Ворог не пройде: 5 смачних і корисних напоїв для міцного імунітету

14

Зима в самому розпалі, і наш організм як ніколи потребує вітамінів і мікроелементів, щоб протистояти вірусам та інфекціям. 

У сьогоднішньому огляді ми зробили добірку з п’яти смачних і неймовірно корисних напоїв, які не тільки зміцнять імунітет, але і зарядять вас енергією і піднімуть настрій.

«золоте» молоко з куркумою

Індійська пряність куркума — справжнісінький суперфуд. Її називають «золотий» не тільки за характерний яскравий колір, але і за унікальні властивості. Куркума насичує організм мікро — і макроелементами, вітамінами групи b, k, c, ефірними маслами і флавоноїдами. Вона є потужним антиоксидантом, відмінно бадьорить, зміцнює нервову систему і імунітет, а також сприяє виведенню шлаків і токсинів. До того ж молоко з куркумою — дуже смачний зігріваючий напій.

Інгредієнти:

  • будь-яке молоко (коров’яче, кокосове, мигдальне) 2 ст.
  • мелена куркума 1 ч. Л.
  • кориця мелена 1/2 ч. Л.
  • мелений чорний перець щіпка
  • свіжий корінь імбиру невеликий шматочок
  • мелений червоний перець (за бажанням) щіпка
  • мед або кленовий сироп за смаком

Спосіб приготування:

  1. всі інгредієнти скласти в блендер і збити на високій швидкості.
  2. суміш вилити в невелику каструлю і варити на середньому вогні протягом 3-5 хвилин, помішуючи і не допускаючи закипання.
  3. пити напій відразу, поки він гарячий.

Вітамінний коктейль з імбиром

У сезон застуди та грипу фрукти і овочі зобов’язані бути в раціоні кожної людини. Вони є потужним джерелом корисних речовин, а свіжий імбир має виражену антимікробну і протизапальну дію. До того ж яскравий соковитий колір цього вітамінного напою так нагадує про тепле літо!

Замість шпинату ви можете використовувати іншу листову зелень, а стебло селери замінити на свіжий огірок.

Інгредієнти:

  • свіжий або заморожений шпинат 60 г
  • апельсин 2 шт.
  • стебло селери 2 шт.
  • свіжий корінь імбиру 2 см

Спосіб приготування:

  1. апельсини і імбир очистити від шкірки. Всі інгредієнти порубати на шматочки і пропустити через соковижималку. 
  2. напій можна пити з м’якоттю або профільтрувати за допомогою марлі. 

Морквяно-банановий смузі

Апетитний яскраво-помаранчевий смузі корисний не тільки для зміцнення імунної системи, але і для красивої сяючої шкіри, нігтів і волосся. Це справжній напій краси і молодості: і все завдяки бета-каротину, яким так багата морква.

Інгредієнти:

  • морква (середня) 1 шт.
  • свіжий корінь імбиру 0,5 см
  • банан 1/2 шт.
  • сік 1/2 лимона
  • вода 150 мл
  • мед 1 ч. Л.

Спосіб приготування:

  1. морква і імбир вимити, очистити від шкірки.
  2. всі інгредієнти скласти в блендер і подрібнити до однорідної консистенції. При необхідності додати ще води. 

Журавлинно-яблучний смузі

Журавлина — ще один суперфуд, який забезпечить організм ударною дозою вітаміну с і флавоноїдами. Вона корисна не тільки для зміцнення імунітету, але і для поліпшення роботи сечовивідних шляхів. А журавлинну кислинку в напої добре врівноважать солодке яблуко і банан.

Інгредієнти:

  • свіжа або заморожена журавлина 2 ст.
  • банан 1 шт.
  • велике червоне яблуко солодкого сорту 1 шт.
  • свіжий або заморожений шпинат невеликий пучок
  • вода 1 ст.

Спосіб приготування:

  1. вимийте ягоди і фрукти. Якщо журавлина і шпинат морожені, дайте їм відтанути при кімнатній температурі.
  2. всі інгредієнти складіть в блендер і подрібніть до однорідної консистенції.

Буряковий латте

Як відомо, буряковий сік — відмінний спосіб підвищити імунітет. У ньому містяться бета-каротин та інші каротиноїди, багато мікроелементів і вітаміну с.однак пити його в чистому вигляді не дуже приємно. 

А ось буряковий латте — це не тільки корисно, але і дуже смачно. Цей незвичайний напій був придуманий в австралії як альтернатива класичній каві, а сьогодні користується шаленою популярністю у всьому світі. Він бадьорить, надовго заряджає енергією і благотворно впливає на всі системи організму. Спробуйте почати з нього день — і ви не пошкодуєте.

Інгредієнти:

  • свіжовичавлений сік буряка 45 мл
  • мед або кленовий сироп 1 ч. Л.
  • будь-яке молоко (мигдальне, кокосове, коров’яче) 1 ст.
  • ваші улюблені прянощі (наприклад, кориця, імбир або кардамон) за смаком

Спосіб приготування:

  1. підігрійте в каструлі молоко. 
  2. додайте в молоко мед. При бажанні можна збити напій в піну.
  3. влийте свіжовичавлений сік буряка і додайте дрібку прянощів, добре перемішайте.
  4. пити буряковий латте можна як теплим, так і охолодженим.