Вище градус: 7 гарячих коктейлів для холодної зими

29

У зимову пору року нам особливо хочеться тепла і затишку. Але не тільки великий плед і чашка гарячого шоколаду здатні створити потрібний настрій. Зігріваючі коктейлі чудово підійдуть як для дружньої компанії, так і для домашніх посиденьок після довгої прогулянки або занять зимовими видами спорту на відкритому повітрі.

Крім відомого всім глінтвейну, існує безліч інших цікавих варіантів напоїв з додаванням алкоголю, які миттєво зігріють вас і подарують гарний настрій. Цієї зими обов’язково спробуйте приготувати зігріваючі напої за рецептами, які ми для вас підготували.

Глінтвейн

Класичний рецепт глінтвейну знають практично всі. Крім того, зараз в магазинах можна знайти спеціальні набори прянощів, призначених спеціально для приготування цього напою. Але ми хочемо вас трохи здивувати і запропонувати більш міцний варіант вишневого глінтвейну, для приготування якого візьміть пляшку сухого червоного вина, 200 мілілітрів вишневого лікеру, який можна замінити домашньої вишневої настоянкою або наливкою, лимон, 3-4 бутона гвоздики і паличку кориці.

Вилийте в сотейник вино і вишневий лікер. Додайте нарізаний кружечками лимон, гвоздику і корицю. Прогрійте напій на середньому вогні, не доводячи до кипіння, а потім процідіть і розлийте у високі склянки. Прекрасний зігріваючий напій готовий. 

Гжанець

Не тільки вино, але і пиво можна подавати гарячим, доповнивши різними прянощами. Пивний гжанець особливо популярний в польщі, тому якщо ви любите відкривати для себе традиційні страви та напої інших країн, то обов’язково запасіться одним літром темного пива, чотирма ложками меду, паличкою кориці, а також гвоздикою і бадьяном, щоб приготувати цей чудовий напій. В якості додаткового інгредієнта можна використовувати малиновий сік. На літр пива 70 мілілітрів соку буде цілком достатньо.

Вилийте пиво в каструлю з товстим дном і збийте ложкою, щоб випустити частину газу. Потім додайте мед, прянощі і малиновий сік. Варіть на середньому вогні, помішуючи, поки пиво не почне закипати. А цей момент напій можна знімати з плити і розливати в склянки або гуртки. 

Грог

Рецепт цього напою прийшов до нас з англії, де британські матроси вперше стали змішувати міцний ром з гарячим чаєм. Для того щоб приготувати грог будинку, вам знадобляться 2 столові ложки чорного англійського чаю, 80 мілілітрів світлого рому і 2 апельсина. Як доповнення можна використовувати 4-6 кумкватів і коричневий цукор за смаком. Якщо хочете здивувати гостей красивою подачею, не забудьте також про палички кориці.

Заваріть досить міцний чай і додайте в нього за смаком цукор. Поки чай заварюється, вичавіть з апельсинів сік і додайте його в чай разом з ромом і нарізаним тонкими кружечками кумкватом. Далі вам залишається тільки розлити грог в відповідні склянки і прикрасити паличками кориці. Зверніть увагу, що замість кумквата можна використовувати лимон або апельсин, нарізаний часточками. 

Егг ніг

Без міцного егг нога складно собі уявити різдво в європі або америці. Проте цей близький родич гогель-могеля був придуманий в шотландії. Радимо вам не поєднувати цей напій з їжею . Для його приготування візьміть 20 перепелиних яєць, 80 грамів цукру, 400 мілілітрів не дуже жирних вершків, 80 мілілітрів світлого рому, коричну паличку і кілька щіпок тертого мускатного горіха.

Спочатку необхідно збити яйця з цукром і вершками, а потім помістити отриману масу на водяну баню. У цей момент додайте паличку кориці і варіть напій, постійно збиваючи його віночком, поки він не загусне. Тільки не дозволяйте йому кипіти. Коли егг ніг стане досить густим, зніміть з вогню і, продовжуючи збивати, поступово влийте ром. Розлив напій в склянки, посипте його зверху мускатним горіхом і можна подавати. 

Пунш

У кожній країні пунш готують по абсолютно різним рецептом. Класичний варіант передбачає наявність 5 інгредієнтів, серед яких різні фруктові соки і ром. Ми хочемо запропонувати вам лимонно-апельсиновий варіант, для якого буде потрібно 2 апельсина і 2 лимона, пляшка білого сухого вина, півлітра рому, 250 грамів цукру і близько літра води.

Для початку вичавіть з апельсинів і лимонів сік, змішайте його з вином і дайте настоятися близько години. В цей час всипте цукор в сотейник, залийте водою і варіть не дуже густий сироп. Коли сироп буде готовий, додайте в нього вино з соком і нагрійте напій до 60-70 градусів, після чого зніміть з плити, додайте ром, перемішайте і розлийте в попередньо прогріті гуртки або склянки. 

Журавлинний напій з апельсиновим лікером

Гарячі зимові напої можуть бути не тільки смачними, але і корисними, особливо якщо приготувати їх зі свіжих ягід, наприклад, з журавлини. Візьміть 200 грамів ягід, обшпарте окропом і викладіть в сотейник. Далі вичавіть сік з двох апельсинів і залийте їм журавлину, а потім додайте в сотейник склянку води, доведіть до кипіння і варіть близько 15 хвилин.

Отриманий напій зніміть з плити, накрийте кришкою і дайте настоятися хвилин 10, після чого додайте в нього 80 мілілітрів апельсинового лікеру cointreau і близько 100 мілілітрів кленового сиропу, який можна замінити медом. Неймовірно корисний напій готовий. 

Яблучний сидр з кальвадосом

Сидр — напій безалкогольний, але на його основі можна приготувати вельми незвичайний зігріваючий напій. Перш ніж приступати безпосередньо до приготування, перевірте всі необхідні продукти: 1 літр яблучного сидру, 1 яблуко, 4 столові ложки меду, 5-6 бутонів гвоздики, 1 зірочку бадьяна, 2 палички кориці і 80 мілілітрів кальвадосу.

Перелийте сидр в каструлю, додайте прянощі і прогрівайте на повільному вогні, не доводячи напій до кипіння. В цей час наріжте неочищене яблуко, попередньо видаливши серцевину, і додайте в сидр. Варіть, поки яблуко не стане м’яким. А далі вже можна знімати з вогню, додавати кальвадос і мед. Не забудьте перемішати, перш ніж розливати цей гарячий напій в склянки.