Як вибрати торт

12-13-2020

 

Весілля, тим масштабніша-це така подія, де задіяно кілька людей для її створення: організатор, стиліст, візажист, перукар, персонал ресторану і кондитер. Всі ці люди від частини творчі особистості і в результаті їх спільної роботи ви повинні отримати шикарну весілля, яка залишиться у вашій пам’яті на все життя. До кожного розробника свої вимоги … Від кондитера природно гості чекають приголомшливого за зовнішнім оформленням і смачного торта. І так. Хочемо порекомендувати замовити торт на заказ , тут тільки найсмачніші торти.

Вага

Вага весільного торта, втім, як і інших, вираховується за формулою: 150 грам* на кількість людей — це вага самої начинки без прикраси. Тобто якщо ваш торт буде покритий мастикою або марципаном, то вага цієї пасти не слід враховувати, оскільки найчастіше більшість людей просто дістають начинку, а цю масу залишають на тарілці. І я вважаю, що люди правильно роблять, адже в америці, де була придумана мастика, вона служить в якості декорації і перед розрізанням десерту мастику просто знімають пластом з торта і подають на стіл одну начинку.

Ні в якому разі я не відмовляю від тортів, обтягнутих мастикою, тим більше що у нас вона зроблена власними руками і складається всього лише з желатину, меду і цукрової пудри. Вона смачна і явно відрізняється від заводської. Звернула я на це увагу тому, що багато замовників при першій нашій зустрічі скаржилися на смак мастики у попередніх тортів, замовлених у інших кондитерів. Я це пов’язую з тим, що інші тортодели використовують заводську цукрову пасту, в яку включають масло какао, консерванти і стабілізатори. Я не кажу про всіх кондитерів. В іншому це вже окрема тема.

Начинка весільних тортів

Начинка для торта повинна бути «легкою». Адже до моменту подачі десерту всі гості будуть ситі і навряд чи хтось захоче з’їсти шматочок масляного торта.

Ніжні і легкі тортики-це, наприклад, фруктові-мусові, суфлейні,» київський «за нашим рецептом, молочна дівчинка, наша» п’яна вишня», …

Ярусність

Цей критерій залежить від кількості гостей.

1 ярус — до 5 кг

2 яруси — від 5 до 9 кг

3 яруси — від 9 до 15 кг

Деякі пари вважають за краще використовувати фальш-ярус для створення повноцінного весільного торта. Тобто один ярус-верхній може бути їстівний, а два нижніх муляжі. Верхній тортик з’їдається, а решта відвозиться. Оформляється неїстівна частина так само, як і та, яку їдять.

Оформлення

Якщо ви вирішили замовити весільний торт в класичному стилі з квітами, то я як кондитер з досвідом, всім рекомендую прикрашати такі десерти живою флористикою.

Чому так?

Цукрові композиції квітів включають в себе наявність дроту і коли весь торт прикрашений квітами, то значить скрізь знаходиться дріт. Безумовно ніхто не хоче побачити у себе в шматочку ласощі метал. Тому заздалегідь попереджаються офіціанти про те, що перед нарізкою торта вони обов’язково повинні всі квіти з дротом прибрати.

Флористика з мастики набагато важче справжньої і відповідно це додаткова вага, за який потрібно платити.

І звичайно ж живі квіти-це красиво, природно і легко! на жаль такі чудеса вміє творити тільки природа.

Загалом тут господар-пан.

Стиль торта

Підтримуючи висловлювання відомого кондитера світового рівня рената агзамова, я так само раджу робити торти в яскравому стилі з ефектом «вау!»

Тобто якщо у вас урочистий захід в класичному стилі, і ви вирішили замовити весільний торт, то нехай він буде, наприклад, яскраво-червоного або бордового кольору з великою білою квіткою або прикольними фігурками. Тільки тоді гості звернуть на нього увагу як на головний весільний атрибут. Якщо ж ви вивезіть в зал звичайний білий тортик з квіточками, то він просто зіллється з інтер’єром.

Зараз в моді, наприклад, голі торти, прикрашені ягодами і живими квітами. Дуже незвично і красиво виглядає.

Не бійтеся чогось неординарного!

Транспортування

Здавалося б, … Але якщо у вас великий торт (2-3, 4 яруси), то краще цю справу довірити професіоналам. Наприклад, якщо торт голий або з великою кількістю масла або шоколаду, то при перевезенні на великі відстані слід дотримуватися температурного режиму (особливо влітку).

У будь-якому випадку всі ці деталі обговорюються з кондитером. Ми завжди раді допомогти вам у створенні шедевра, який прикрасить весільний стіл!

Перейдемо до дитячих тортів.

Вони теж удостоєні окремої уваги, так як безпека дітей перш за все!

  • начинка дитячих тортиків повинна бути не жирною. Я сама мама і знаю, як погано почувають себе діти після переїдання.
  • у дитячих тортах на замовлення ми намагаємося мінімізувати кількість металевої і дерев’яної опори в фігурках. Якщо ж вона все-таки присутня, то замовник про це обов’язково попереджається.
  • всі молочні продукти купуються тільки в магазинах. Деякі скажуть, що це не натуральні продукти, але все ж… Це продукти, перевірені роками і за якість їх можна ручатися. Звичайно, деякі тортодели користуються домашнім молоком, вершками, яйцями і т. Д. Але де гарантія якості? де документ підтверджує, що, наприклад, в даному яйці немає сальмонели або молоко без патогенних бактерій? якщо такий документ є, і він належить даному продукту, то це здорово! в такому випадку ви можете довіряти своєму кондитеру. Тому, що стосується продуктів, то як би це скептично не звучало, я за заводські інгредієнти! нехай молоко там трохи розбавлено, але все ж воно оброблено і готове до вживання.
  • з приводу вершкового масла. Ми дійсно не використовуємо маргарин або спред. Повірте, смак і консистенція кінцевого продукту, якого ви отримуєте на руки буде значно гірше ніж на вершковому маслі. І його ми теж купуємо заводським, оскільки домашнє масло (справжнє) має дуже високу жирність і шматочок торта з цим маслом після застілля просто не полізе в рот. Природно, що масло купується якісне, до складу якого входять тільки вершки. Якщо чесно, я не розумію тих домашніх кондитерів, які кажуть, що ми всі готуємо на домашньому молочку, сметані і т.д., навіть якщо у них своя корова. Сумніваюся, що всі ці продукти і тварини неодноразово піддаються спеціальним перевіркам.

Це особисто моя думка! нікого образити, а тим більше засуджувати я не хочу і не маю права. У кожної людини є вибір.