вилити в невелику каструлю і варити на середньому вогні протягом 3-5 хвилин, помішуючи і не допускаючи закипання.
- пити напій відразу, поки він гарячий.
Вітамінний коктейль з імбиром
У сезон застуди та грипу фрукти і овочі зобов’язані бути в раціоні кожної людини. Вони є потужним джерелом корисних речовин, а свіжий імбир має виражену антимікробну і протизапальну дію. До того ж яскравий соковитий колір цього вітамінного напою так нагадує про тепле літо!
Замість шпинату ви можете використовувати іншу листову зелень, а стебло селери замінити на свіжий огірок.
Інгредієнти:
- свіжий або заморожений шпинат 60 г
- апельсин 2 шт.
- стебло селери 2 шт.
- свіжий корінь імбиру 2 см
Спосіб приготування:
- апельсини і імбир очистити від шкірки. Всі інгредієнти порубати на шматочки і пропустити через соковижималку.
- напій можна пити з м’якоттю або профільтрувати за допомогою марлі.
Морквяно-банановий смузі
Апетитний яскраво-помаранчевий смузі корисний не тільки для зміцнення імунної системи, але і для красивої сяючої шкіри, нігтів і волосся. Це справжній напій краси і молодості: і все завдяки бета-каротину, яким так багата морква.
Інгредієнти:
- морква (середня) 1 шт.
- свіжий корінь імбиру 0,5 см
- банан 1/2 шт.
- сік 1/2 лимона
- вода 150 мл
- мед 1 ч. Л.
Спосіб приготування:
- морква і імбир вимити, очистити від шкірки.
- всі інгредієнти скласти в блендер і подрібнити до однорідної консистенції. При необхідності додати ще води.
Журавлинно-яблучний смузі
Журавлина — ще один суперфуд, який забезпечить організм ударною дозою вітаміну с і флавоноїдами. Вона корисна не тільки для зміцнення імунітету, але і для поліпшення роботи сечовивідних шляхів. А журавлинну кислинку в напої добре врівноважать солодке яблуко і банан.
Інгредієнти:
- свіжа або заморожена журавлина 2 ст.
- банан 1 шт.
- велике червоне яблуко солодкого сорту 1 шт.
- свіжий або заморожений шпинат невеликий пучок
- вода 1 ст.
Спосіб приготування:
- вимийте ягоди і фрукти. Якщо журавлина і шпинат морожені, дайте їм відтанути при кімнатній температурі.
- всі інгредієнти складіть в блендер і подрібніть до однорідної консистенції.
Буряковий латте
Як відомо, буряковий сік — відмінний спосіб підвищити імунітет. У ньому містяться бета-каротин та інші каротиноїди, багато мікроелементів і вітаміну с.однак пити його в чистому вигляді не дуже приємно.
А ось буряковий латте — це не тільки корисно, але і дуже смачно. Цей незвичайний напій був придуманий в австралії як альтернатива класичній каві, а сьогодні користується шаленою популярністю у всьому світі. Він бадьорить, надовго заряджає енергією і благотворно впливає на всі системи організму. Спробуйте почати з нього день — і ви не пошкодуєте.
Інгредієнти:
- свіжовичавлений сік буряка 45 мл
- мед або кленовий сироп 1 ч. Л.
- будь-яке молоко (мигдальне, кокосове, коров’яче) 1 ст.
- ваші улюблені прянощі (наприклад, кориця, імбир або кардамон) за смаком
Спосіб приготування:
- підігрійте в каструлі молоко.
- додайте в молоко мед. При бажанні можна збити напій в піну.
- влийте свіжовичавлений сік буряка і додайте дрібку прянощів, добре перемішайте.
- пити буряковий латте можна як теплим, так і охолодженим.