Запікаємо курку: 5 порад, як домогтися хрусткої скоринки

22

Всі ми любимо курку: це універсальний продукт, відповідний як тим, хто стежить за фігурою, так і тим, хто любить побалувати себе яким-небудь цікавим, смачним блюдом. Незважаючи на величезну кількість варіацій приготування м’яса птиці, саме курку з хрусткою скоринкою ми любимо більше за інших — і це неспроста.

Справа в тому, що апетитна скоринка не тільки надає курці додаткову соковитість, стаючи справжньою родзинкою всього блюда, але і допомагає врятувати нежирне біле м’ясо від пересушування, завдяки чому птах виходить просто ідеальною.сьогодні ми вирішили поділитися з вами кращими рецептами запеченої курки і розповісти всі головні секрети апетитною хрусткої скоринки, яка зробить блюдо незабутнім.

Правильна посуд

Якщо ви побоюєтеся, що скоринка може підгоріти в скляній або металевій формі, використовуйте правильну посуд для запікання курки. Найкраще для цієї мети підійде керамічна форма.

У вас вдома є важка чавунна сковорідка, якій ви давно не можете знайти застосування? терміново діставайте її: вона ідеально підходить для приготування запеченої курки, тому що рівномірно прогрівається і добре зберігає тепло.

Якщо ви хочете позбутися в процесі приготування від зайвого жиру і дати курці додаткову можливість підсушитися, запікайте її в спеціальній вертикальній підставці.

Розпушувач

Напевно ви не очікували побачити тут цей інгредієнт, але саме розпушувач допоможе видалити зайву вологу з курячої шкіри, яка підсохне набагато краще і вийде дуже хрусткою.

Додайте розпушувач в будь-який маринад, який ви підготували для своєї страви. Однією-двох чайних ложок буде цілком достатньо для того, щоб скоринка вийшла рум’яною, апетитною і сухою.

Духовка або сковорода?

Незважаючи на те що курку цілком можна приготувати і на сковороді, домігшись такої ж хрусткої скоринки, ми все одно настійно рекомендуємо використовувати для приготування м’яса птиці духовку.

Приготовані в духовці страви зберігають свої корисні властивості і самі по собі виходять набагато смачніше, ніж засмажені у великій кількості масла.

Крім того, багато духові шафи оснащені функцією «гриль», спеціальними гратами і підставками, які стануть додатковою допомогою в створенні ідеальної скоринки на курці.

Грубозерниста сіль

Грубозерниста сіль допоможе вам приготувати ту саму курку з золотистою хрусткою скоринкою. Не використовуйте дрібну сіль — так ви швидше пересолити птицю, ніж здійсните задумане.

Рівномірно розподіліть сіль по всій птиці, як би приліплюючи сіль до неї. На цьому ж етапі ви можете додати в блюдо будь-які трави і приправи, включаючи щіпку коричневого цукру.

Ще один гарантований спосіб домогтися ідеальної скоринки всього лише за допомогою солі — витримати птицю у воді з сіллю за 10 годин до запікання.

Маринади

тепер, коли ми знаємо всі секрети створення рум’яної, апетитною скоринки, настав час поговорити про найприємніше — про рецепти маринадів, які зроблять ваше блюдо по-справжньому унікальним і неймовірно смачним.

У нашому великому огляді ви зможете знайти 7 оригінальних ідей для маринадів спеціально для курячого м’яса: паприка, мед, йогурт і навіть текіла — вибирайте будь-який рецепт, пробуйте і шукайте своє ідеальне поєднання.радимо вам звернути увагу також як на класичні рецепти запеченої курки (наприклад, в медово-гірчичному соусі з апельсиновим соком, з ароматними травами або обсмажена в духовці до хрусткої скоринки), так і на дуже оригінальні рецепти курки з лимоном і оливками і курки з гарбузом, бататом і каштанами.