Виросла капуста: 5 класних рецептів з капустою від шеф-кухарів

15

Страви з капусти просто зобов’язані бути у вашому раціоні. Білокачанна, кольорова, брюссельська, брокколі, пекінська, савойська, кале — їх корисні властивості можна перераховувати до нескінченності. Капуста сприятливо впливає на травний тракт і показана при багатьох лікувальних дієтах, зміцнює серцево-судинну систему, перешкоджає утворенню холестеринових бляшок, покращує відтік жовчі і нормалізує тиск. А ще дієтичний овоч просто незамінний для тих, хто ретельно стежить за фігурою.

У сьогоднішньому огляді п’ять відомих шеф-кухарів діляться крутими рецептами страв з капусти. Впевнені, так капусту ви ще не готували.

Голубці з пекінською капустою і булгуром

Голубці з пекінською капустою виходять набагато більш ніжними, ніж з білокачанної, а соковита суміш овочів і булгура — прекрасна заміна традиційному м’ясному фаршу. Секрет приготування відкриває тетяна джуран, шеф-кухар ресторану wine& dine.

Інгредієнти:

  • начинка з булгуру і овочів 180 г
  • пекінська капуста 300 г
  • оливкова олія 10 мл
  • томатний соус) 150 г
  • редис 5 г
  • мангольд 2 р
  • рукола 2 р
  • для начинки з булгуру і овочів:
  • булгур 60 г
  • болгарський перець 20 г
  • цибуля ріпчаста 20 г
  • морква 20 г
  • цукіні 20 г
  • стебло селери 10 г
  • оливкова олія 20 г
  • сіль 2 г
  • для томатного соусу:
  • томати пелаті 150 г
  • часник 4 г
  • соус табаско 2 г
  • сіль 2 г
  • чорний мелений перець 1 г

Спосіб приготування:

  • приготувати начинку. Булгур відварити в підсоленій воді. Овочі нарізати дрібними кубиками і обсмажити на оливковій олії, посолити. Змішати з відвареним булгуром.
  • пекінську капусту зачистити і бланшувати, опустивши в киплячу підсолену воду на 1-2 хвилини.
  • у капустяні листи загорнути начинку, сформувавши два голубця.
  • змастити голубці оливковою олією і 30 хвилин запікати в духовці при 180 °с.
  • приготувати томатний соус. Томати і часник пробити блендером, додавши табаско, сіль і перець.
  • подавати, наливши поруч томатний соус і прикрасивши слайсами редису, листям мангольда і руколи.

Цвітна капуста з соусом каррі

Рум’яні скибочки цвітної капусти з ароматними прянощами і нотками лісового горіха, в ніжному соусі з кокосового молока і каррі-вишуканий рецепт з арсеналу олександра пантюхова, шеф-кухаря ресторану name.

Інгредієнти:

  • кокосове молоко 200 мл
  • паста каррі 20 г
  • паста lime pickle 15 г
  • соєвий соус 10 г
  • сіль, перець за смаком
  • цвітна капуста 150 г
  • оливкова олія 20 мл
  • зелень (кріп, петрушка, шпинат) 5 г
  • рослинна олія 5 мл
  • фундук мелений 40 г

Спосіб приготування:

  • приготувати соус каррі. Кокосове молоко уварити в два рази, додати обидві пасти, соєвий соус, сіль і перець. Дати закипіти і зняти з вогню.
  • качан цвітної капусти зачистити і бланшувати.
  • нарізати капусту на стейки по 150 г і запекти їх з оливковою олією 7-10 хвилин при 250 °с.
  • приготувати зелену олію. Дрібно нарізати зелень і змішати в рівних пропорціях з рослинним маслом.
  • при подачі полити стейк з цвітної капусти соусом каррі, скропити зеленим маслом (5 мл) і посипати меленим фундуком.

Брюссельська капуста зі спаржею і кенійської квасолею

Хрусткі кульки брюссельської капусти, змішані з овочами в пікантній чилі-карамелі, в обрамленні салату романо — перед такою стравою не встоїть жоден гурман. Рецепт для справжніх гастроценителей від володимира сидорова, шеф-кухаря ресторану»черетто море».

Інгредієнти:

  • спаржа 20 г
  • брюссельська капуста 160 г
  • квасоля кенійська 30 г
  • масло для фритюру 1 л
  • цукор 40 г
  • чилі 1 г
  • салат романо 1 лист
  • кунжут 1 г

Спосіб приготування:

  • спаржу розрізати на 2-3 частини.
  • брюссельську капусту, спаржу і кенійську квасолю обсмажити у фритюрі при температурі 170°с до готовності.
  • у сотейнику або каструлі з товстим дном на маленькому вогні розтопити цукор, додавши чилі. Коли карамель загусне і придбає красивий золотистий колір, зняти з вогню.
  • змішати овочі фрі з чилі-карамеллю. Подавати блюдо на аркуші романо, посипавши кунжутом.

Вінегрет з квашеною капустою

Легкий і дуже смачний вінегрет у виконанні ігоря тена, шеф-кухаря ресторану «жаровня», підкорює простотою приготування і повним набором вітамінів. Ідеальний в компанії зі свіжим житнім хлібом.

Інгредієнти:

  • буряк відварний 450 г
  • рослинна олія 210 мл
  • картопля відварна 400 г
  • морква відварна 150 г
  • огірки солоні 250 г
  • квашена капуста 350 г
  • горошок зелений консервований 200 г
  • сіль 3 г
  • перець чорний мелений 1 г

Спосіб приготування:

  • буряк нарізати дрібними кубиками зі стороною 5 мм і заправити рослинним маслом (10 мл).
  • картопля, морква і огірки також нарізати дрібними кубиками.
  • з’єднати інгредієнти, додавши квашену капусту, горошок і підготовлений буряк. Перемішати, заправити олією, додавши сіль і перець.

Спагетті з брокколі і в’яленими томатами

Спагетті з в’яленими томатами і ніжними суцвіттями брокколі в супроводі соусу песто і пікантних ноток часнику — блюдо, яким можна побалувати себе як в звичайні дні, так і під час посту. Ловіть рецепт від тиціана казіліо, бренд-шеф-кухаря кафе scrocchiarella.  

Інгредієнти:

  • спагетті №12 de cecco 80 г
  • соус песто пісний 40 г
  • оливкова олія extra virgin 20 мл
  • брокколі 65 г
  • часник 5 г
  • в’ялені томати в олії 20 г
  • томати черрі 50 г
  • перець чорний мелений 1 г
  • сіль 1 г
  • петрушка 2 г
  • для пісного песто (на 150 г):
  • оливкова олія extra virgin 60 мл
  • часник 5 г
  • базилік свіжий 50 г
  • петрушка 30 г
  • перець чорний мелений 1 г
  • сіль 1 г
  • кедрові горіхи 15 г

Спосіб приготування:

  • спагетті зварити al dente.
  • приготувати пісний песто, змішавши всі інгредієнти для соусу блендером.
  • обсмажити на оливковій олії брокколі з часником. Додати в’ялені томати, розрізані навпіл черрі, сіль, перець і рубану петрушку. Влити пісний песто, перемішати. При подачі прикрасити блюдо листочками базиліка.